1 din 2
1
Memory stick de 8GB
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.06.07

Salutare, sper ca am postat unde trebuie, iata si datele problemei:
- am achizitionat un memory stick de 8GB
- este preformatat FAT32
- eu vreau sa car imagini de filme de la servici - acasa
- la servici am mac pro, acasa ...... smile un pc amarat
- treaba frumoasa si haioasa este ca pe memory stick formatat FAT 32 nu se pot copia fisiere mai mari de 2 GB! URA! eu nu am stiut, asta e!
- am formatat stickul mac os extended, si a mers, am copiat o imagine de film de 4.37 GB

ACUM ideea este sa pot sa si vad pe pc acest fisier, sa-l pot copia; mi-a explicat un coleg binevoitor de la IT cum ca ar exista niscaiva programele care instalate pe pc sa vada partitii de mac.

Stiu ca nu m-am exprimat folosind termeni corecti dar nu cunosc mai multe, daca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc anticipat.

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Incearca MacDrive. Stiu ca e cel mai bun.

http://www.mediafour.com/products/macdrive/

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

... va rog sa ma iertati, am fost un dobitoc! smile

... binenteles ca o simpla cautare pe gogule, probleme mah? mi-a gasit o gramada de link-uri si in limba noastra cea dulce si in lb engleza, cu topicuri care mai de care cu explicatii despre cum sa formatezi din fat32 in ntfs, dealtfel si cu avantajele si dezavantajele acestui lucru.

Multumesc pentru raspuns; voi incerca sa formatez ntfs, il “mufez” pe mac sa vad daca il vede si mai ales daca pot copia ... daca nu solutia propusa de tine cu “macdrive”.

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Stai linistit, nu esti deloc “dobitoc”. smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Macul (sau orice alt SO) nu poate sa scrie pe NTFS, decat cu utilitare (Paragon) care nu-ti garanteaza corectitudinea operatiei.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

... mda, intr-adevar nu merge; am reusit sa il formatez ntfs, l-am infipt in mac, l-a vazut, dar cand am incercat sa copiez mi-a raspuns ca nu poate pentru ca sticku “can’t be modified”; macar atunci cand era fat32 il vedeam si mai si scriam pe el ... e adevarat nu fisiere mai mari de 4gb, cum am aflat ca asta este de fapt limita fat32-ului…..

.. voi incerca cu macdrive7; multumesc inca o data pentru raspunsuri.

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Macdrive e cea mai buna solutie. Merge bine si pe PCurile vechi.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

acum ma lovesc de alta problema:
- formatez sticku mac os extended - pot sa copiez fisiere mai mari de 4gb
- il duc acasa si DOAR cu ajutorul macdriveului reusesc sa scot de pe el fisierele
- toate bune si frumoase
- numai ca acum sunt limitat; daca ajung la vreun amic si vreau sa iau ceva de la el am facut-o de oaie, pc-ul lui nu o sa vada partitia de mac decat daca are programelul macdrive

... asa ca adineauri am incercat alta dracovenie (saracu stick, l-am rupt azi de cate ori l-am formatat), deci… am facut cu disk utility doua partitii, una mare mac os extended. si una mai mica ms-dos, in ideea ca pun pe ea programelul si pe unde ajung doar il instalez acolo la fata locului si gata vad partitia cea mare de mac
... buuun, asa am si facut, totul a mers struna, s-au facut partitiile, una de mac alta de ms-dos .... pe cea de mac am copiat un fisier mai mare de 4gb ... entuziasm maxim smile ... m-am dus la un pc din departamentul alaturat si acolo…. a vazut un disk “F” care cica “trebuie formatat”, bah, nu e bine, dar hai sa vad macar care partitie o vede, am dat ok sa formateze si in fereastra astfel deschisa mi-a aparut 6.45gb adica partitia cea mare de mac!!!! pe aia ms-dos nici vorba….

... nu stiu ce sa mai fac .... voi incerca acasa cu partition magic sa fac acelasi lucru, poate totusi trebuie facute aceste lucruri de pe un pc…. fac doua partitii, bla, bla, etc .... sper ca partition magic sa stie sa-mi faca partitie de mac… altfel grrr

... alte sfaturi???? va rog!

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ia un stick din ala mic, de 125 MB si tine-l formatat de win….

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

dacule, cel mai tare sfat posibil! smile, ca de obicei sare pe rana ... smile smile

... dar stati, ca nu am terminat, sunt determinat sa-l omor de tot pe domnul stick, tot il fac sa mearga; acum incerc faza cu NTFS 3G, adica am luat-o invers, incerc sa instalez ceva pe mac care sa recunoasca partitia ntfs, sa pot citi si binenteles scrie!

.. am urmat pasii descrisi aici: http://www.ntfs-3g.org/index.html, ba am citit si putin din forumul lor ... asa ca am formatat din nou stickul ntfs (de 3 ori ntfs, de 4-5 ori mac-os, de 3-4 ori ms-dos, plus partitii….) am ajuns in fata macului si ... surpriza!!! ... voi urma sfatul dacului! grin

... alte idei????

vezi dacule, nu trebuia eu sa raman la problemele de dtp, overprinturi si alte puncte rasterizatoare??? m-a mancat in varful mousului sa imi cumpar stick…..

f**k, s**t, la dracu’, dacule acum am inteles ce ai vrut sa-mi spui: sa-mi cumpar un stick mic sa tin programelul separat!!!!, vb mai explicit mai omule, eu credeam ca razi de mine .... ufffff oboseala asta!

[ Modificat: 26 Mai 2008 11:09 PM de gutuie ]
 Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buzau
Macuser din: 26.01.08

poti sa incerci si paragon ntfs for mac (http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/) ... merge bine ...

[ Modificat: 28 Mai 2008 01:02 AM de ddrazvi ]
 Semnătură 

Beware what u wish ... it might came true ...

Macbook Core 2 Duo 2G, 4G RAM, 320G HDD, Superdrive
2 x Macbook Pro 9,2 i5 2,5 Ghz, 8 G RAM, 240 GB SSD

iPhone 1st gen 8G - nefolosit
iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Paragon, nene, si gata!
Sau MacFuse, ca e gratis!

[ Modificat: 28 Mai 2008 04:55 AM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

pe uzina aia de MacPro, convertesti un dvd de 4gigasicvea cu coktail si-ti iese un fisier de pana intr-un giga

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ha, ha! Ce misto! mediaconvertor a vrut sa zica HandBrake, care are ca icon un cocktail smile

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

da, poate….
eu nu am vazut inca un stick partitionat raspberry

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
altero - 28 Mai 2008 05:24 AM

Ha, ha! Ce misto! mediaconvertor a vrut sa zica HandBrake, care are ca icon un cocktail smile

LOL da….
saracu om, o fi cautat cocktail-ul..imi ofer scuzele de rigoare!
regula: nu intra pe forum cand dormi pe tine!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

1 din 2
1