Salut.
De 3 luni de zile sunt in perioada de proba la Media Pro ca asistent editor de imagine. Mi s-a facut un contract de munca pe o durata determinata, dupa care urmeaza sa faca pe cel definitiv. Pentru asta imi trebuie sa fiu angajat cu drepturi de autor, deoarece pe cartea de munca se da 1400 RON maxim. Nu am niciun fel de specializare in domeniu (in acte). Sooo…stie careva unde pot gasi un curs de Final Cut Pro si sa elibereze o diploma cu care sa ma angajez cu drepturi de autor?
Va multumesc.
O firma care vrea sa plateasca mai putin la stat pentru angajatul ei, recurge la procedura cu drepturile de autor. Adica, ii plateste sa zicem jumatate din salariu, pe cartea de munca - pe suma asta plateste taxele la stat - iar cealalta jumatate o plateste pe drepturi de autor. Exista un contract de cesiune de drepturi de autor.
Tot ce primesti pe drepturi, nu se ia in considerare la pensie.. pt ca nu platesti contributie din banii astia. impozitul pe drepturi e de 10%.
Iar pentru a presta un serviciu pe drepturi de autor nu iti trebuie nici o diploma din cate stiu eu.
din cate stiu eu (m-am interesat si eu anul trecu) cursurile oferite de iStyle/IRIS nu sunt cursuri oficiale Apple ...
nu am nimic cu cei care tin aceste cursuri ... eram curios si eu sa fac acele cursuri si m-am interesat mai in amanunt; de aceea spun ca acele cursuri nu sunt oficiale ...
In plus, din cate am vazut eu, nu apar pe site la Apple instructori certificati pentru acele cursuri ...
Tot din cate stiu eu, singurul care poate da certificate Apple in tara asta e Catalin Patru, care acum e la IRIS. De aia zic, cine e interesat, sa dea telefoane si sa afle detaliile actuale.
Acum catziva ani m-am intersat si eu de asha ceva…si gasisem o scoala profi prin Londra. Binenteles cursurile costau enorm si din cate am citit eu in programul lor invatzai cestii banale, pe care cred ca le deja le sti. Una peste alta cursurile nu iti prea iti foloses, doar la CV si sa te dai mare ca ai studii la Londra .Parerea mea.. A….si inca ceva ..frate putzin plateshte Pro-ul.. 1400 RON pe carte? in Bucuresti?...pai itzi ajunge de tranvai si de metrou. Eu sunt din provincie si sunt platit mult mai bine,.....bine nici editori nu sunt pe toate drumurile pe aici. Ultima data cand am fost la un inteviu la capitala a fost la televiziunea “U”..si ca editor itzi dadeau 500Euro. Dar probabil sti tu m ai bine…Sa ai bafta…si rabdare.
1400 pe carte şi restu’ pe drepturi de autor chiar nu-mi vine sa cred că e aşa mic salariu (sau mă rog oferta). Pentru drepturi de autor nu-ţi cere nimeni nici un act. Copywriterii din agenţii au cumva diplome pe job? Miramaş .... Şi mai sunt exmple. Aşa că stai liniştit cu cursurile - părerea mea. Oricum, acea diplomă tre’ să fie recunscută de Ministeru’ Muncii şi instituţia care o eliberează tre să fie agreată de min învăţământului şi mi-e greu să cred că s-a stresat cineva. Pun pariu că la ministere nici n-au auzit de FCP.