superdrive-ul powerbook-ului meu are setata zona 2. am primit niste filme de la cineva din america care sunt pe zona 1. cand le introduc in drive, imi spune ca dvd-ul este setata pe alta zona, dar ca pot sa ii schimb zona de maxim 4 ore. din pacate, nu pot sa si o fac.
din ce am inteles, ultimele drive-uri pot citi si dvd-uri zona 1, si dvd-uri zona 2. este posibil asa ceva si ptr powerbook? voi ce stiti?
handbrake iti va copia DVDul pe hard disk. iti va scoate si limitarea de zona. daca scrii apoi fisierele pe un DVD gol obtii o copie free zone. nu stiu daca e asta ce vrei dar poti sa vezi filmele/concertele/ce-oi fi avand acolo pe DVDuri.
Vezi ca Handbrake iti face fisiere mpeg4.
Ca sa copiezi efectiv un DVD (cu calitatea originala, meniuri etc.), foloseste MacTheRipper. Daca DVDul este double layer (si nu vrei sa il arzi tot pe dual layer), foloseste DVD2oneX, sau altele similare, care iti comprima ca sa incapa pe un DVD normal.
Ca sa scapi de zonare trebuie sa-ti gasesti un hack facut special pentru drive-ul tau. Procedura poate fi riscanta.
Aha, corect! Pai trebuie sa-i spui cand te intreaba ca vrei sa-ti seteze drive-ul pe zona 1. Cum adica nu poti? In principiu dai un click si gata. Da mai multe amanunte.
da, doar ca optiunea de a selecta drive-ul (adica butonul) nu poate fi activata. nu ma lasa decat sa dau cancel. si in plus, as vrea sa ii scot limitarea aia care imi spune ca nu am voie sa schimb zona decat de 4 ori…
Asta e ciudat. DVDuri zona 2 poti sa vezi?
Poti sa incerci urmatoarele:
- fa-ti un nou cont si incearca acolo sa schimbi zona;
- sterge fisierul cu preferintele lui DVD Player;
- repara permisiuni, goleste cache-uri (de exemplu cu Cocktail, tabul Pilot, toate optiunile bifate).
Ca sa scapi de limitare trebuie sa schimbi firmware-ul de la drive. Cea mai grea etapa e sa gasesti hackul respectiv (daca exista). Te duci in System Profiler si notezi exact versiunea de drive pe care o ai si versiunea firmware-ului, apoi cauti pe net daca e ceva pentru tine. Trebuie sa gasesti ceva facut special pentru drive-ul tau, altfel ramai fara drive (si oricum pierzi garantia).
am reusit sa citesc DVD-uri, trewbuia sa apas pe un lacatel… e prima oara cand am dat de el, misto treaba! cateodata ma si minunez de cate putine stie… cat despre garantie, oricum a iesit de mult, asa ca… in cel mai bun caz iau unul nou (dar sper sa nu fie cazul)!
Cel mai bine este ca in “system prefences” sa setezi ca atunci cand introduci un DVD sa-l “ignore” si sa vizionezi cu ceva de genul “mplayer”. In acest fel eviti si sa mai schimbi zona si sa ramai pe o zona naspa.