Nu cred ca abonamentul la orange pt el va fi foarte scump. La vodafone internetul pe mobil e parca sub 5 euro, deci si orange trebuie sa se alinieze. Vor face si chestia cu pre-comanda, deci sunt destul de disperati sa nu piarda din clienti.
Nu cred ca abonamentul la orange pt el va fi foarte scump. La vodafone internetul pe mobil e parca sub 5 euro, deci si orange trebuie sa se alinieze. Vor face si chestia cu pre-comanda, deci sunt destul de disperati sa nu piarda din clienti.
In State abonamentul de date pentru Blackberry la tMobile e 10 usd.
Abonamentul pentru iPhone la ATT care include internet + sms nelimitate si minute in retea e 60 usd, cel mai mic.
Nu e vorba neaparat de tariful pentru internet, ci de “abonamentul pentru iPhone”... astfel se recupereaz din pretul ieftin al terminalului.
Sa fim intelesi, $60 USD este putin si abonamentul de $10 USD pentru T-Mobile tare ma tem ca e doar pentru e-mail.
De ce e putin $60 USD? Pentru ca e fix atat un abonament de date nelimitat la orice alt carrier printr-un aircard: Sprint, Verizon, Alltel, T-Mobile, AT&T;. Iar acest abonament nelimitat de date de $60 USD NU include decat efectiv internetul. Nu ai voice calling, SMS, multimedia, nimic. Deci ATT nu taxeaza un singur cent peste tariful normal doar ca e vorba de iPhone.
Asadar, dupa cum am mai spus, 60 USD e putin, mai ales cand se ia in considerare faptul ca totusi aici salariul mediu pe familie e 45 de mii de USD pe an.
Nu as zice ca diferenta dintre iPhone1 si iPhone2 e monumentala. Sa va spun de ce. Dpdv al partii hardware, are doua chip-uri in plus, unul pentru 3G altul, altul pentru GPS. Ei, bine, eu unul folosesc wifi pentru navigare pe net, email, etc. In keynote se poate observa ca iPhone1 incarca o pagina in 59 de sec prin EDGE, iPhone2 in 21 de sec iar prin wifi pagina se incarca in 11 secunde. Avand in vedere ca hardware-ul pt wifi a ramas neschimbat, pe mine nu m-ar avantaja cu nimic iPhone2. Pe de alta parte, GPS-ul e prin Google maps. Relativ inutil in Romania, pt ca Google maps sunt slabut documentate cand vine vorba de RO. Spatele negru/alb din plastic mie imi pare hidos, nu se compara nici pe departe cu cel de aluminiu. E adevarat, poate datorita celui de plastic as putea avea o acoperire mai buna si o durata a bateriei mai lunga, dar diferenta de life span nu imi pare semnificativa. As fi ce-i drept curios de o chestie pe care o spunea Jobs: “dramatically improved sound” pentru partea de iPod. Ca sa inchei, nu as trece pe iPhone2.
mi-ar placea sa scoata si un “iPhone Pro”, de aluminiu ca prima generatie, memorie mare (32GB), front-camera pt. videoconferinta, conector de mail pt. LotusNotes, suport de usb-disk (eventual securizat, sa se activeze doar dupa ce butonezi o parola), suport de grupuri in contacts, photobooth mobile, send/recieve date pe bluetooth (contacts/photos/attachments/etc), functii copy/paste… s.a.m.d
...vise, taica
back to reality, uitandu-ma la asta nou, singurul lucru dupa care “plang” ar fi suportul de 3G/HSDPA. download-ul de mail si plimbatul pe web prin GPRS-ul de la vodafone e un exercitiu de rabdare… :(
si poate ca o sa mi se umfle un pic o vena cand va aparea un soft bun de navigatie (cu harti de Ro)...
Pentru cei ce pun la indoiala utilitatea GPS -ului din iPhone gindindu-se ca foloseste google maps si cum in partea noastra a lumii asta nu ne ajuta cu nimic , vreu sa le aduc la cunostinta ca deja sistemul Tom Tom functioneaza pe Iphone. Link : http://www.tuaw.com/2008/06/11/tomtom-nav-system-runs-on-the-iphone-already/
GPS nu va fi prin google in romania asta e clar. in bucuresti de exemplu google maps arata doar centura. dar cu siguranta vor fi destule aplicatii care sa foloseasca harti alternative. Plasticul de pe spate poate o fi urat dar e mai usor, permite o receptie mai buna la semnal atat la telefonie cat si wifi. asta e… mai trebuie si compromisuri
Pentru cei ce pun la indoiala utilitatea GPS -ului din iPhone gindindu-se ca foloseste google maps si cum in partea noastra a lumii asta nu ne ajuta cu nimic , vreu sa le aduc la cunostinta ca deja sistemul Tom Tom functioneaza pe Iphone. Link : http://www.tuaw.com/2008/06/11/tomtom-nav-system-runs-on-the-iphone-already/
Mda. pacat ca Romania nu e inclusa in tarile care beneficiaza de TomTom. http://www.tomtom.com/
Vedeti ca a aparut Keynote-ul in HD 720p pe site-ul Apple.
Din cate stiu, e o premiera.
Nu e o premiera. Mai sunt acum si pe iTunes, se pot descarca unele keynote-uri din 2007 si 2008.
E amuzant ca in momentul prezentarii hartii cu cele 70 de tari au taiat sunetul, probabil nu aveau drepturile pentru a folosi melodia!