Custom WebClip
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.04.08

Salutari!
In momentul in care navighezi cu Safari si doresti sa faci un bookmark, ai optiunea de a salva pagina respectiva pe home screen. By default iPhone-ul face un “print screen” la pagina respectiva si o foloseste pe post de iconita.

Pentru a avea o iconita custom, un fel de favicon, se procedeaza in felul urmator:
- se deschide un document in Photoshop: 57 x 57 pixeli @ 72 dpi
- se pune grafica, logo-ul, ce e de pus acolo
- se salveaza pentru web (command+control+shift+s) -> optiunea .png 24
- se da numele de: apple-touch-icon.png
- se urca pe server in /root sau in folderul unde este gazduit site-ul

Eu mi-am facut pt blogul meu, mi se pare cool! Ar fi misto sa avem si pt forum asa ceva! Sper sa va fie de folos!

PS: Sunt curios cum se realizeaza o versiune pt iphone a unui blog/website smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.02.08

deci eu ma jur ca nu am inteles nimic smile)) doar ca se poate intr-un fel schimba iconita la shortcutul bookmark-ului salvat. asta nu e deja posibila cu Customize?

Semnătură 

“Mr. Wizard! Get me the hell out of here!”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.04.08

este posibil sa schimbi icoanele de la Aplicatii, Games, etc, dar nu de la bookmark-uri. Daca ai iPhone incearca sa dai un bookmark (optiunea Add to home screen), la forumul acesta, apoi fa acelasi lucru pentru google.com, spre exemplu, Ai sa vezi diferenta.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Da, ar fi frumos, dar nu stiu cat de util. Foloseste cineva linkurile spre situri pe homescreen? Eu nu, am incercat dar n-avea sens.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.02.08

eh, ideea e draguta, mai ales daca ai propriul tau blog, iti vezi si iconita ta proprie.. ideea e draguta si intradevar, am inteles in cele din urma ce vroiai sa zici raspberry

Semnătură 

“Mr. Wizard! Get me the hell out of here!”