Sfat interfata audio pt. live
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Timisoara
Macuser din: 22.01.08

Hello all

Vreau sa va cer parerea in privinta achizitionarii unei interfete audio ce va fi folosita in special pt. live-uri.

Ca input e nevoie de voce, chitara, bas si Ableton Live de pe un MacBook, deci e preferabil sa fie firewire.
Din considerentele astea si bineinteles cele financiare am ramas la cateva variante: Mackie Onyx 400f, RME Fireface 400, ar mai fi fost Motu 828 mkIII dar am inteles ca au probleme cu driverele da mac.

Despre FF400 am citit ca este preferata de multa lume si ca are un sunet bun, despre 400f nu am gasit foarte multe informatii pe la noi, am auzit insa un Onyx Satellite si mi-a placut cum suna.
Din cele 2 variante dupa ce am citit arerea mea e ca 400f ar fi mai ok, are preamp-uri de microfon bune, intrari de instrument cu gain control usor accesibile, matrix mixer cu posibilitate de rutare a inputurilor catrea outputuri. FF400 imi pare ca fiind mai ok pt studio….

Daca aveti si alte idei sunt binevenite
Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

fireface 400 este ok doar ca e cam aiurea cu alimentarea suplimentara…
nu te sfatuiesc MOTU pentru ca au probleme cu toate versiunile de drivere…
in concluzie iti trebuie o placa de sunet pe firewire (usb incarca mult procesorul si aiurea), cu 5 intrari minim… sau 3?
adica vrei sa tragi din macbook in ceva sau nu?
iti trebuie de exemplu sa auzi pe out ableton si ce intra (voce-chitara-bass) sau in placa vrei sa intri prin input si cu macbook?
aici e intrebarea…

daca ar fi vorba doar de 3 intrari:
http://www.thomann.de/gb/mackie_onyx_satellite.htm nu iti ajunge ca ai doar 2 in

ai putea lua:
http://www.thomann.de/gb/presonus_firebox.htm care are si 2preamp de mic/instrument (ramai de ex doar cu vocea pe un preamp extern, mai bun poate)
sau
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_konnekt_8.htm
http://www.thomann.de/gb/presonus_firepod.htm

nu te sfatuiesc sa iei nici un fel de strutocamilomixer de genul mixeranalog cu firewire incorporat… probleme la drivere latente si mai ales calitatea sunetului.
Alesis NU au drivere (ai sa vezi ca sunt multe forumuri pline de asemenea probleme , eu personal am avut un IO2 si l-am schimbat instant - o vedea mac-ul la usb devices dar doar atat, la audio nu aparea…)
Motu au probleme mari la compatibilitatea cu softurile (driverele varza)
RME sunt the best dar costa…
Marian sunt cam incepatori in firewire ca si M-Audio (pe PCI au ceva bunicel , delta 1010 cu sau fara LT) dar la firewire cu multi-in analog… slabuut. doar cu 2 intrari analogice pe firewire nu prea fac fata la M-Audio (personal imi place modelul firewire 410 dar totusi sunt prea putine intrari…)
sa nu aud de creative sau edirol… sunt placi semiprofesionale.

sa nu uit…
sa te uiti bine la specificatii deoarece sunt multe placi care spun “low latency” sau “zero latency monitoring”
sunt tzepe de tzepe… latenta zero fiind doar la monitorizarea a ceea ce intra (auzi ce ai pe input in timp real dar cand vei asculta… va fi intarziata inregistrarea deoarece ceea ce ascultai NU AVEA LATENTA zero wink ,
sper sa nu fi vorbit prea mult si mai ales prea tehnic…

[ Modificat: 03 Iunie 2008 04:39 PM de rynn ]
 Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Da, asta as dori, pe iesirea din ableton si ceea ce intra, sa fac practic un mix in ableton intre instrumente voce si trackurile din ableton. Deci mai mult de 2in/2out. Plus ca lasa loc si de extindere. Si 8 out cum are Firepod-ul sau 400f mi-ar permite sa trimit senduri separate pt monitorizare, daca e nevoie.

Mersi pt strutocamilomixerul, ma cam gandeam la un Mackie Onyx 1220 cu extensie de FW…dar m-am linistit. De Alesis nici n-a fost vorba o secunda. De Motu am fost surprins, stiam ca sunt placi bune si mai avea DSP si compresor, dar asta e

OK, inteleg deci ca FF400 ar fi ce mai ok dpdv al calitatii. Cum e Firepod-ul comparat cu 400f? Nu-s chiar tot acolo ca specificatii tehnice din cate vad, insa si diferenta de pret este destul de mare

Multumesc de info smile

[ Modificat: 03 Iunie 2008 06:14 PM de cloned ]

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

firepodul are convertoarele a/d mai slabe.
400f are AKM de clasa superioara net, daca nu ma insel chiar cele de top (aceleasi ca la fireface doar ca nu dispune de aceleasi intrari de mic wink  , preampuri adica)
daca tot vrei sa faci o investitie ia Fireface400, sincer.
vezi ca cei de la avaudiosys le aduc.

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Vom lua decizia intre cele 2, FF400 si Onyx 400f.
Sper sa reusim sa le luam direct de pe thomann, oricum sunt destul de scumpe….daca nu ramane si avaudiosys o varianta

Multumesc inca o data de informatii

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.03.07

mergi pe FF400…
am avut eu si a fost super ok.
am vandut-o pt un upgrade ...FF800 (inca mai lucram la buget)..in rest nici o problema. calitate pret..nota 10

LE:si onyx`ul e ok..dar are sound`ul specific mackie.

Semnătură 

mc721

‹‹ Cursuri de Final Cut PRO      HElllp :D ››