Eu nu o sa inteleg niciodata o chestie. De ce atunci cand scoate apple un produs nou, toti sar cu gura ca e scump, ca e inutil, ca are functii care nu se pot folosi, sau din contra ca are functii care ii lipsesc? Si daca scoate un samsung sau un HTC sau eu stiu mai cine un telefon identic la functii , toti jurnalistii il ridica in slavi?
Un exemplu : era acu vreo 2 saptamani o video pe un site frantuzesc, cu doi jurnalisti care pusese in avant-premiera mana pe un HTC touch diamond. Si mama mama ce il laudau. Dar ce are telefonul ala? ecran mai mic decat al iphonului,(2,8) interfata vizuala doar la suprafata, daca intri mai mult in el, dai de un amarat de windows mobil(dar jurnalistii respectivi iti scoteau ochii cu vreo 2 widgeturi pe care le avea, cred ca a vb 5 minute de un widget meteo). Are 4 giga memorie interna, si jurnalistii “wow, 4 giga, e o groaza, muzica, filme, etc”. Sa nu mai vb de baterie, de abia tine 3 ore in convorbire normala. Si cu un an inainte cand a iesit iphonul, am citit vreo 5 articole despre el in Franta, nici unu nu il laudau. Toti ziceau “doar 4 giga de memorie? ce faci doar cu atat? Doar 5 ore bateria in convorbire? e o rusine etc etc”
Si am mai vazut acelasi lucru cu macbook air si Lenovo X300. Lenovo e mai scump decat macbook air, un procesor mult mai puturos, baterie care de abia tine 1h30, si toti jurnalistii cand a iesit il comparau cu macbook air(cu toate ca nu fac parte din aceeasi categorie, e mai degraba adversarul la un macbook simplu), si bineinteles, lenovo iesea castigator dupa ei.
Acu nu stiu… ori toata lumea “iubeste”(a se intelege “are interese la…”)microsoft, ori nu mai inteleg.
In fine, ma indepartez de la subiect.
Ce vroiam sa spun, e urmatorul : comparati iphone-ul cu orice alt telefon cu interfata grafica, si iese castigator si la un test de baterie, si de capacitate memorie, etc etc. Nu stiu daca e un domeniu la care sa nu iasa castigator…sau poate da, la videoconferinta(pe care oricum nu o folosesc decat trei-patru persoane).