Photoshop freeze la save for web
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.05.07

Se dă următorul sistem: 3.0 Ghz 8 core Intel Xeon MacPro, 16 Gb RAM, Leopardul updatat la zi, Photoshop CS3.
Problemă: Photoshop-ul îngheaţă pentru minute bune deranjant de des la salvarea pentru web (jpg, 1000-1200 pixeli pe latura lungă, quality 80) înainte să apăs butonul save. Se mai blochează şi la operaţiuni simple (gen free transform) în documente care conţin vector object.
Nu se blochează de tot, de câte ori am avut răbdare să aştept şi-a revenit până la urmă. Dar timpul nu e cel mai bun prieten al meu din păcate.
Memoria alocată era la un moment dat setată la maxim, de vreo două săptămâni am mutat sliderul la 2Gb. Nici o schimbare însă.

Vreo idee?

Trebuie să precizez că RAM-ul este Transcend (module de 2Gb) şi apar toate cu OK în System Info. Alte aplicaţii (inclusiv jocuri pretenţioase la resurse) merg brici.

Thx.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ia cauta in forum sau pe net despre setari pentru optimizarea photosopului

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

1. Maxim la memoria alocata este 3 GB, mai mult nu stie sa foloseasca, avand 16 GB nu ar trebui sa te deranjeze la absolut nimic.
2. Da un ochi la preferinte (mar+k) si vezi pe acolo cache levels si scratch disc care si cum si pe unde sunt setate. Daca ai setat scratch disk pe acelasi disc pe care e sitemul schimba urgent., iarasi nu te ajuta daca discul are 2 partitii si tu ai pus scratchul pe partitia 2, cel mai bine e sa ai un alt disc special pentru asta, sau un disc care-l folosesti pentru stocare. Cache levels cu cat e mai mare cu atat ingreuneaza anumite operatii, dar usureaza altele… acum depinde de ce ai nevoie si ce lucrezi tu. Mai da un ochi si pe la 3-rd party plugins si pe acolo ai putea sa ai anumite surprize.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Multam de raspunsuri. M-am mai uitat pe net in weekend si am gasit cateva posibile rezolvari (unele enumerate si de voi). O sa ma joc un pic cu setarile azi sa vad ce iese. Din pacate nu am nici o a doua partitie nici un al doilea hard, dar se pare ca e nevoie de unul. Stiti cumva daca orice hard e compatibil cu Mac-urile? Sau macar daca WD VelociRaptor (http://westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=459&language=en) e compatibil? Producatorul nu zice nimic la Compatibility.

Thx

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

din clipa in care-l formatezi, e compatibil

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member