PPC-urile bootează și de pe USB cu comandă manuală de bootare din OpenFirmware - iBook G3 Dual USB-ul meu bootează fără probleme de pe portul usb cel mai din față.
VNC-ul este sigur DOAR dacă ascultă pe 127.0.0.1 și se face tunelarea portului prin SSH.
Dacă ai rebootat și tot nu poți șterge fișierele alea din /tmp - Format & Reinstall. Sistemul ăla nu mai este a tău și poate chiar în acest moment un chinez sparge de pe el servere americane și în drum spre
apartamentul tău este o echipă SPIR gata de orice ca să îi mulțumească pe americani.
După aia sfatul meu e să-ți schimbi toate parolele pe toate conturile (mail, yahoo, macuser) pe care ai intrat de când ți-ai instalat VNC-ul sau de oricând dacă ai bifat “save password” undeva și să=ți șchimbi și cardurile bancare a căror numere le-ai introdus pe calculator de atuncea.
Și roagă-te la D-zeu să nu fi avut destule date pe calculator (documente scanate) cât cineva să facă vre-un împrumut la bancă cu ele. Am avut un amic care s-a trezit că datora 7000 lei la Bancpost datorită unei copii xerox rătăcite a buletinului său de identitate. A scăpat deoarece a aflat cine îi luase copia și l-a dat pe mâna băncii/poliției. Tu nu știi cine ți-a intrat în calculator.
Păi și noi ăștia cu pepeceurile cum facem bre nea’ Iarule? Adică nu e retorică întrebarea asta, chiar aș vrea să știu. Tocmai ce-am trecut peste o reinstalare, și am Leo upgrade dvd, așa că trebuie, vrînd-nevrînd, să instalez 10.4 prima dată. Tare aș fi și eu interesat de o rebutare de pe un flash. E posibil?
Eu sunt ala in computerul caruia s-a intrat. psergiu mi-a spus atunci ca VNC simplu SAX si ca nu e secure sub nici o forma. De atunci il acceses numai prin VPN si am dat voie numai la 4 IP-uri de retea sa se conecteze remote prin VPN. Nu am mai avut probleme. Iarasi daca dai numai network share nu rezolvi problema. Se poate intra si din exterior. Ar mai fi o posibilitate prin router sa forwardezi portul pe masina, dar numai de la IP-uri cunoscute (si aici e discutabila problema).
Eu am avut noroc ca se lasau in executie comenzi de vinblows si am fost chiar in fata compului (la tastatura).
Se pare ca un “baiat” care are mac a descoperit exploitul si chiar vrea sa faca rau cu faza asta. Pana reinstalezi poate vezi de pe ce IP s-a intrat in compul tau. Poate-i facem o vizita
Se pare ca un “baiat” care are mac a descoperit exploitul si chiar vrea sa faca rau cu faza asta.
Eu pun pariu că în cazul de față a crezut ca are de-a face cu vreun Linux.
M-am mai gandit. Ai dreptate. In mai putin de 1 sec deschid terminalul din momentul preluarii controlului asupra masinii. Un mar+v iarasi se da in notime…
Oricum securitatea a devenit si pentru mine importanta chiar daca-s pe mac.
daca a putea face cineva un ghid pentru router si setari leo si tiger cu SSH sau VPN sau cum o fi pentru o bloca toate intrarile piratilor ar fi frumos