mare intrebare mare…ce browser sa folosim?de cand a fost faza cu safari am inceput sa fac o trecere in revista a browserelor mai importante ptr mac,si m-am oprit la omniweb.sigur,stabil,preferences -(bune),si merge chiar bine,nu se pune problema de net ca am suficient,asa ca am sa pun o intrebare generala :la ce browser de mac v-ati orientat(care din voi au ales altceva in afara de safari),si de ce.
toate opiniile voastre am sa le iau in considerare de aceea vreau raspunsuri cat mai exacte,in caz de schimb sa fiu bine motivat.
Eu folosesc Safari, imi place de el, iar vulnerabilitatile nasoale sunt (o sa fie) de la sistem, nu de la browser.
Am citit numai lucruri bune despre Shiira, era cotat cel mai bun browser pe Mac. Multi se impaca bine cu Firefox (dupa ce-l dopeaza cu add-on-uri). Pe vremea windowsului foloseam numai Opera, si cica n-ar fi rau nici pe Mac.
Pana la urma, tine de preferintele fiecaruia, nu cred ca sunt diferente majore intre ele.
eu folosesc opera mac. am un joc online care cu safari nu merge. am incercat si alte browsere dar numai cu safatri am reusit. ie imi zicea ca nu am suficcienta memorie si tot crapa cand era lumea mai draga. la servici folosesc firefox - nedopat - si merge decent fara probleme.
safari si/sau opera… si de nevoie internet explorer….;-( uite ca trebuie sa intru pe niste site-uri (facute de priceputi) care nu accepta decit IE - cu ocazia asta am incercat toate browserele de mac pe care le-am gasit, in speranta de a reusi fara sa recurg la IE
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la browserul meu, la extensiile mele preferate, Ozana cea limpede si frumos curgatoare ... er stai, asta era alta poveste.
Deci: vulnerabilitati pe IE/Win, Safari/OSX. De ce sa nu folosesti ceva cross-platform (“cross-breeds” sunt cunoscute sa fie mai rezistente ca speciile “nobile”) si sa scapi de vulnerabilitati. Intradevar, Firefoxul meu e f. dopat, cu 13 extensii si 2 disabled.
Dar le am cross-platform, am acelasi behaviour si acasa, si la serviciu. In plus, parerea mea, e cel mai rapid ca display al paginilor.
Iar faptul ca a atins cota de 10% din piata ma asigura ca in majoritatea celor care fac site-uri le testeaza si in Firefox.
Si pana la urma care e sfatul ???ce sa folosim decent pe mac??
safari e frumos dar am vazut ca sunt probleme.
mozilla merge decent fara pluguri dar care e pana la urma cel mai sigur ca siguranta ma refer??
Intreb priceputii in domeniu ...
Asta vroiam să întreb și eu. Până să scrie hulk de Click2Flash foloseam Firefox că acolo aveam NoScript-ul care să blocheze flash-urile. Însă acum folosesc doar Safari.