Salutare asta mi-am achizitionat o placa wireless prin usb de retea pentru a imi putea conecta iPhoneul la calculator pentru internet am mai facut acest lucru acum 2 saptamani cu o placa tot la fel doar ca firma difera , placa pe care o am acu este firma EDIMAX si a costa 135 ron .
Ok treaba sta cam asa mi-am instalat placa etc si am ajuns sa imi fac “add ” profile list , pentru a imi recunoaste iphoneul placa , am facut am setat totul cum trebuie cel putin asa cred , am setat pe “adhoc” stiu ca asa se seta si restu pe “Auto” ok .. dai la wi-fi din IPHONE sa ma conectez si imi apare denumirea pe care am setat-o respectiv “iphone” din placa de retea despre care vorbeam , totul bun si frumos pana dau ” click ” pe “iphone” din iphoneul meu (sper ca nu v-am incurcat) si imi apare UNABLE to join the network iPhone” care ar fi problema , daca cineva poate sa ma ajute v-as ramane recunoscator
+ inca ceva am observat ca imi spune “unable to conect to iphone network” dar ramene cu VAZUT ( un v) in dreptul sau si daca apas pe home button raman chestiile alea sus de semnal wifi dar cand ma conectez la internet -> safariimi spune Safari can’t open the page because i can’t find the server.
astept raspuns cat mai repede , va multumesc anticipat
asa dupa cum am spus fac o retea numele “cristi” dau ok acolo da sa ma conectez imi zice ca nu vrea si dupa ramane vazut 2-3 secunde dau pe > si imi apare ip adrestu si subnet mask .. dar ideea este ca imi zice unable to conect am mutat aceasta placa de retea pe inca 2 laptopuri si acu il am pe pc si tot nu merge.. :|
Daca zici ca iPhonele are IP se se leaga la reteaua facuta totul este ok.
De aici incolo e treaba de retelistica. Ai setat calculatorul sa faca share la conexiunea ta de internet? Pe PC parca e click dreapta pe conexiune si share this connection parca (ma refer aici la conexiunea la net nu cea de pe placa wireles) La setarile de la reteaua nou facuta daca nu ma insel la gateway (la conexiunea wireles) trebuie sa ai IP-ul pe care reteaua WAN l-a asignat calculatorului (parca asa am facut la un moment dat, sper ca memoria sa nu-mi joace feste).
Cele 2 retele trebuie cumva sa le legi pentru ca asa standalone ele pot exista mult si bine fara sa poti trece din una in alta.
Acum intrebare stupida: de ce te-ai complicat cu tarasenia asta in loc sa-ti cumperi un router? Stii ca daca vrei sa ai acces la net de pe iPhone esti conditionat de calculatorul in care este infipta placa aia… adica e deschis ai net… nu e deschis canci internet.
AM observat da daca denumesc “iPhone” imi merge se conecteaza ok fara sa aps eu doar dau on si se si pune vazutu dar cand intru pe net nu ma lasa pe pc imi arata ca e perfect conectat dar nu merge netu pe iphone ..
Se pare ca nu intelegi ce vreau sa zic eu.
Tu ai acolo 2 retele complet separate una de cealalta.
1 WAN (wide area network) aia care-ti intra in calculator de la providerul tau de net
2 Reteaua wireless LAN (local area network)
Ele pot exista foarte bine una langa alta fara sa se bage in seama si fara sa stie una de alta.
Daca citeai cu atentie ce am scris mai sus si incercai macar ca la reteaua LAN sa pui la Gateway IP-ul de la WAN poate reuseai ceva. Si sa nu uiti sa-i dai share la conexiunea WAN.
Ia baga un ochi la poza si zi-mi si mie de ce am pus semnele alea de intrebare acolo
Am si eu o prblema cu “unable to open the page….” In tot bucurestiul asta nu am intalnit decat cateva retele la care ma conectez si sa am si net: acasa, servici, cismigiu, aeroport(intr-o anume retea doar). Cu restul ce se intampla, de ce tot primesc mesajul ala? Mi-e greu sa cred ca se afla in cazul de mai sus.
Si prin afara la fel, am gasit doar una la care cred ca erau restrictii, imi crapa messu cand incercam sa intru.
Retea deschisa nu inseamna ca te lasa sa iesi la net. Dupa ce te conectezi, unele nu trimit nicaieri mai departe cererile browserului tau.
Vezi in zona unde esti unde gasesti WiFi-uri gratis deschise, cauti pe net harta, parca era wardriving.ro sau ceva. Eventual intri intr-o cafenea in care scrie ca au net si ceri de la chelner parola, majoritatea au.
am inteles, ms.
credeam ca mai trebuie sa schimb eu setarile… dar ce naiba, nici in aeroport sa nu mearga? daca ajungeti vreodata in baneasa la check in sa incercati, si apoi sa incercati si la check out sa vedeti cum merge.
Ca sa fi sigur ca-ti merge, intrii pe serverul de wi-fi in Settings/wi-fi si vezi daca ti-a alocat IP(apesi pe sagetuta)...dupa cum ziceam, poti fi conectat dar sa nu-ti aloce IP…si e normal sa nu poti “iesi” pe net