Mie mi se pare o idee buna (si un semn de maturitate) ca nu mai alearga dupa chestii senzationale, ci vor sa perfectioneze un sistem. E bine cand mai dau semne de modestie.
O sa ne ceara o gramada ce core-uri si placi grafice bengoase.
Mie mi se pare o idee buna (si un semn de maturitate) ca nu mai alearga dupa chestii senzationale, ci vor sa perfectioneze un sistem. E bine cand mai dau semne de modestie.
O sa ne ceara o gramada ce core-uri si placi grafice bengoase.
Cred că era timpul unui ritm mai uman, un sistem nou la doi ani era cam rapid… MS scoate unul la 5-6 ani.
Asta e altă poveste.
Dacă e așa cum citesc eu zilele astea (nu prea am timp, sînt cam stresat de multe alea, am început multe, toate neterminate, căldură, lene, mult de lucru…), Apple ia un respiro cu un OS avînd nume derivat din cel actual, lucru nou… nu au mai practicat așa ceva pînă acum. Cred că e un respiro de analiză, de tranziție. Se întîmplă multe: trecere pe intel, iPod, iPhone… succese peste succese. Nu poți ține ritmuri d-astea à la longue, mai respiri un pic.
Poate mă înșel, dar cred că așa este. Vom vedea în lunile care vin. Steve are vîrsta mea, începi să te gîndești un pic la viitor, el nu poate muri normal, trebuie să gîndească un pic testamentul, că nu moare singur, moare cu milioane de oameni care depind de el. Nu e ușor…
pai, nu oi fi io io foarte “in to” dar ma bag si io in seama….
de ce nu o mai fi suport pentru PPC…
un nou core?
o noua arhitectura?
dap.. categoric nu o sa pot tine pasul cu tecnologia…
Sper insa din tot sufletul sa nu avem parte de un trend “a la” VISTA unde tre sa iti schimbi complet sau macar partial masina pentru a rula :futui: un sistem de operare…
io cred ca oricat de bolund as aparea daca stau si ma gandesc ...
da, nu cred ca gresesc cand spun ca performanta unui calculator nu o vezi deschizand foldere si copiind de pe stick sau dvd pe hard drive sau cat de transparenta e bara de meniu sau docku’ ci in aplicatiile ce le utilizam zi de zi…
nah, stand in coltu meu ma gandesc de ce oare o sa fie nevoie sa trec la intel pentru a putea rula “snow white” pentru ca aplicatiile de toata ziua aka photoshop, illustrator, final cut sau logic ruleaza fara cusur pe un G5 PPC dual ...sau chiar un G4 MDD cu un dual de 1.25..
cred ca o sa raman la ppc fentru o vreme…
insa, revin, sper ca apple sa nu calce pe urmele lui MS…
nu de alta da ar fi ipocriti…
pai, nu oi fi io io foarte “in to” dar ma bag si io in seama….
de ce nu o mai fi suport pentru PPC…
[...]
Că nu mai oferă suport pt PPC nu ar fi surprinzător, deși cam devreme abandonul. Logic și conform tradiției, suportul PPC ar trebui oferit pînă prin 2006 + 5 = 2011, hai 2010. Apple scurtează treaba la 2009… Mă rog. Deja iMovie 7 nu mai are suport pt G4, tot cam prematur abandon.
Dacă se va adeveri zvonul că Apple caută procesoare noi, alternative la Intel, atunci e clar că va oferi suport în zona asta. Cred că, dacă e așa, treaba e în teste și secretă, deocamdată.
Sigur, toți vrem scule noi și de ultimul tip. Dacă stau să mă gîndesc bine, ceea ce fac eu se poate și pe un G3, eventual unul mai zglobiu un pic. Și Panther ar fi suficient…
e un lucru foarte bun ‘compactarea’ SO
asta inseamna optimizare, curatarea de cod inutil sau care nu stie folosi bine procesorul
poate sa insemne si pregatirea pentru un nou tip de procesor, sau deschide drumul spre portarea SO pe alte device-uri
nu?
Faptul ca nu apar noi “inventii” in 10.6, imi confirma ca Apple inca pastreaza traditia pe care si-au impus-o, adica dupa sistemul n.6 sa lanseze sistemul n+1, deci dupa 10.6 va apare sistemul 11 (sau XI - ca si sistemul 8, dupa 7.6, 9 dupa 8.6, X dupa 9.6). Probabil “inventiile” sunt rezervate sistemului XI. Viitorul va confirma sau infirma ceea ce am spus.
Faptul ca nu apar noi “inventii” in 10.6, imi confirma ca Apple inca pastreaza traditia pe care si-au impus-o, adica dupa sistemul n.6 sa lanseze sistemul n+1, deci dupa 10.6 va apare sistemul 11 (sau XI - ca si sistemul 8, dupa 7.6, 9 dupa 8.6, X dupa 9.6). Probabil “inventiile” sunt rezervate sistemului XI. Viitorul va confirma sau infirma ceea ce am spus.
Păi e logic, cred că s-au plictisit și ei de două puncte, ajunge unul, MAC OS 11, MAC OS 11.1 etc.
Eu zic așa - dacă Snow Leopard - care cică o să fie mai optimizat decât Leopard-ul - nu va merge măcar pe aceleași configurații pe care merge Leopard-ul - se face Apple de un cacao uriaș - marea lor optimizare de performanță nu mai merge pe aceleași sisteme pe care ăla vechiul care cică era mai prost mergea.
Eu dacă ăs fi la Apple PR i-aș scutura pe programatori ca să-l facă să meargă și pe G4/800 - ca să poată Jobs să zică pe scenă că l-au făcut atât de bun că suportă sisteme chiar mai încete decât cele suportate de Leopard. “Hey Redmond, what about making Windows Seven to work on a pentium two ?”
Eu zic așa - dacă Snow Leopard - care cică o să fie mai optimizat decât Leopard-ul - nu va merge măcar pe aceleași configurații pe care merge Leopard-ul - se face Apple de un cacao uriaș - marea lor optimizare de performanță nu mai merge pe aceleași sisteme pe care ăla vechiul care cică era mai prost mergea.
Eu dacă ăs fi la Apple PR i-aș scutura pe programatori ca să-l facă să meargă și pe G4/800 - ca să poată Jobs să zică pe scenă că l-au făcut atât de bun că suportă sisteme chiar mai încete decât cele suportate de Leopard. “Hey Redmond, what about making Windows Seven to work on a pentium two ?”
Foarte, foarte frumos si absolut deacord cu tine.
Si daca tot am ajuns si la OS “11” cu discutiile si privim departe in viitor, probabil ca in momentul lansarii vom avea masini cu procesoare cu 16 core-uri sau chiar 32, si hotspoturi wireless gratuite in fiecare intersectie din orice orasel din Romania
Parerea mea: un sistem bun e un sistem optimizat si mai rapid. Toate astea au ţinut pina la Tiger 10.4.6 după care, brusc, parcă au băut apă după Windows. Ca să-şi cîştige respectul comunităţii, Apple TREBUIE să-şi optimizeze sistemul. Asta se face în două feluri: linii de cod şi biblioteci. În partea a doua Panther şi Tiger au excelat. Cînd procesorul nu mai munceşte şi îşi ia calculele de pe copiuţă, pînă şi o maşină veche e mai sprintenă!