Wake On Lan de pe Windows pe Mac
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Salutare,

Are cineva idee cum se poate realiza urmatoarea schema:

Am un PC cu Windows (Bleah) la serviciu si un Mac Mini pus pe sleep acasa. Cand ajung la serviciu, vreau sa ma conectez la ip meu rutabil de acasa, si sa trezesc bestia din somn. Stiti cum pot face asta ?

De pe Mac 2 Mac exista un softulet, dar ma intereseaza de pe windows pe Mac, prin Internet, nu prin LAN.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Incearca asta:
http://www.depicus.com/wake-on-lan/wake-on-lan-gui.aspx

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Sau cum am facut eu - am bagat firul telefonic in mufa pe care scrie Modem si am enablat fax receiving. Si acolo e o bifa sa “wake computer cand suna telefonu”.

Iti dai un “bip” pe numaru’ de fix si s-a sculat mac-ul smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

folositi cu incredere timbuktu wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Wake on Lan GUI nu merge.. Mi-a mers azi, dar se pare ca era tata pe net ... dammit.

CU telefonu.. nu am cum. Cand m-am mutat la curte, nu mi-am mai tras telefon fix pentru ca nu aveam nevoie.. deci pica si asta.

Ramane sa incerc cu Timbuktu

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Timbuktu o sa-ti mearga sigur.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Corectare: AM dat sleep si l-am pus pe vara-miu care e cu mine in retea sa dea WAKE cu programelul ala Wake On lan. Si ca sa vezi .. .a mers.

Acum sunt 2 posibilitati: Ori din cauza ca e netu praf la munca (neam tras wireless si e varza.. o sa trecem pe fibra la loc) ori nu merge decat in retea.

Mai incerc maine.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Vezi ca daca vrei sa-ti mearga din exterior, si ai vreun router inainte de computer, trebuie sa mapezi ceva porturi pe acolo, pentru ca pachetele magice sa ajunga la Mac.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

e conectat direct la teava.. pfiu :D ce bine :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

eu mi-am activat optiunea wake on lan, și azi noapte m-am trezit cu marul aprins si cu ecranul aplecat si s-a incalzit destul de bine.

deci avetzi griaj!!! cu wake on lan pe portabile.

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 16.01.07

Am o problema asemanatoare…

De pe PC-ul de la birou vreau sa ma conectez la iMac-ul de acasa. Si am si reusit doar ca vreau sa fac Wake on Lan “over Internet” cand iMac-ul de acasa este inchis. Conexiunea remote se face: http://howto.diveintomark.org/remote-mac/

WoL am reusit sa fac in LAN fara nici o problema. Mai interesant a fost cand am facut WoL over Internet. Am 2 routere wireless ASUS puse in bridge. In routerul slave am pus iMac-ul pe Ethernet iar in cel master (ii zic master pentru ca in el intra ADSL-ul cu IP fix) am facut configurarile necesare pentru ca informatia de WoL sa ajunga de pe IP-ul extern pe IP-ul internet al iMac-ului (cred ca ii zice port forwarding). Dar nu aici a fost problema (la port forwarding)... problema a fost la subnet mask-ul folosit la programul de WoL (am folosit: http://www.depicus.com/wake-on-lan/wake-on-lan-gui.aspx). Am reusit sa trezesc iMac-ul (in sleep mode) doar daca folosesc subnet mask: 0.0.0.0. Nu stiu daca e bine…  E bine?

Dar eu vreau mai mult!!! Vreau ca iMac-ul sa fie inchis si de la birou sa-l trezesc doar cand am nevoie de el. A facut cineva asa ceva? Exista solutie?

Semnătură 

bogdan_

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Daca mac-ul tău știe de așa ceva - se poate. Toate care le-am văzut eu pâna acuma în Control Panel la Power stiu sa se trezeasca doar din sleep nu și din Off.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 16.01.07

Destul de nasol cu trezirea din Off…

Si totusi nu am reusit sa-l trezesc remote (over Internet)... alarma falsa. Am reusit doar sa-l trezesc aflandu-ma in aceeasi retea dar trimitand pachetul magic catre IP extern. A reusit cineva sa trezeasca un Mac remote?

Semnătură 

bogdan_

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

da,am reusit eu din alta retea,cu programul sleepover de pe iphone.
am si time capsule,e configurat ok si mi-a mers.
trebuie la port mapping sa ai un port UDP setat si sa folosesti acel port si va merge.
eu tocmai am reusit sa il fac acum pt ca nu imi mergea decat din aceasi retea,de pe internet nu.

[ Modificat: 26 Noiembrie 2008 02:49 AM de boboc ]
 Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein