classic pe intel
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucuresti, in plina criza
Macuser din: 08.10.07

am inteles ca ar exista diverse cai pentru a insela procesorul si a utiliza classicul sub X…a folosit cineva vreun soft de acest gen si cum s-a comportat?

Semnătură 

Ce avem noi, nu are Franta…!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 12.11.05

Încearcă aici :
http://theappleblog.com/2006/07/01/classic-on-intel-macs-courtesy-of-sheepshaver/

eu sunt mulțumit!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Asemenea, l-am folosit şi eu. Se mişcă brici pe Mac Mini-ul meu şi e, în principal, destul de stabil—sungurele excepții notabile au fost câteva jocuri şi un interpretor LISP relativ obscur. E mai greu de configurat şi ai nevoie de ROM-urile originale, dar dacă ai musai nevoie de Classic, e ok.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

pai unul din cei mai importante motive pe care nu upgradez la leopardul este faptul ca nici in PPC nu sa puote de derulat clasic.
Stie cineva da ca metoda asta puote fie folosita si cu PPC?

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Din ceea ce ştiu, da. Te sfătuiesc totuşi să încerci înainte, să fii sigur că toate aplicațiile de care ai nevoie rulează stabil sub sheepshaver.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.01.08

incearca si vMAC

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
roberto - 10 Iulie 2008 02:04 AM

pai unul din cei mai importante motive pe care nu upgradez la leopardul este faptul ca nici in PPC nu sa puote de derulat clasic.
Stie cineva da ca metoda asta puote fie folosita si cu PPC?

Da, Robertinho, păstrezi Tiger pe o partiție a unui mac ppc și rulezi clasic acolo.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
leonb - 22 Mai 2008 03:59 PM

am inteles ca ar exista diverse cai pentru a insela procesorul si a utiliza classicul sub X…a folosit cineva vreun soft de acest gen si cum s-a comportat?

Cu tunzătoru’ de oi ar merge rezonabil, dar nu spui de ce ai nevoie de clasic rulabil pe un mac intel. Astea-s nostalgii pt ăi ca mine, cine a început viața de macuser cu mac intel nu are nevoie de clasic. Sau ești doar curios cum rulau programele pe vremurile alea?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Inca mai exista multi nostalgici din astia..
Care buteaza nativ 9.2 de ex. doar pt. a mai rula o aplicatie, un joculet, amintiri.. nu pt. a produce ceva cu OS 9.
Si mi-am pus si eu oaia pe Intel.. cu 2 partitii mari, am transferat aplicatiile de odinioara.. e acceptabil, cu toate ca nu merg chiar toate softurile/apps, mai ales extensiile si control-panelurile.

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
ThaNila - 27 Iulie 2008 02:35 AM

incearca si vMAC

vMac nu cred că duce mai încolo de System 7—oricum, nu țin minte. Aşa, mai e şi Basillisk II, care are şi un motor JITC destul de bun, dar la fel ca vMac, nu “duce” decât din generatia m68k.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Alex Andreescu - 27 Iulie 2008 04:49 AM

Inca mai exista multi nostalgici din astia..
Care buteaza nativ 9.2 de ex. doar pt. a mai rula o aplicatie, un joculet, amintiri.. nu pt. a produce ceva cu OS 9.
Si mi-am pus si eu oaia pe Intel.. cu 2 partitii mari, am transferat aplicatiile de odinioara.. e acceptabil, cu toate ca nu merg chiar toate softurile/apps, mai ales extensiile si control-panelurile.

De acord. Părerea mea este aceeași: cine chiar vrea să ruleze aplicații clasice, fie și emulat, își ia un mac G3, ca să ruleze nativ, sau G4-5 ca să ruleze emulat. Este singurul mod rezonabil.
Cine are intel, bye-bye classic mode. Cine a pășit în lumea mac direct cu intel, nu văd de ce ar mai dori să ruleze „clasice” dar, dacă o vrea, e pînă la urmă mai ieftin să iei un sh cu sub una mie lei decît să te chinui cu emulatoare de clasic pe intel. Oricum merge mai prost decît un clasic pe un G3.

Semnătură