Mi-a apărut brusc o problemă ciudată. Istoria şi simptomele sunt următoarele:
- Îmi apare din când în când rotiţa curcubeu
- Computerul stă blocat o vreme (minute bune). Iniţial e blocată doar aplicaţia la care lucram, dar dacă încerc să umblu la altele se blochează şi alea
- După o vreme se deblochează, apoi se blochează din nou şi tot aşa
Am făcut un ciclu complet de maintenance de MainMenu, clean caches şi restul, dar nu s-a schimbat nimic
Am încercat bootare în Safe Mode, nu merge. Se blochează la faza cu măr şi soarele ăla rotitor (cred că se opreşte în secvenţa de repair disk). Bootarea normală merge, la început mai greu, dar apoi din ce în ce mai uşor.
După câteva zeci de rebootări simptomul de mai sus apare din ce în ce mai rar, dar mi-e teamă să nu reapară pe neaşteptate
Verify Disk blochează tot computerul complet, de fiecare dată când îl încerc.
Nu am nici o idee cum a apărut. S-a blocat brusc când încercam să deschid Parallels pe o partiţie BootCamp, dar nu aş zice că asta a generat problema, pentru că ulterior s-au blocat identic orice aplicaţii, inclusiv Finder. Dacă am făcut altceva greşit, nu ştiu ce. Nu am schimbat nimic din modul meu obişnuit de lucru, care e aproape exclusiv de tip birou.
Interesant că parcă a dispărut problema. A făcut din ce în ce mai puţin, până ce acum pare să meargă aproape normal. Singurul simptom care persistă e că orice pun cu mâna în sidebar în Finder dispare după ieşirea din sleep. Foarte curios. Dacă e o zonă de pe hdd buşită, nu s-ar putea face cumva să o evite la scriere?
Interesant că parcă a dispărut problema. A făcut din ce în ce mai puţin, până ce acum pare să meargă aproape normal. Singurul simptom care persistă e că orice pun cu mâna în sidebar în Finder dispare după ieşirea din sleep. Foarte curios. Dacă e o zonă de pe hdd buşită, nu s-ar putea face cumva să o evite la scriere?
Prieteneste te sfatuiesc (daca intr-adevar e busit): BACK-up cat mai repede si schimba-l ASAP ca dupa aia mai mult o sa muncesti sa tragi de pe el ce e nevoie… Dupa aia poti sa joci si fotbal cu el atata vreme cat datele sunt safe.
Semnat:
Stan Patitul
Poate fi de moment, ceva temporar. Urmărește inamicul și pocnește-l dacă revine. Eu zic că e de la disc, după cele ce spui. Începe să pice, cu momente de revenire.
Sunt de acceasi parere cu grEEnlighter -> fa backup urgent. Exista probabilitatea sa fie controller-ul de la HDD de vina pt simptomele descrise, si in cazul in care crapa complet, e cam greu sa iti mai recuperezi datele (de obicei costa de iti trece cheful).
Eu am patit-o de 2 ori, dar nu pe mac, ci pe PC-uri ce e drept. Comportamentul insa este identic.