Toate versiunile anterioare ale MAC OS au fost suportate timp de circa 5 ani, de ex. MAC OS 8.1 a fost ultimul instalabil pe procesoare 68K, adică circa 5 ani de la încetarea producției.
Nu că ar fi imposibil ce spui, dar ultimele mac pps s-au produs prin iulie 2006, deci nu cred că MAC OS 10.6 nu va suporta ppc, abia 10.7, presupunând ritmul actual de un OS nou la circa 2 ani - 2 ani jumate. Eu zic că sînt vorbe, din asta trăiesc, din vorbe.
sper ca nu,tocmai mi-am comandat si eu din state un powerbook g4 12”
ma gandesc ca e posibil sa fie adevarat deoarece pt vechiile ppc-uri nu se mai poate pune prea mult ram si poate noul osx 10.6 v-a cere min 1,5 sau 2gb ram.
oricum pana nu e anuntat ceva oficial zvonuri sunt multe….si iphone 3g de ex tine bateria mai mult,are ecran pe leduri si tot asa…
Așa cum aș mai putea lucra și acum cu Mac OS 9, așa voi lucra și cu Leopard încă vreo 8 ani de-acum încolo. Frak 10.6.
corect, ce are tigru? sau leopardul? sunt 2 sisteme foarte bune care pot fi folosite mult timp de acum incolo. dc tot vreti sa aveti ultima versiune de os? de acord ca aduce imbunatatiri, dar multe sunt de comoditate. eu inca lucrez pe tigru si e foarte ok pt un ppc g4 2x867
Eu vreau să am ultima versiune a unui OS pentru că mă roade curiozitatea tehnică să văd cum se mișcă, să încerc toate chestiile noi. Dar dacă asta înseamnă să fiu nevoit să cumpăr un computer nou… mă mai gândesc.
nu cred ca Apple ar strica reputatia ce si-a facut-o (ca sistemul de operare scos maine va merge si pe sistemele de alaltaieri ) ca doar a muncit la ea ani intregi.
majoritatea mac userilor se lauda cu asta “pune tu vista pe un pc de acum 5 ani sa vezi daca merge, OS 10.5 merge pe un mac de acum 5 ani…”
in primul rand ca inca exista power mac-uri care fac fata cu brio la multe aplicatii (ma refer la cele dual procesor) si pot spune ca lasa in urma multe imac-uri cu intel… (si nu spuneti ca fac comparatie intre ceva puternic si ceva mediu, important este ca ambele ruleaza OS X).
nu cred ca Apple ar strica reputatia ce si-a facut-o (ca sistemul de operare scos maine va merge si pe sistemele de alaltaieri ) ca doar a muncit la ea ani intregi.
majoritatea mac userilor se lauda cu asta “pune tu vista pe un pc de acum 5 ani sa vezi daca merge, OS 10.5 merge pe un mac de acum 5 ani…”
in primul rand ca inca exista power mac-uri care fac fata cu brio la multe aplicatii (ma refer la cele dual procesor) si pot spune ca lasa in urma multe imac-uri cu intel… (si nu spuneti ca fac comparatie intre ceva puternic si ceva mediu, important este ca ambele ruleaza OS X).
adevarat graiesti ... look at me :D. Mai nou mi-am pus OS X SERVER 10.5.3 pe Quicksilver 800Mhz ... merge brici + ca am si aplicatiile DTP pe el ( Illustrator, Photoshop) + aplicatii web ... fata de fostul PC merge mai bine :D