1 din 2
1
Format video .fj2
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Dragilor,

Unele ecografe scuipa inregistrari video in format .fj2 si nu reusesc sa le deschid pe Mac. Inregistrarile statice sint standard JPEG, iar in documentatie se pomeneste trecator ca formatul video ar fi (bazat pe) Motion Jpeg 2000.

Quicktime ar trebui sa deschida nativ astfel de formate—care in mod normal au extensia .mj2—si chiar le deschide.

Am incercat sa schimb extensia din .fj2 in .mj2 dar nu se deschide.

Soft-ul livrat cu ecografele e doar de Windows, dar in kit contine bibliotecile de ffmeg; hopa, zic. Pun iute un ffmpegX si incerc cu mplayer; se vad doar patratele colorate si nimic inteligibil.

Acest soft de Windows se numeste sec Jpeg 2000 Viewer; m-am gindit ca o fi augmentat putintel cu bibliotecile ffmpeg… dar eu cu mplayer (versiunea ffmpeg) nu am reusit sa vad clipul.

Deduc ca formatul e semiproprietar, poate are / ii lipseste vreun header pe care distributia celor care au facut ecograful il adauga / scoate inainte sa-l treaca prin ffmpeg. FfmpegX nu-mi recunoaste nimic din fisiere, nici video, nici audio.

Comanda ‘file’ rulata pe un astfel de fisier video imi replica sec “data”. Banuiesc ca nu are informatii MIME-encoding.

M-am uitat in el cu ‘strings’ si tot ce recunosc e cuvintul “PAL” care e chiar la inceput. Deci da, chiar e un fisier video.

Are cineva vreo idee, cum as putea deschide fisierele astea?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Una e Motion JPEG și alta e Motion JPEG 2000. Playerele de Mac înca nu știu formatul asta? Nu m-ar mira, nici formatul JPEG 2000 nu e încă ințeles de toate aplicațiile pentru prelucrare foto.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

N-am pomenit nicaieri de Motion Jpeg simplu. In plus, in documentatia la Quicktime si pe Wikipedia se spune ca Quicktime stie sa deschida si Motion Jpeg 2000. Numai ca fisierele mele nici n-au MIME de MJ2, nici astfel de extensie, desi tot .?J2 sint.

Si ma enerveaza ca jucaria aia de Windows, care in mod clar foloseste ffmpeg, le poate deschide si converti…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Incearca cu VisualHub sa le convertesti. Scrie ca stie Motion JPEG dar nu stiu daca si 2000.
Banuiesc ca ai incercat cu VLC…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Tocmai am incercat. Zice “could not find codec parameters”. Sigur ca am incercat cu VLC…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK

Habar n-am. Mai incearca si cu MPEG Streamclip, Episode Pro…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

iMovie ‘08 și Preview, programe care cunosc fomatul Motion JPEG 2000.

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

N-am gasit la iMovie sau Preview, dar vad ca la QuickTime nu spune nimic de Motion JPEG 2000.
Unde ai vazut Eugen?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 24 Mai 2008 07:18 AM

Unde ai vazut Eugen?

Aici!,un pic mai jos pe pagina în dreapta.
Și parcă aici, discutau băieții, pe Discussions.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu nu gasesc nimic pe pagina lui iLife. Iar la discutii se vorbeste despre Motion JPEG simplu, nu 2000; ceea ce banuiesc ca e diferit.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 24 Mai 2008 03:35 PM

Eu nu gasesc nimic pe pagina lui iLife. Iar la discutii se vorbeste despre Motion JPEG simplu, nu 2000; ceea ce banuiesc ca e diferit.

La ce apare în poză mă refer.
Cât despre discuții de pe , cred că ai dreptate, dar mie îmi era clar că și cu MPEG-2 se poate face la fel.
Odată ce am citi ceea ce vezi în poză.
Sau e diferență mare între .esxtensii?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Eugen… esti pe afara iar.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Eugen M. - 24 Mai 2008 03:45 PM
altero - 24 Mai 2008 03:35 PM

La ce apare în poză mă refer.
Cât despre discuții de pe , cred că ai dreptate, dar mie îmi era clar că și cu MPEG-2 se poate face la fel.
Odată ce am citi ceea ce vezi în poză.
Sau e diferență mare între .esxtensii?

Pai mai Eugene, io chiar te luasem in serios si am tot cautat sa vad unde zice de Motion JPEG 2000. Cum naiba sa zici ca mpeg2 e totuna cu Motion JPEG 2000? Doar “2”-ul e acelasi.
Mai zic si eu chestii de care nu sunt sigur, dar macar nu sunt categoric!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 24 Mai 2008 05:29 PM

Mai zic si eu chestii de care nu sunt sigur, dar macar nu sunt categoric!

Ok , scuze.
Dar mie îmi părea că nu prea este diferență între Motion JPEG 2000 care crede-am că este același cu MPEG-2 dar altfel scris.
M=Motion, PEG = JPEG dar fără J și 2 = 2000. Așa am înțeles eu.

OK, mă retrag.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 20.12.08

AI GASIT O SOLUTIE PT FISIERELE FJ2? AM ACEASI PROBLEMA DESI NU AM MAC SI UN JAF CU XP PE EL

HELP

Dragilor,

Unele ecografe scuipa inregistrari video in format .fj2 si nu reusesc sa le deschid pe Mac. Inregistrarile statice sint standard JPEG, iar in documentatie se pomeneste trecator ca formatul video ar fi (bazat pe) Motion Jpeg 2000.

Quicktime ar trebui sa deschida nativ astfel de formate—care in mod normal au extensia .mj2—si chiar le deschide.

Am incercat sa schimb extensia din .fj2 in .mj2 dar nu se deschide.

Soft-ul livrat cu ecografele e doar de Windows, dar in kit contine bibliotecile de ffmeg; hopa, zic. Pun iute un ffmpegX si incerc cu mplayer; se vad doar patratele colorate si nimic inteligibil.

Acest soft de Windows se numeste sec Jpeg 2000 Viewer; m-am gindit ca o fi augmentat putintel cu bibliotecile ffmpeg… dar eu cu mplayer (versiunea ffmpeg) nu am reusit sa vad clipul.

Deduc ca formatul e semiproprietar, poate are / ii lipseste vreun header pe care distributia celor care au facut ecograful il adauga / scoate inainte sa-l treaca prin ffmpeg. FfmpegX nu-mi recunoaste nimic din fisiere, nici video, nici audio.

Comanda ‘file’ rulata pe un astfel de fisier video imi replica sec “data”. Banuiesc ca nu are informatii MIME-encoding.

M-am uitat in el cu ‘strings’ si tot ce recunosc e cuvintul “PAL” care e chiar la inceput. Deci da, chiar e un fisier video.

Are cineva vreo idee, cum as putea deschide fisierele astea?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Am gasit un utilitar care vede .fj2 si poate sa le si converteasca spre un format mai uman. Din pacate pentru noi, merge doar pe Windows. Din fericire pentru tine, merge pe jaful tau cu XP.

Nu mai tipa la noi si da-mi un mesaj privat cu adresa ta de mail, sau un loc unde vrei sa-ti trimit aplicatia. (Se distribuie gratuit, dar nu se prea gaseste.)

1 din 2
1