deci nu sunt total impotriva la ceea ce zci tu ... pt userul normal e OK ce zici ... e libera alegere al fiecarui om sa faca aceste prostii ... dar decat sa limitezi ce app sa instalezi pe iPhone concentreaza-te asupra opririi procesului de Jailbrake ... daca tot te doare sufletul asa de mult ca oamenii sa nu isi instaleze app care le distrug OS-ul ... desi si asta e stupid ... fa un Restore si gata te-ai intors inapoi la Fresh
Dar sa zicem ca e ok ce zici tu
Dar sunt marea majoritate al useriolo de ex ca mine care au nevoie de fel de fel de beneficii pe care Jailbrake le aduce ... pe langa sa zicem clasicele app inutile de genul jocuri / etc etc ... uite eu folosesc intens serverele de Apache / PHP / SQLite ... am anumite planuri in curs de finalizare
Ca ex sunt in proces de creeare al unui sistem de calculatoare de preturi care ruleaza localhost in PHP + SQLite si ce e mai misto dupa ce ai terminat de calculat cand apesi SEND sa treaca tot ce este in browser in app Mail si sa poti trimite mail la clientul care tia cerut o oferta de pret
Si pe langa astea am inceput sa-mi fac baze de date cu stocuri de materie prima care le folosesc in meseria mea
Deci asta zic ... se poate sa lasi la libera alegere chestii de genul asta ... sa folosesti niste limbaje cunoscute de programare web de ex ... nu multi stiu sa programeze Xcode sau mai stiu ce limbaj pt iphone sa faca app standalone
Si Sincer atat timp cat oricine intelege cum se da un Restore in iTunes ce sens au vrajelile cu vrem sa va protejam produsul oferit de noi
Din pctul meu de vedere ar trebui sa dea la liber si sursele de la app default cum ar fi Mail SMS Phone ... ce e asa de rau in asta daca cineva e capabil sa aduca inbunatatiri de ce sa nu le aduca ?
A ca nu mai scot ei banuti din orice cacatel
fie ca e update de soft sau ca vand o app in appstore cu 1 $ si scot si ei 30 centi 
De ce atunci carca de app de pe http://iappcat.com u este prezenta pe AppStore ???
AppStore pare ceva tentant atunci de ce developerii frelanceri nu apeleaza la Appstore ???
Ca de ex app ca :
iPhone Video Recorder - nu sunt pe AppStore ??? sunt pe bani costa 20$ si lumea da banii itit garantez ... de ce nu exista si pe AppStore ???
VideoTone - chiar si asta e o app care ar scoate bani multi daca apple ar vindeo la ei pe AppStore ? e draguta desi nu folosesc ... desi prima data cand am gasit-o mi-am facut propriul filmulet pesonalizat ...
Acest gen de app nu fac decat sa-ti iubesti si mai mult propriul Gadget zic eu
cand vezi ca nu numai downloadezi ceva si gata ... ci mai muncesti si tu faci si tu ceva iti faci propriul Wallpaper sau videotone
nu numai sa iei de pe web ca mara multime