2 din 6
2
instalare ubuntu pe mac g4
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

m-am uitat in system administration synaptic package manager si e deja instalat,aveam optiune reinstall…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am mai vazut link-ul asta:
http://joona.kuori.org/ubuntu-powerbook/#airportextreme
cel care l-a pus a zis ca i-a reusit,am incercat dar nu ma descurc pana la final,nu stiu exact cum sa fac la WPA with wpasupplicant.
“WPA with wpasupplicant

First install wpa_supplicant:

sudo apt-get install wpasupplicant
Next, create entry for your wpa_suppplicant.conf

wpa_passphrase NETWORK-SSID NETWORK_PASSPHRASE
And you’ll get something like following:
joona@joona-pb:~$ wpa_passphrase Testnetwork testpassword
network={
ssid=“Testnetwork”
#psk=“testpassword”
psk=ad1b0027d025072e20e5b554229290a61b9d5547f3644324f5af61ab66b5d5f9
}
Now, create file /etc/wpa_supplicant.conf and paste the lines from wpa_passphrase there, and add few arguments, after the operation, your wpa_supplicant.conf should look something like this:

network={
ssid=“Testnetwork”
#psk=“testpassword”
psk=ad1b0027d025072e20e5b554229290a61b9d5547f3644324f5af61ab66b5d5f9
scan_ssid=1
proto=WPA
key_mgmt=WPA-PSK
}
Next, create file /etc/default/wpasupplicant with lines as follows:

ENABLED=1 OPTIONS=”-i#### -Dwext -c/etc/wpa_supplicant.conf -w”
The #### should be your AE interface (mine was eth1)

Next, open up your /etc/network/interfaces , and edit iface #### (again, your interface id) to look like this; mine as example:

auto eth1
iface eth1 inet dhcp
wpa-conf /etc/wpa_supplicant.conf
Now you should be ready to go! /etc/init.d/networking restart should bring your WLAN interface up, and fetch IP from DHCP thru it.”
daca imi poti spune exact ce comenzi sa dau poate mi-ar merge si mie.
mersi mult de tot si scuze pt deranj.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Din păcate n-am nici cea mai vagă idee—cam toate plăcile wireless pe care le-am folosit sub Linux le-am ales “pe sprânceană” şi au avut suport nativ de la bun început.

O să încerc zilele astea să caut un Mac cu Airport Extreme, poate îi dau de cap.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

aici vb lu cattus trebuie un linuxist bun ca sa dea de cap la asta…m-a disperat!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

Sincer—sfatul pe care îl dau oricui şi pe care îl urmez mereu—decât să te chinui aşa, mai bine 30-40 de lei pe o placă USB suportată cum trebuie de Linux. Vorba ‘ceea, dacă drivere nu e, nimic nu e.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
donkey - 23 Iunie 2008 02:36 AM

Sincer—sfatul pe care îl dau oricui şi pe care îl urmez mereu—decât să te chinui aşa, mai bine 30-40 de lei pe o placă USB suportată cum trebuie de Linux. Vorba ‘ceea, dacă drivere nu e, nimic nu e.

Ce naiba placă, am placa în mac, ce altă placă să mai iau? Sînt 2-3 linux-uri bune pt mac PPC, ce naiba o fi așa greu să seteze rețeaua wl, cîte modele de plăci face Apple pt așa ceva?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

aici scrie tot ce trebuie facut:
http://joona.kuori.org/ubuntu-powerbook/#airportextreme
dupa multe instructiuni urmate aici am reusit doar sa fac sa dispara semnul “!” din dreptul celer 2 monitoare unde indica reteaua,acum nu mai arata !
netul tot nu merge….

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

Nu sunt 2-3, e unul singur (i.e. toate sunt unul şi acelaşi). În principiu şi în mod normal, nu ar fi greu, pentru că Apple foloseşte un chipset dealtfel suportat sub Linux—placa în sine e “crippled” şi, dacă nu mă înşel e vorba şi de o serie de probleme legate de licență. Nu am airport extreme să îți pot spune cum stă treaba, dar pe un airport obişnuit n-am avut niciodată probleme.

Apropo, ce versiune Ubuntu instalezi? Din câte ştiu, şi AE este suportat bine de la Feisty încoace.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

8.04 hardy heron pt ppc g3,g4,g5 e cd original….
am vazut pe linuxwireless.org drivere dar cel pt ppc nu e acolo l-am luat din alta parte,oricum foarte complicat…nu era mai usor daca facea apple niste drivere ca oricum nu are prea multe produse….pt windows su putut face….aici nu prea e interes oare?

[ Modificat: 23 Iunie 2008 03:00 AM de boboc ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 23 Iunie 2008 02:47 AM
donkey - 23 Iunie 2008 02:36 AM

Ce naiba placă, am placa în mac, ce altă placă să mai iau? Sînt 2-3 linux-uri bune pt mac PPC, ce naiba o fi așa greu să seteze rețeaua wl, cîte modele de plăci face Apple pt așa ceva?

ai instalat pe intel sau ppc?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

PPC, dar placa era Airport, nu Airport Extreme.

[ Modificat: 23 Iunie 2008 03:34 AM de donkey ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu stiu ce sa mai zic,sunt curios daca pe intel a avut cineva asa probleme.placa de la powerbook si imac e aceasi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am reusit sa il fac,am stricat wireless-ul si am bagat cablu direct in ethernet,am facut o noua instalare de sistem de la 0,si-a instalat toate update-urile si driverul pt wireless si merge totul ok acum.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 01.10.08
bobocbbb - 18 Iunie 2008 09:36 PM

vreau sa instalez si eu ubuntu ppc pe un powerbook g4 ma poate ajuta cineva?nu am mai folosit niciodata linux deci nu stiu ce partitii sa fac.
am o partitie pe care am leopard de 50gb si o partitie libera de 25gb.
am bootat de pe live cd si am 3 optiuni la instalare:
- guided - use entire disk dar cu asta cred ca imi instaleaza peste osx smile
- guided - use the largest continous free space
- manual
am ales manual,iar aici imi apar partitiile.
am dat delete partition la cea de 25gb care e libera si mi-a aparut ca free space.
acum am optiunea sa dau new partition si aici marea problema,am 10 optiuni si aici se complica treaba ca nu stiu pt ce sunt:
- ext3 journaling file system
- ext2 file system
- reiserFS journaling file system
- JFS journaling file system
- XFS journaling file system
- FAT16 file system
- FAT32 file system
- newworld
- swap area
- NewWorld boot partition

si do not use the partition….
din ce am citit pe net am inteles ca pt a instala linux trebuie facute vreo 3 partitii,una de swap care ar trebui sa fie dublu la ram,una de root / si una /home dar nu stiu ce format sa aleg…ma poate ajuta cineva?

evident ca suportul linux pe PPC e mai sarac decat pe x86. totusi, pe un G4 PPC poti instala lejer ubuntu, debian, fedora, gentoo etc. eu am folosit fara probleme sistemele de mai sus pe PPC. o problema reala este flashul - macromedia nu face flash player pt linux PPC.

conexiunea wireless e alta o problema generala smile eu as evita-o pur si simplu, conecteaza-te la net prin cablu.

la instalare/partitionare, cel mai simplu e sa alegi varianta 2 - use free space etc. daca partitionezi manual, swapul trebuie sa fie dublu fata de ram. ca format, ext3 e cam cea mai stabila, fata de reiserfs, xfs etc. care sunt mai rapide, dar au alte neajunsuri.

dupa ce ai butat live cd, poti incepe instalarea, dupa care butezi de pe hard. daca ai probleme cu serverul x, inainte de a te loga in gnome/kde/xfce etc., apesi ctrl+alt+backspace si te loghezi ca root in linia de comanda.

de acolo poti edita /etc/X11/xorg.conf cu emacs, vi(m) sau nano, dupa care restartezi display managerul (/etc/init.d/gdm restart, daca e gnome)

conexiunea la net se poate configura grafic din sistem (adminsitration) sau din terminal, cu ifconfig

firewallul, la fel - daca folosesti debian/ubuntu, apt-get install firestarter e o buna alegere. altfel, lucrezi cu iptables in the console.

avantajul fata de mac ar fi nivelul de flexibilitate - poti configura sistemul exact cum vrei, lucru nu intotdeauna posibil in mac os x

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
Rank
Newbie
Din: Cluj
Macuser din: 29.02.08

Pot sa confirm si eu, este posibil sa ai wireless functional in Linux pe un Mac PPC (iBook G4 in cazul meu). Cu Ubuntu 7.10 a mers aproape “out-of-the-box”, trebuie doar urmate instructiunile, downloadat/instalat firmware, fwcutter, wpa_supplicant, etc. si a mers. Reteaua mea de acasa e cu WPA2 si a mers impecabil. Pe Ubuntu 8.04 n-a mai mers, desi am instalat tot ce trebe… :( insa n-am avut prea mult timp sa lucrez la problema smile S-a conectat doar la retele necriptate.
Acum am Gentoo pe Mac smile il folosesc numai ca sa experimentez cu niste chestii, folosesc mai mult OS X. Ma tenteaza sa incerc Arch Linux… tot un fel de Gentoo, dar bazat pe pachete precompilate. Gentoo este excelent, dar dureaza mult compilarea… :(

2 din 6
2