6 din 6
6
instalare ubuntu pe mac g4
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 01.10.08

dezactiveaza splashscreen-ul la boot/shutdown, si vezi unde se blocheaza

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 03.08.09

Nu e vorba de splashscreen la shutdown, ecranul se stinge, dar butoanele luminoase ale monitorului și sistemului nu, asta e problema, mi se pare că înseamnă că sistemul nu se oprește de tot. Cu kernelul fără SMP, totul se stingea: monitorul, butoanele, deci era un shutdown normal. Cum să fac să fie așa și cu kernelul SMP?

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRank
Member

1. am zis sa dezactivezi splashscreenul ca sa vezi unde se blocheaza

2. canonical nu ofera suport comercial pt PPC; poate n-ar fi rau sa incerci fedora sau opensuse, astia lucreaza mai strans cu ibm

http://www-03.ibm.com/systems/power/software/linux/

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRank
Jr. Member

Nu-mi vine să renunț la Ubuntu, a ajuns să-mi placă smile . Am să încerc să dezactivez splashscreenul, și poate o să văd unde e problema. OpenSUSE/Fedora sunt oare așa de bune ca Ubuntu? Se instalează la fel de ușor? Îmi recunosc automat hardware-ul? Și, mai important, îmi recunosc din prima internetul (eu am modem Huawei E220 de la Vodafone)? Pe Ubuntu toate acestea au mers din prima. Apropo de Ubuntu, voi putea upgrada la versiunea 9.10?

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRank
Member

tu centrezi, tu dai cu capul… raspberry

atunci nu vad de ce te mai complici

seteaza kernelul standard, cu care a venit la instalare, si cu care merge bine pe un singur nucleu, ca default, si asta e

si asa nu cred ca ai sesizat vreo imbunatatire notabila pe kernelul dedicat SMP

optimizarea la nivel de performanta tine de alte chestii - dezactivarea serviciilor inutile etc.

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRank
Jr. Member

Da, poate nu e o îmbunătățire cu kernelul SMP, dar m-am gândit să nu las al doilea procesor să stea degeaba. Cum setez să folosească din nou kernelul inițial? M-am gândit ceva mai mult la ce ați spus, credeți că ar fi bine să încerc OpenSUSE sau Debian Lenny? Despre cel din urmă ați scris chiar dv., merită folosit? Aș încerca și altceva, cu condițiile următoare: să fie ușor de instalat, să-mi recunoască hardware-ul, să-mi recunoască modemul pe care l-am pomenit mai sus, să am net. Dacă sunt îndeplinite aceste condiții, aș încerca și altceva.

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRank
Member

dezinstaleaza kernelul respectiv, asa cum l-ai instalat (synaptic)

eu zic deocamdata sa nu te complici cu altceva

6 din 6
6