MobileMe este dotMac. Se poate plati din Romania fara probleme cu orice card de credit.
GPS-ul nu va avea harti romanesti prin Google Maps. In schimb aplicatiile third-party vor avea. Deocamdata doar TomTom a anuntat versiunea de iPhone insa vor urma si ceilalti.
Apropo… a abservat cineva k au crescut dimensiunile? este cu un milimetru mai mare in toate directiile, inclusiv grosime!
Este normal k se bazeaza pe marketing pt a reliefa toate atuurile pe care le au produsele lor, doar nu o sa bage bani in publicitate pt a prezenta defectele lor. De asta discutam noi aici, nu? Avantajele produselor sunt evidentiate foarte bine de producator Nu cred k exista alte avantaje in afara de cele pe care le prezinta pt k atunci le-ar zice si pe acelea :D
Eu astept sa apara iPhone Dual-Sim, versiunea originala, produsa de Apple… raman tot la Samsung D780
S-a terminat pe moment… pentru ca daca Apple vrea sa vanda in nici un caz nu asa o sa reuseasca (un numar mare de unitati ma refer). Sa nu uitam ca ultima data cand Apple a vrut sa mai “opreasca” din vanzarile la negru, a aparut iPhone-ul cu bl4.6 si cat a durat? 2-3luni dupa care un copil minune l-a spart (mergem pe ideea ca inca credem in Mos Craciun si Spiridusi) si brusc au crescut vanzarile. Cum alftel crezi tu ca vand astia 10mil de unitati pana la sfarsitul anului? O sa il vanda si fara sa iti puna pistolul la cap sa semnezi contractul(on-line si la Apple Store), si eventual spre toamna mai lanseaza un model (cel visiniu/rosu ) cu memorie mai multa, 32gb, un price cut de sarbatori, si gata… a vandut Jobs 10milioane
Mai merita atunci sa astept o luna ca sa cumpar un iphone 3g sau sa cumpar un iphone 2g din state (daca se mai gaseste pe undeva)? Pentru mine singurele avantaje sunt iesirea de casca normala si partea de audio imbunatatita. 3g am utilizat foarte rar si in ceea ce priveste gps-ul am un mio care este foarte bun.
Din punctul meu de vedere, 199$ pentru iPhone e un pret bun. Mi-as cumpara unul de la Orange daca o sa am posibilitatea sa-mi pastrez numarul si daca pretul abonamentului lunar este decent (maxim 10-15 euro pentru voce), sau de ce nu, sa-mi pot pastra actualul abonament.
Cred ca la Orange o sa ne bage pe gat un abonament baban, care sa includa evident 3G. Si atunci pretul de 199 eur (sau cat o fi la noi) nu o sa mai para atat de mic pentru ca o sa dai intr-un an inca o data sau de 2 ori banii astia.
Eu sunt curios cum o sa fie GPSul (sunt fan harti, GPS, poze din satelit etc.). Banuiesc ca de aia au facut carcasa din plastic, semnalul GPS e foarte slab, oricat de “assisted” ar fi el. Probabil ca antena GPS e ca roata dintata, ca sa-i mareasca suprafata; insa tare mi-e ca o sa piarda semnalul des, mai ales daca telefonul e pus in masina, sub parbrizele astea atermice.
Cat despre harti si soft, eu totusi sper ca Apple se respecta, si daca scoate un telefon oficial pe piata din Romania, o sa o faca cu toate facilitatile aferente. (Cam asta se spune si prin interviurile de pe la Iris)
Harti pt RO o sa fie destule pentru ca o sa apara third party apps (pe bani probabil). La fel cum poti pune pe un mio orice soft, asa vei putea instala si pe iphone softuri care sa foloseasca modulul GPS. Important e ca exista partea hardware, restul se rezolva.
stie cineva daca pe 2.0 tastatura se aseaza si landscape cand scrii mailuri sau mesaje? Asa cum face acum pe safari cand intorci telefonul cu 90 de grade. Eu asta mi-as fi dorit mult.
P.S. macar 2 dintre lucrurile care ma enervau la 1.1.4 stiu sigur ca s-au rezolvat: search in Contact list si Delete all emails.
ieftin , plastic , nasol / ramin pe iphone 1 . tendinta de ieftinire in detrimentul calitatii nu este un lucru bun. mi se pare un pas in jos pt iphone .
[ Modificat: 11 Iunie 2008 12:36 AM de corruptdream ]