1 din 2
1
In lista aplicatiilor din “Open with…” apar si cele din copia de backup
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Am un harddisk extern pe care fac periodic full backup; prin urmare, am si folderul “Applications” duplicat acolo.

In momentul in care dau “Open with…” la un fisier, in lista de aplicatii apar si aceste dubluri, de pe HDD-ul extern. Asta nu-mi place din doua motive:
1. Trebuie sa tot astept ca HDD extern sa ajunga la turatie, pentru ca in restul timpului e cam nefolosit;
2. Aplicatiile apar dublate, si nu stiu pe care s-o aleg, ca s-o rulez pe cea de pe HDD intern, cum e normal.

Aveam problema asta si la Spotlight, dar am intrat in setari si am trecut tot HDD-ul extern pe lista exceptiilor; cum as putea deci sa fac sistemul sa ignore HDD-ul extern atunci cind scaneaza dupa aplicatii cu care sa-mi populeze lista din “Open with…”?

Stiu ca una din variante e sa demontez (unmount) HDD-ul extern, sau chiar sa-l decuplez fizic, dar atunci trebuie sa umblu la cablu de fiecare data cind am treaba cu el; in plus, n-as mai putea automatiza backup-urile periodice. Deci as prefera o varianta software.

Ca tot veni vorba, de unde pot seta, la nivel de disc individual, timpul de idle dupa care face spin down? Setarea din “Energy Saver” e generica.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Spindown:
doat pt cele interne ATA/SCSI/SATA: http://lowendmac.com/musings/06/0217.html SpindownHD din Chud Tools
sau editând un plist: http://www.macosxhints.com/article.php?story=20060922231408751

pt cele externe USB/FireWire se poate regla doar cu tool-uri specifice de la vendorul cutiei externe. WD de exemplu nu are pt mac așa ceva

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

...iar eu am chiar MyBook (1 TB) de la WD. Multam, psergiu!

Atunci ramine problema cu lista de aplicatii. Anyone…?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
alxx - 27 Mai 2008 12:00 AM

Am un harddisk extern pe care fac periodic full backup; prin urmare, am si folderul “Applications” duplicat acolo.

In momentul in care dau “Open with…” la un fisier, in lista de aplicatii apar si aceste dubluri, de pe HDD-ul extern. Asta nu-mi place din doua motive:
1. Trebuie sa tot astept ca HDD extern sa ajunga la turatie, pentru ca in restul timpului e cam nefolosit;
2. Aplicatiile apar dublate, si nu stiu pe care s-o aleg, ca s-o rulez pe cea de pe HDD intern, cum e normal.

Aveam problema asta si la Spotlight, dar am intrat in setari si am trecut tot HDD-ul extern pe lista exceptiilor; cum as putea deci sa fac sistemul sa ignore HDD-ul extern atunci cind scaneaza dupa aplicatii cu care sa-mi populeze lista din “Open with…”?

Stiu ca una din variante e sa demontez (unmount) HDD-ul extern, sau chiar sa-l decuplez fizic, dar atunci trebuie sa umblu la cablu de fiecare data cind am treaba cu el; in plus, n-as mai putea automatiza backup-urile periodice. Deci as prefera o varianta software.

Ca tot veni vorba, de unde pot seta, la nivel de disc individual, timpul de idle dupa care face spin down? Setarea din “Energy Saver” e generica.

Păi e bine să fie așa, chiar dacă pe tine te enervează, așa și trebuie să fie. Sistemul listează tot ce crede el că e adecvat deschiderii acelui fișier.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 27 Mai 2008 12:50 PM

Păi e bine să fie așa, chiar dacă pe tine te enervează, așa și trebuie să fie. Sistemul listează tot ce crede el că e adecvat deschiderii acelui fișier.

Se poate, dar daca voiam sisteme de operare care isi inchipuie ca stiu mai bine decit mine ce vreau si ce nu vreau, ramineam la Windows. :)

Dealtfel, degeaba imi listeaza aplicatiile dublate, daca nu-mi arata care de unde e. Presupunind ca e atit de marinimos incit sa imi gaseasca si aplicatiile de pe discul extern, dar presupunind ca nu e suficient de destept incit sa vada ca e de fapt vorba de aceeasi aplicatie in doua locuri, ar putea macar sa diferentieze cumva numele identice.

Degeaba, tot nu pot sa vad bugul asta ca un feature :)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Dacă sunt versiuni diferite ale aplicației zice și versiunea în paranteze după nume. Așa îmi face mie care am Tiger pe intern și Leo pe extern.
bugreport.apple.com scrie pe tine. Cu toate că nu cred că o să implementeze cererea ta doearece:
1) backup-urile făcute cu TimeMachine nu fac așa - tu folosești o metodă de backup 3rd party nesuportată de Apple;
2) cred că mult sub 1% din userii de mac au problema ta - cu același OS pe 2 discuri diferite.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
psergiu - 27 Mai 2008 03:54 PM

2) cred că mult sub 1% din userii de mac au problema ta - cu același OS pe 2 discuri diferite.

Adica sub 1% din userii de Mac isi fac backup (si) la folderul Applications pe un disc separat? :) Oare chiar asa norocosi sa fim de felul nostru? :)

Apropos, discul meu de backup nu e bootabil…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
alxx - 27 Mai 2008 04:00 PM
psergiu - 27 Mai 2008 03:54 PM

Adica sub 1% din userii de Mac isi fac backup (si) la folderul Applications pe un disc separat? smile Oare chiar asa norocosi sa fim de felul nostru? smile

Time Machine are grijă de asta. Tu ai încă Tiger ? Blasfemie smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Nu am vazut absolut niciun motiv sa trec la Leo, si am vazut in schimb citeva destul de babane ca sa nu-mi risc piinea—dar asta e alt subiect, pentru alt thread…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Path-ul ar putea sa fie diferit pe Tiger, dar tot cu lsregister merge.
Asta reconstruieste lista de aplicatii in caz ca e corupta:

cristi:~ diciu$ /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill --domain local -domain system -domain user 

Asta iti arata ce ai in lista de aplicatii:

lsregister -dump 

Eu nu tin disk-ul de backup montat dar daca-ti face figuri dupa ce cureti cash-ul de aplicatii ar fi o idee sa rulezi “lsregister -kill” cu disk-ul demontat (pentru ca lsregister nu pare sa stie execeptii - gen “lsregister -exclude /Volumes/MyBook”)

Toate bune

c

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Multumesc, Cristi!

A functionat perfect. Ma intreb insa cind se va rula din nou lsregister, ca banuiesc ca se ruleaza automat… Stii cumva cine-l invoca si la ce intervale?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Ma tem ca nu ruleaza periodic ci merge automagic:

Registering an Application

It isn’t ordinarily necessary to register an application explicitly with Launch Services, since this is done for you automatically whenever the application becomes known to the Finder, the system is booted, or a new user logs in (see “Application Registration”).

Vezi http://developer.apple.com/documentation/Carbon/Conceptual/LaunchServicesConcepts/LSCTasks/chapter_3_section_5.html#//apple_ref/doc/uid/TP30000999-CH203-DontLinkElementID_19

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Din Disk Utility pot monta manual discul extern; pot sa dau vreo comanda de genul ‘mount’ in Darwin?

Ca daca da, atunci imi fac rapid un scriptulete care dupa reboot sau periodic sa demonteze discul extern, sa faca lsregister -kill, si apoi sa-l monteze la loc… Ultima parte nu stiu s-o fac.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

diskutil(1)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu-i mai simplu sa faci un .dmg, sa-l montezi, apoi sa copiezi ce vrei pe el? Apoi sa-l demontezi? Asa nu te vor mai incurca. dar, la urma urmei, de ce te supara ca o aplicatie se lanseaza de la tine de pe hard sau din alta parte?
Apoi, sa fiu al naibii daca inteleg de ce tii aplicatiile “instalate” pe un hard. Nu-i mai simplu sa tii installerele? Pentru ca aplicatiile “grele” nu vor functiona fara setari, frameworkuri etc. Ele sint functionale numai atit timp cit ai setarile pe calculatorul tau! Deci, cind reinstalezi, nu ai sa poti copia aplicatiile, pentru ca, daca le copiezi, nu le vei putea folosi.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

sau, daca tot ai vrut sa faci backup la aplicatii, acum arhiveaza-le…
si scoate-le din preferintele backupului zilnic… nu are nici un rost

1 din 2
1