2 din 4
2
OS X 10.6 - Snow Leopard
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.02.08

imi voi gazdui propriul webserver cu site-ul propriu (facut de mine) + portofoliu lucrari, foto, tutoriale, resurse vectoriale + podacsturi, wiki si blogs - toate folosind tehnologia web oferita de OS X - care mi se pare extrem de fiabila si usor de manevrat. Proiectul meu vrea sa demonstreze ce se poate face cu un Mac si OS X server pe el :D

Semnătură 

MacBook Pro “Core Duo” 2.0 15”
MacBook “Core Duo” 1.83 13” White
iPhone 3G 8Gb 3.1.2
iPod Nano 4th gen 4Gb
Airport Express Base Station with Airtunes

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Poți să faci toate astea și cu Mac OS X “simplu”, nu server.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

de asta intrebam si eu…
osX server are unele lucruri in plus - dar daca nu le folosesti, doar tii spatiul ocupat pe hard

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07
Tudor - 05 Iunie 2008 01:36 PM

Poți să faci toate astea și cu Mac OS X “simplu”, nu server.

Server are neste treburi in plus pe el. Prima de care m-am lovit a fost live broadcasting (streaming) server (cred ca asa-i zice) care este integrat in os x server. Asta e una din ele de care m-am lovit. Banuiesc ca mai sunt pe acolo una alta in plus fata de Leo simplu…. ca doar de aia-i zice server. Cred ca psergiu ar putea sa ne explice mai multe la capitolul asta.
@ Di3Hard - depinde ce vrei sa faci. OS X Codename Leo este foarte bun si pe partea de web hosting
Acasa am un G4 cu OS X Codename Tiger pe el. MAMP ca-mi e lene sa stau sa configurez de mana multe lucruri. Isi face baiatu treaba de nu are aer. Acum experimentez Joomla,  OSCommerce si hostez pozele echipei de PaintBall.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

http://www.apple.com/server/macosx/features/ nu cred ca aveti toate optiunile astea integrate intr-un singur sistem. daca as fi facut un server sub leo ar fi trebuit sa instalez multe alte optiuni/pachete aditionale care nu stiu cat de compatibile ar fi fost sau cat de usor de implementat. am mai multe de spus dar toate la momentul lansarii ... Concluzie: Vreau sa demonstrez ce poate face mac os server :D

Semnătură 

iPhone 3G 8Gb 3.1.2
iPod Nano 4th gen 4Gb

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Având în vedere faptul că Mac OS X Server costa $500 sau $1000, e și normal să aibe niște chestii în plus, nu? Dar multe dintre chestiile din Server se regăsesc și în varianta simplă, însă nu au toate interfețele alea frumoase de control și configurare, ci trebuiesc configurate cu alte utilitare sau scotocind prin fișiere config.

În plus, orice Linux geek o să-ți demonstreze că face pe gratis ceea ce tu faci cu un soft pe care se presupune că ai plătit minim $500.

[ Modificat: 05 Iunie 2008 02:10 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Tudor - 05 Iunie 2008 02:05 PM

Având în vedere faptul că Mac OS X Server costa $500 sau $1000, e și normal să aibe niște chestii în plus, nu? Dar multe dintre chestiile din Server se regăsesc și în varianta simplă, însă nu au toate interfețele alea frumoase de control și configurare, ci trebuiesc configurate cu alte utilitare sau scotocind prin fișiere config.

În plus, orice Linux geek o să-ți demonstreze că face pe gratis ceea ce tu faci cu un soft pe care se presupune că ai plătit minim $500.

Stiu asta Tudor. Am si un mic server Linux. Insa imi place sistemul “out of the box” and running al Mac OS X.

Semnătură 

iPhone 3G 8Gb 3.1.2
iPod Nano 4th gen 4Gb

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

OSX Server e OSX-ul normal cu câțiva parametrii de kernel tunați ca să răspundă mai bine la rețea decât la interfața cu uitlizatorul (la OSX Client e invers)
Câteva pachete în minus (Chess ...)
Câteva pachete în plus (clamav, servere mail, mysql, jabber… + interfața prietenoasă de administrare)

Totul în afară de înterfața de administrare sunt software free și pot fi instalate de mână și pe OSX Client și pe Linux dar în OSX server sunt integrate între ele și interfața aia de administrare face toți banii.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

multzam sergiu pt sustinere ... sper sa am cu cine disucta pe tema asta pe forum. deocamdata lucrez la proiectul meu si cand vor aparea intrebari voi deschide un topic nou pentru ca aici am deraiat de la subiect :D scuzoaiele mele pentru asta ...

Semnătură 

iPhone 3G 8Gb 3.1.2
iPod Nano 4th gen 4Gb

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

ce ziceai de interfata de administrare?

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

E același OS - cine se chinuie un pic poa’ să instaleze Server Admin-ul și pe OS X Client. Nu o să poată să facă management 100% la serviciile locale dar poate la unele de pe un alt OS X server din rețea.
De interfață ziceam că-i frumoasă smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 20.06.07

Ati citit despre asta: http://news.softpedia.com/news/Big-Time-Rumor-Apple-to-Give-PC-Users-the-Green-OS-X-Light-87443.shtml?

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: Plaiurile Milka
Macuser din: 10.11.05

de cate ori trebuie sa inghete iadul ? totusi de data asta nu cred ca va inghetza… (ma refer la itunes smile la faza cu inghetatu )

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

http://www.appleinsider.com/articles/08/06/11/official_mac_os_x_snow_leopard_doesnt_support_powerpc_macs.html

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.03.08

http://www.apple.com/macosx/snowleopard/

Since 2001, Mac OS X has delivered more than a thousand innovative new features. With Snow Leopard, the next major version of the world’s most advanced operating system, Mac OS X changes more than its spots, it changes focus. Taking a break from adding new features, Snow Leopard — scheduled to ship in about a year — builds on Leopard’s enormous innovations by delivering a new generation of core software technologies that will streamline Mac OS X, enhance its performance, and set new standards for quality. Snow Leopard dramatically reduces the footprint of Mac OS X, making it even more efficient for users, and giving them back valuable hard drive space for their music and photos

Cam asta e prezentarea de la apple,nu ma uimeste deloc,daca i-l arati unui utilizator acum de Leopard zice ca e acelasi,la prima vedere.
Chiar si scrie mai sus ca nu au mai adaugat nimic,doar l-au facut mai compact.

Semnătură 

[semnatura fara anunturi de vanzare/cumparare]

2 din 4
2

‹‹ 4 gigi de caches in QuickTime?      ram ››