Sunt posesor de adobe CS2 (legal!) Ce sanse am sa import niste fisiere corel (in general sigle). Am incercat cu import din Ilustrator, nimic, am incercat cu Vectordesigner si cu Photoshop, nu mai vorbesc de graphic convertor. Chiar nimic?!
Am vazut pe aici un post din 2006 in care concluzia era nimic, s-a schimbat ceva de atunci?
Corel ptr mac intreleg ca nu mai exista, nici daca as vrea sa scot banii din buzunar…
Recunoscator ptr orice solutie care nu costa mai mult de 100 $!!!
Sunt posesor de adobe CS2 (legal!) Ce sanse am sa import niste fisiere corel (in general sigle). Am incercat cu import din Ilustrator, nimic, am incercat cu Vectordesigner si cu Photoshop, nu mai vorbesc de graphic convertor. Chiar nimic?!
Am vazut pe aici un post din 2006 in care concluzia era nimic, s-a schimbat ceva de atunci?
Corel ptr mac intreleg ca nu mai exista, nici daca as vrea sa scot banii din buzunar…
Recunoscator ptr orice solutie care nu costa mai mult de 100 $!!!
Păi tocmai asta este, Corel are format proprietar, chiar foarte proprietar, și nu poți lucra decît cu el însuși. Corel 11 mac ar trebui să-ți rezolve treaba, dacă formatul nu e prea nou și nu poate fi deschis.
Sau roaga-i sa salveze Corel 8-10. Illustrator CS2 deschide Corel pina la 10. Dar cred ca vei avea multe dificultati sa-i faci pe oameni sa inteleaga ca se poate salva si altceva de ce le iese din prima pe lista.
Si formatul .ai e bun. Nu uita sa-i mai rogi sa vectorizeze fontele, altfel ai dat de dracu’!
Salvare EPS din Corel. O sa ai probleme pentru ca nenea corel are un mod ciudat de a face EPS-uri. Unele o sa te cam sperie pentru ca o sa sparga ilustratia in jdemii de linii pe care daca vrei sa o arunci la cutter va trebui sa refaci la ele (sa le resudezi). De print is ok numai ca o sa ingreuneze masina prin adaugarea de puncte si de linii inutile.
Mai poti incerca sa-l rogi pe nenea de pe corel sa ti le dea PDF, uneori PDF-ul arata mai bine decat EPS-ul “uneori” asta nu l-am inteles de ce este influentat, dar de obicei cand am nevoie de ceva din corel il rog sa mi le salveze in ambele variante si o aleg pe a mai buna.
nu intotdeuna in formatul .ai se pastreaza toate detaliile din fisierul corel. am observat ca cel mai bun export pe care il poti face din corel pentru adobe este .eps ( cu toate ca sparge unele imegini in jdemii de bucatzele). Acele bitmap-uri sparte se pot exporta separat din corel ca .tiff apoi re-embeduite in illustrator. sunt si eu nevoit aproape zilnic sa lucrez cu fisiere corel pe mac si exportul lor in .eps e cea mai buna solutie.
aaaa
păi aici vine ‘meseria’... de a ști cum să lucrezi un fișier pentru a putea fi folosit
iar exportul de tiff din corel… e cel puțin jenant
în fine - de asta ocolesc cit pot, corelul
Si eu lucrez in Corel si din cate am vazut singura solutie mai convenabila ar fi Corel 10, sau o alternativa mai radicala ar fi Bootcamp, Paralells sau VMWare Fusion + XP sau Vista, ceea ce nu prea imi convine. Oare daca ne punem mai multi sa ne plangem la develop-erii Corel sa il scoata si pe OS nu rezolvam nimic?
Hmmmmmm. Atunci ar trebui sa fac si eu pasul acesta, si anume Corel - Illustrator. Cred ca va fi foarte foarte greu pentru ca m-am obisnuit sa lucrez in Corel. O tema foarte buna de gandire. Oricum, la servici am PiSi deci nu e problema. Acasa e partea mai nasoala. Cred ca o sa incep sa-mi bag nasu putin prin Illustrator sa vad daca e diferenta foarte mare si poate ca treptat o sa fie mai usoara trecerea.
daca illustrator ar fi fost indeajuns, corel ar fi trebuit sa fie in faliment, dar uite ca nu e (ori sa ramana cu celelalte softuri pe care le vinde)
Oare de ce nu mai produc Draw pt Mac?
Cred că sînt șmecherii de marketing. Probabil din același motiv pt care nu există iWork pt Windows, nici GraphicConverter pt Windows nici…
Fiecare cu tarlaua lui.