2 din 3
2
Import Corel draw
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Xanthrax - 13 Iulie 2008 07:55 PM

Oare de ce nu mai produc Draw pt Mac?

Nu e rentabil. Illustrator a avut întotdeauna supremaţia pe Mac. Este greu să concurezi cu Adobe la acest capitol, nu din cauză că Draw nu ar fi performant, ci pentru că e greu să determini userii să treacă la o aplicaţie radical diferită.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
Xanthrax - 13 Iulie 2008 07:55 PM
graphx - 13 Iulie 2008 07:19 PM

daca illustrator ar fi fost indeajuns, corel ar fi trebuit sa fie in faliment, dar uite ca nu e (ori sa ramana cu celelalte softuri pe care le vinde)

Oare de ce nu mai produc Draw pt Mac?

Intrebarea mea a fost un fel de raspuns la ceea ce a spus graphx, completat cu raspunsurile voastre.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 10.07.08

burebista> pe ce piata are apple suprematia? cumva pe “piata” pre-press? si b): sa inteleg ca ai comparat illustrator cu coreldraw prin prisma comparatiei intre dacia si tico?
eu cred ca ambele softuri au si bune si rele si nu cred ca trebuie “demolat” corelul doar pentru ca nu exista varianta pentru mac. cum nu trebuiesc demolate nici xara ori altele asemenea. sunt softuri de creatie (si nu pentru “dat” filme si placi), iar fiecare dintre ele poate obtine rezultate notabile, pentru ca, in fond, lucrarea rezultata conteaza (si, eventual, banii pe care ii incasezi pentru lucrare), nu platforma pe care a fost realizata. (ar mai putea fi o discutie aici despre softurile 3D dar intram in alt off-topic).
de ce nu e pe mac? probabil pentru ca sunt prea putini cumparatori posibili iar programarea costa mult. nici draw nu e prost, nici illustratorul nu e indeajuns.
scuze pentru off-topic.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile
fiecare cu parerea lui
fiecare cu munca si cunostintele sale
pina la urma, fiecare cu jobul lui…

toata stima pentru cei care stiu sa se descurce in corel / chiar si pentru cel care facuse cartea aia de 200 de pagini…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
Rank
Newbie
Din: 

haha.. asta e tare. cat s-o fi chinuit? mie mi s-a parut aiurea si o brosura de 8 pagini facuta toata in photoshop…..
apropo, am dat ieri 16 pagini la tipografie si, preventiv, am pus si un pdf “press quality”. nu puteau sa il descarce si cand au reusit, ma suna cineva de acolo> de ce ne-ai dat *indd? ce sa facem cu el?

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.08.08

Stimati colegi,

Sunt un foarte bun utilizator de Corel (fost coreloman convins cu ani de vechime in spate) si un bun utilizator de Suita Adobe (Photoshop, Ilustrator si InDesign). De cand am intrat pe Adobe am lasat Corelul si bine am facut. Pana nu am ajuns in PrePress consideram Corelul ca fiind un program supertare. Cand am vazut ce dude da pe placi (nu ma intelegeti gresit, e vorba de PDF-uri facute din Corel, impozitate si date pe placi) m-am linistit si dintr-un coreloman care ar fi spart capul oricui care spunea ceva de rau despre Corel, am ajuns sa recomand renuntarea la el si trecerea la suita Abobe. Nu vreau sa fac reclama la Adobe sau antireclama la Corel dar Corelul chiar are probleme mari (pana in X4 cu care nu am lucrat). Este simplu de utilizat si se invata repede, este ieftin si se poate scoate bani cu el, de aceea sunt foarte multi care lucreaza in Corel. Dar are bube si iti poate strica o lucrare de nu te vezi. Atasez un exemplu cu ce am patit cu un PDF de Corel dintr-un catalog de vre-o 600+ de pagini. Era vorba de un logo intr-o reclama.
In legatura cu documente facute in Photoshop pot spune ca am avut o experienta foarte neplacuta cand mi-a venit de aranjat o brosura cu 200+ pagini in care erau multe CV-uri cu poze, iar la inceput erau vre-o 60 pagini de text. Fiecare pagina era fisier separat. La un moment dat am observat ca lipsea o portiune de text si ca sa o inserez trebuia sa modific toate paginile de text de la ea in colo. O munca de sisif. Nu mai pun ca nu aveau blled si erau RGB. Pana la urma le-a rezolvat un viitor coleg de la placi, in quark. Pe vremea aia eram intr-o agentie de publicitate si nu stiam decat Corel, un pic de Quark, un pic de Photoshop si abia intrasem in InDesign.

[ Modificat: 15 August 2008 03:40 PM de milanezu ]
 Semnătură 

Cu stima,
MMD

Si totusi se-nvarte!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Acel catalog de peste 600 de pagini a fost făcut în Corel Draw?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
Rank
Newbie
Tudor - 15 August 2008 03:39 PM

Acel catalog de peste 600 de pagini a fost făcut în Corel Draw?

Din pacate si logo-ul si catalogul erau facute in Corel (nu de catre mine, eu doar primeam PDF si dadeam placile). Munca aiurea.  cheese Acum cand stiu InDesign imi da mana sa vorbesc tongue wink si pot face comparatie.

Semnătură 

Cu stima,
MMD

Si totusi se-nvarte!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Heh… asta-mi aduce aminte de prima mea lucrare de design. Se întâmpla acum 11 ani, tânăr întreprinzător cu firmă proprie, complet începător în domeniu și trebuia să fac o broșurică promoțională de 16 pagini. Singurul program de design care-mi căzuse în mână era Corel Draw 7. Am pus mâna pe help, am învățat câte ceva și am purces la treabă: layout, poze, logo-uri, reclame. În seara în care trebuia să dau broșura la tipar mă trezesc că programul nu mai putea deschide fișierul. Salvarea mea a venit de la două persoane: una care mi-a adus pe dischetă un update pentru CorelDraw care mi-a resuscitat fișierul (eu neștiind ce-s alea “peciuri și apdeiț de pe internet”), și mai apoi o altă persoană care mi-a dat de cap Corelul și a stat o noapte pe capul meu până am învățat să lucrez cu Quark XPress 3.32.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
Rank
Newbie

mad  BINE TI-A FACUT cea de-a doua persoana =))

Semnătură 

Cu stima,
MMD

Si totusi se-nvarte!

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
Rank
Newbie
Din: 

subscriu in totalitate la ce spune milanezul.
important insa nu este ceea ce NU trebuie facut cu corelul ci ceea ce se poate face cu el. corel nu este un program de pre-press si, totusi, daca chiar vrei sa dai placi direct din el, poti face tiff-uri. nu vor avea nici o problema, daca fisierele au fost lucrate corect.
nu sunt un coreloman, nu dau nici placi, acasa am mac. lucrez mai mult cu indesign iar cateodata, pentru vectori, folosesc corel, mai ales atunci cand trebuie sa fac sau, mai ales, sa refac logo-uri vectoriale.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Administrator

ai indesign si faci logo in corel?...

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

@ milanezu

am vazut imaginile cu “buba” dar vine intrebarea: a fost corelul de ambele parti, cel care a facut documentul si cel care l-a dat pe filme/placi, cumparat legal si aceeasi varianta?

pentru ca: ilegal=> bube, variante diferite => bube. poate vei fi uimit, dar majoritatea bubelor sunt tocmai pentru ca multi au corel “pentru acasa”.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 20.06.08

Am patit aceeasi buba cu pdf facut de corel care se vede bine pe ecran iar filmul a iesit prost. Mi s-a intimplat de vreo 3 ori si numai in relatie cu acelasi imagesetter la care trimiteam pdful (la o tipografie care imi facea filmul. Nu mai stiu ce imagesetter si ce rip au (pot sa aflu la o adica), dar nu mi s-a intimplat buba niciodata pe un harlequin + ecrm…

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator

postscrip 3 face diferenta….

2 din 3
2