Problema e urmatoarea: am un microSD de 128M (venit odată cu telefonul), pe care există copyrighted material pus de Orange și pe care tot băieții de la Orange au setat anumite directoare ca fiind predefinite pentru teme, sunete etc. Mi-am luat altul de 1G și vreau să transfer informațiile de pe unul pe altul. Varianta copy-paste nu merge din cauza acelui material copyrighted și a acelor directoare (de ex. directorul care se vede ca Themes pe telefon, dacă citesc microSD-ul pe un calculator, îmi apare ca predefThemes).
Întrebarea e: ar fi vreun progrămel care să facă o imagine a acestui microSD de 128M, dar care atunci când o vărs pe cel de 1G, să nu mi-l facă pe acesta tot de 128M? (Adică să creeze o imagine flexibilă, care, atunci când fac restore, doar să scrie informațiile din imagine pe noul mediu, neumblând la partea de dimensiune a discului. Am mai pățit-o cu DVD-uri bootabile pe care era informație de 500M, am făcut imagine și am încercat să le scriu pe CD, dar m-a anunțat că nu este destul spațiu pe CD, ceea ce înseamnă că imaginea a fost făcută luând în calcul și spațiul liber, sau spațiul total al discului inițial.)
Mai simplist, nu vreau o clonă strictă a discului, care să includă informații despre spațiul total, ocupat și liber, ci doar o imagine a datelor de pe acel disc, care să poată fi vărsată pe un alt disc, de altă dimensiune.
Cu Disk Utility am încercat, dar pățesc exact cum am pățit-o cu DVD-urile bootabile (vezi postul meu anterior) ... Poate e vreo setare pe care nu o fac eu ?
Și nici nu am 2 cititoare de carduri, ca să fac direct trecerea, fără a fi nevoit să fac imagine ...
nu inteleg. daca faci imagine dupa cel de 128, nu-ti incape pe cel de 1G?!?
ba da, dar microSD-ul de 1G devine de 128M (așa îl vede ... total space: 128M, used space: date[M], free space: 128M-date[M]...) ... asta e problema ...
Partiția este FAT16, fiind un microSD pt. un telefon Nokia.
Problema e urmatoarea: am un microSD de 128M (venit odată cu telefonul), pe care [...].
Din cîte știu eu, Disk Utility ori Toast… nu fac copii ale DVD-urilor protejate, nu știu și nu am auzit să nu poată face copii ale unor cd/dvd-uri, decît dacă, eventual, sînt și ele protejate (nu știu, nu am întîlnit așa ceva). Dacă e primul caz, un video DVD se ripuiește și se copiază după aceea (nu, nu e ilegal, mi-am copiat și eu dvd-uri luate de la magazin., ce fac dacă se bușește originalul? mi s-a întîmplat cu cîteva cd-uri audio și acuma, cum le iau, le fac copie).
Deci, dacă nu e ceva aiurea, DU ori Toast ori LiquidCD ori… pot face copie oarbă a acelui CD. Ar trebui să meargă, nu e foarte clar de ce nu merge. Apare vreun mesaj că discul e protejat și nu vrea să-l copieze sau care-i baiul?
Problema e urmatoarea: am un microSD de 128M (venit odată cu telefonul), pe care [...].
Din cîte știu eu, Disk Utility ori Toast… nu fac copii ale DVD-urilor protejate, nu știu și nu am auzit să nu poată face copii ale unor cd/dvd-uri, decît dacă, eventual, sînt și ele protejate (nu știu, nu am întîlnit așa ceva). Dacă e primul caz, un video DVD se ripuiește și se copiază după aceea (nu, nu e ilegal, mi-am copiat și eu dvd-uri luate de la magazin., ce fac dacă se bușește originalul? mi s-a întîmplat cu cîteva cd-uri audio și acuma, cum le iau, le fac copie).
Deci, dacă nu e ceva aiurea, DU ori Toast ori LiquidCD ori… pot face copie oarbă a acelui CD. Ar trebui să meargă, nu e foarte clar de ce nu merge. Apare vreun mesaj că discul e protejat și nu vrea să-l copieze sau care-i baiul?
Nu era vorba de cd-uri sau dvd-uri acum ... aia cu dvd-ul de 500M a fost un exemplu doar ... problema de acum e cu un microSD (card Secure Digital, dar mai mic ca dimensiune, adică micro) care conține copyrighted material (nu e protejat) și niște directoare predefinite pentru ceva ...
Acel copyrighted material conține tema de telefon de la Orange, niște joculețe și alte câteva chestii din astea ...
Nu era vorba de cd-uri sau dvd-uri acum ... aia cu dvd-ul de 500M a fost un exemplu doar ... problema de acum e cu un microSD (card Secure Digital, dar mai mic ca dimensiune, adică micro) care conține copyrighted material (nu e protejat) și niște directoare predefinite pentru ceva ...
Acel copyrighted material conține tema de telefon de la Orange, niște joculețe și alte câteva chestii din astea ...
Bun, dacă dai copy disk în Disk Utility sau Toast sau LiquidCD… nu merge? Sau ce se întîmplă?
da nu poti pur si simplu sa le copiezi de pe unul pe altul
sau da o fuga la Orange ca poate te rezolva ei. nu vad de ce nu te-ar ajuta
nu merg doar copiate ... am incercat ... apar niste fisiere ciudate ....
am dat mail la Orange si ei mi-au dat un raspuns evaziv, care nu avea legatura cu solicitarea mea ... le-am multumit pentru nimic, dupa care au citit mai atent solicitarea si mi-au spus ca acel copyrighted material nu se poate copia de pe un microSD pe celalalt si ca nu au cum sa ma ajute ... deci tot un fel de raspuns evaziv pentru mine ... din moment ce ei au pus acel continut pe card ...
... deci cam asta e cu Orange in legatura cu acest subiect ...
pana la urma, cred ca o sa fac o structura de directoare exact asa cum se vede pe telefon, o sa copiez ce se poate copia, jocurile o sa incerc sa le instalez cu nokia pc suite sau alt programel ... asta ar fi ultima solutie ... pana la ea, mai am de testat cateva idei de aici de pe forum, numai ca o sa dureze ceva, pentru ca nu am card reader pe macbook si nici nu ajung la vreun magazin curand, ca am piciorul in ghips ...
Cu Disk Utility, la restore imi da urmatoarea eroare ... despre ce sa fie vorba ?
SuperDuper nu stie sa lucreze cu FAT, numai cu partitii HFS ....
Nu vede informația corectă (pe care aplicația o consideră corectă) în acel dmg
Cum a fost creat acel dmg? Cu ce aplicație?
Tot cu Disk Utility ... am facut imaginea cardului microSD de 128M, dupa care am incercat sa dau restore pe cardul microSD de 1G si am primit acea eroare