Aperture - blew me away
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Nu stiu cum ati luat voi anuntul Apple despre Aperture, dar eu am ramas uimit de ce au facut.
Mi se pare un instrument de post-procesare f. puternic, o multime de idei excelente puse in practica… si toate intr-un UI super profesionist…
Imi pare rau ca exagerez cu superlativele, dar efectiv nu mi-a venit sa cred ce bine au implementat asa ceva.

Si, cum citeam pe un review (si subscriu) pagina de prezentare de la Aperture este una foarte bine pusa la punct. Calitatea video-urilor quicktime streamate l-a facut pe colegul de apartament sa isi ia un scaun si sa stea langa mine, desi n-are nici o legatura cu fotografia…

In concluzie, Aperture mi se pare cel mai bun soft de post-procesare a imaginilor de pana acum si dupa cum se prezinta, va ramane asa pentru multa vreme.
De-abia astept sa il vad in actiune.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.10.05

E bestial!!! Tipii de la Adobe cred ca-si dau cu pumnii in cap ca nu e al lor. Bine ca nu se suprapune prea mult peste Photoshop ca pateam ca la Premiere, cand Apple a scos Final Cut Proul si de oftica Adobe a sistat dezvoltarea Premierului pentru Mac.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

adipet, exact la lucrul asta m-am gandit si eu cand am vazut al primul filmuletz… dupa cum citeam intr-un review, interfata de la Aperture face Photoshop sa para arhaic smile
sunt curios la ce se gandeste Bruce Chizen zilele astea… ah si tot atunci mi-am adus aminte de prezentarea lui la WWDC cand ziceau ca o sa suporte OSX pe x86… si a facut gluma ca bunica (sau mama) lui ii zice ca e CEO la Apple… acum a cam luat-o in barba

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.10.05

A lut-o urat de tot. Dar fii sigur ca urmatoarea lor versiune o sa incorporeze ceva din Aperture. De project management pot sa bag mana-n foc.
Oricum Aperture este un program ultra specializat, de nisa si nu concureaza direct cu Photoshopul. Totusi sunt sigur ca o mare parte din utilizatorii de Photoshop si ma refer in special la cei care opereaza doar in zona de culoare, nivele, curbe etc., fara sa aiba nevoie de filtre, layere si selectii maiastre, vor migra catre Aperture. Cert este ca e un “Must have”.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Aperture este pentru fotografii profesionisti, nu e destinat segmentului de utilizatori de baza ai Photoshop-ului, adica celor care lucreaza in domeniul designului grafic, pre-press, print. Cel mult este un ajutor pentru Photoshop. Asa ca Adobe nu a luat-o prea tare in barba, mai ales ca Aperture costa destul de mult si numai cei care se ocupa exclusiv cu fotografia vor renunta (eventual) total la Photoshop in favoarea Aperture.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

m-am uitat si eu…

parerea mea este ca cine a vazut photoshop, nu are treaba cu aperture… cel putin in domeniul pre-press
a, ca sa-ti faci un book, sa organizezi imaginile pe care le faci, e altceva

dar cind esti profesionist, lucrezi putin altfel, iar fotografii profesionisti cunosc factul ca majoritatea imaginilor cerute pentru tipar se livreaza pe diapozitiv, deci nu e posibila si nici recomandabila prelucrarea lor

in concluzie, aperture are alt segment de piata decit photoshop wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

e mai bine sa lucrezi in paralel. photoshopul isi face treaba lui si o face foarte bine, aperture… doar ce s-a lansat si ramane de vazut unde se va situa, indiferent cat de “pro” este facut.