1 din 2
1
Cum putem procura astazi niste sisteme Mac Clasic ?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.05.08

De unde putem lua OS 7, 8 sau 9 ?de curand am inceput o colectie de mac, eu fiind pasionat de sistemele apple si dorec sa incep cu kituri de OS

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai ai pe ce sa le rulezi?
sau doar vrei sa le ai?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 28.05.08

pt inceput as vrea sa le am. ma gandesc la un powermac g3 la 266 mhz si 128 ram pt sist classic si un imac g4 1.0 ghz 768 ram 80 gb hdd .dar pt moment vreau sa am kit urile.vreo idee de unde se pot cumpara?ms

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pe G3 nu ai să poţi pune decît de la 8.6 în sus.
Iar pe G4, numai de la 9.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

De vânzare doar s/h ...
Scrie și tu la profilul de user din ce oraș ești ca să îți putem recomanda de unde ai putea lua așa ceva.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

Din cîte știu, sistemele mai vechi de 9 se pot descărca gratuit și liber de pe pagina Apple. Cuvînt cheie: vintage, system, OS7, OS 8 etc.

Vd. și aici

Am undeva un Quadra 650 (cam cît o juma de ladă de bere), mi-e milă de el, stă printre cămăși… Și mai știu si o „pizza-box“ la un amic (Centris?). Cred că mai am și softurile de sistem și altele complete de la 6 sau 6.5 încoace… Dacă vă decideți să vă construiți un azil pentru Macuri… Jaz, scanner manual (m-da!), ceva?
grin

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Numai System 7.5.3 este oferit gratuit de către Apple. În rest, colecționarii mai pot găsi CD-uri originale pe eBay.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Am şi eu, undeva, pe dischete, sistemul 7,1! Apoi, 8, pe cd! Şi chiar 8,5! Apoi 9. 7.5.3 e gratis, aşa e.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Uite ceva interesant. Sper că nu s-a mai pus. Anymawz:
“Here at the Apple /// Resource, we aim to provide the best Apple /// materials for all users to download.  Software, manuals, and emulators right from their sources.  If it is Apple ///, you will find it
here. ”

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

pe ebay gasesti tot ce vrei,acum depinde de tine cat esti dispus sa cheltuiesti.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

O mică sugestie..

Înainte de a achiziționa toate OS Apple, pentru colecția ta de Mac OS mai bine a-i începe să îți faci rost de câte o bucată din fiecare model Macintosh.
Și atunci chir a-i fi cel mai mare colecționar Apple Mac din lume.
Uite, aici ai 99% din jucăriile Apple.
Deci. Mai întâi jucăria după care softul jucăuș.
Și așa poți să faci la experimente de n-ai treabă, dor timp și spațiu fizic mai ai nevoie.

Era un gând al meu mai vechi să încep să fac astfel de colecții, dar am ajuns la concluzia că ar fi o boală.

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: București

Le-am pe toate de la 7.5 până la Leopard dacă te interesează pentru colecția ta

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 03.08.09

De curiozitate, as vrea sa incerc si eu un Mac OS Classic, nu m-am intalnit niciodata cu el smile . De mai sus, am inteles ca se poate descarca liber OS 7.5.3. de pe pagina Apple. Intrebare: va functiona pe sistemul meu (cel din semnatura)?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Doar OS 9 poți pune pe el, conform http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g4/stats/powermac_g4_867_dp_mdd.html

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Darian - 09 Septembrie 2009 07:36 AM

De curiozitate, as vrea sa incerc si eu un Mac OS Classic, nu m-am intalnit niciodata cu el smile . De mai sus, am inteles ca se poate descarca liber OS 7.5.3. de pe pagina Apple. Intrebare: va functiona pe sistemul meu (cel din semnatura)?

Nu poți pune un MAC OS așa de vechi pe un calculator din generația aia, dar MAC OS 9 arată cam ca MAC OS 7.x, aproximativ, nu au schimbat multe la aspect. Dacă ai Tiger, poți pune emulatorul de MAC OS 9.2.2 peste Tigru și ai două generații MAC OS pe același sistem.
PM pt detalii cum să faci.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Darian - 09 Septembrie 2009 07:36 AM

dacă ne vom întălni vreodată la una din lunarele noastre escapade, îți pot aduce os 8.6 și 9 dacă vrei să te amuzi în classic wink
http://lowendmac.com/ppc/mdd-power-mac-g4-dual.html

1 din 2
1