salut,
caut de ceva vreme un inlocuitor de autocad [m-am saturat sa vad win pe MBP-ul meu ...] - pt OSX - doar pe 2d [ pt 3d am inceput sa ma joc cu sketch-up ],
am dat peste TurboCad - http://www.turbocad.com/TurboCAD/TurboCADforMac/TurboCADMacProv3/tabid/586/Default.aspx
l-a folosit cineva pe mac [osx] ? merge bine ? se descurca cu fisiere mari ? este compatibil cu dwg-ul de la autocad ?
cunoasteti alte programe CAD 2d pt mac ?
Incearca MacDraft sau CADintosh. Sunt mai simple.
Eu folosesc ArchiCAD dar e, intr-adevar, specializat. E foarte bun pentru proiectarea de arhitectura (si nu numai).
Pentru vizualizare este foarte bun eDrawings.
Incearca MacDraft sau CADintosh. Sunt mai simple.
Eu folosesc ArchiCAD dar e, intr-adevar, specializat. E foarte bun pentru proiectarea de arhitectura (si nu numai).
Pentru vizualizare este foarte bun eDrawings.
tot în familie este Home Design Studio (HDS). Foarte frumoasă aplicație.
multumesc pentru sugestii,
sunt familiarizat cu Archicad si Nemetschek - dar am nevoie de ceva mai simplu [ doar 2d - pt ca 3d lucrez in formZ care este nativ pe mac ] si eftin - “s-o facem legal…” [ am deja o licenta de acad 2008 ... pentru singurul PC de la birou si as vrea sa “legalizez” si merele ],
voi incerca ce mi-ati sugerat voi.
Doresc sa-mi amenajez propriul apartament, motiv pentru care m-ar interesa un soft dedicat pentru asa ceva .... nu vreau ceva profi cum banui ca este CAD-ul. Ma poate ajuta cineva cu un exemplu doua ?
CAD = computer assisted design (nu este un program anume)
cred ca cel mai bine pentru tine ar fi Sketchup http://sketchup.google.com/ - este gratuit si sunt o multime de tutoriale video care te invata tot ce ai nevoie
am folosit putin sketchup, am impartit ap asa cum am dorit .... problemele au aparut cand m-am apropiat de bucatarie .... poate ca sunt eu mai novice decat credeam, dar nu am gasit obiecte de bucatarie (mobilier, aragaz, frigider, etc) sau orice alt mobilier .... aseara am studiat putin tutorials pe net, dar la un moment dat se blocau unele dintre ele .... asa ca nu am reusit sa ajung la partea care ma intereseaza :( .... incep sa fiu putin presat si de timp, motiv pentru care am pus si intrebarea referitoare la un soft dedicat pe design interior pt mac
am tot citit pe forum de archicad ... merita efortul pt un incepator sa-l studiez sau necesita un timp destul e indelungat pentru studiu?
Archicadul este greoi , limitativ ( asa mi s-a parut mie ...) si dedicat profesionistilor - daca nu ai mai lucrat cu ceva asemanator nu cred ca te vei descurca.
Te sfatuiesc sa continui cu Sketchup - gasesti obiecte in “components/architecture” sau poti folosi “get models” - si te duce la “3dwarehouse” . In plus poti importa modele 3d in format 3ds - gasesti gratuite pe net - vezi “turbosquid”
de la ultimul raspuns ma reluat “studiul” pe sketchup si imi pare mai ok acum .... inca nu inteleg de ce aseara nu merge toata prezentarea .... am mai descoperit kestii noi. Inca am ceva probleme cu scalarea obiectelor importate, dar o sa ma descurc pana la urma.
nu am mai lucrat deloc cu nici un soft de genul asta .... iar acum o fac mai mult de hobby .... pt ca vreau sa-mi amenajez singur ap. inca nu stiu exact cum dar ma voi descurca pana la urma.