1 din 2
1
Sondaj
Ce programe pentru proiectarea activitatilor folositi?
ConceptDraw Office (€415) - sau ConceptDraw PRO (€199), CD Mindmap (€169), CD Project (169) 3
Thinking Rock (gratuit) 5
Nova Mind: NM Pro ($149), NM Platinum ($249), NM Express ($49) 1
Mindjet MindManager ($129.00) 1
Merlin (€145) 1
Folosesc chart din MS Office 3
altul... 20
Nu vreau sa votez/ vreau sa vad rezultatele. 70
Total voturi: 104
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Poll - Programe pentru proiectarea activitatilor (GTD = Getting Things Done)
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Activitatile noastre de la borou, dar si de acasa uneori devin asa de complexe incat este practic imposibil de tinut minte, iar carnetelul va fi de obicei in buzunarul costumului pe care l-am lasat acasa.
Pe Mac sunt multe aplicatii de acest tip, unele dintre ele cu posibilitati grafice extraordinare, sau cu posibilitatea de a crea prezentari.
In aceasta categorie am introdus de fapt 2 grupe de programe, asa cum apar ele in versiontracker:
GTD simplu - in care scrii sarcinile pe care le ai de facut, pe care le ordonezi dupa prioritati si importanta
Flowchart - in care iti reprezinti grafic cu legaturi si prioritati, activitatile preconizate, pentru impresionarea sefilor sau partenerilor

[ Modificat: 19 Iunie 2008 06:26 PM de Administrator ]
 Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 30.11.07

Eu mi-am instalat pe un server un TaskFreak (aplicatie PHP / MySQL freeware) si imi pun acolo taskuri (atat personale cat si legate de proiecte). Ba mai mult, in cazul unor proiecte mai complexe, am creat useri si pentru clienti si am urmarit proiectul impreuna cu ei. Este aproximativ construit in filozofia GTD.

De asemenea, la servici, am implementat o versiune customizata de TaskFreak, cu ceva functionalitati adaugate (si aici e vorba de volume mari de informatie).

Pentru taskurile “de toata ziua”, folosec calendarul / to do list’ul de pe PDA phone (care e sincronizat cu MacBook’ul / celelalte telefoane).

M-am jucat cu un trial de Mindjet MindManager dar nu prea ne-am inteles raspberry

Subiectul ma intereseaza (am citit o parte din GTD de David Allen dar nu am reusit s-o termin - paradoxal, din lipsa de timp raspberry).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

Celor care folositi Concept Draw, Mind Manager, FreeMind sau alta aplicatie de mind mapping (sau de proiectare activitati, decision making, visual learning, brainstorming, information organizing etc) va recomand MINDOMO (http://www.mindomo.com)! E un tool foarte bun, cunoscut si folosit la nivel mondial. Ruleaza in browser si salveaza proiectele online. Are varianta Free cu cateva limitari dar si Premium care costa.
Nu pot sa ma abtin sa nu zic :D : Mindomo e dezvoltat de o firma din romania - fostul meu loc de munca - si timp de cateva saptamani am lucrat si eu la el :D

Try it, it’s free!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Eu folosesc the good old pen and paper. Pix si stickies, de fapt.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.02.08

Things. Are si versiune de iPhone care face sync cu desktopu.

Semnătură 

Macbook Pro 15”  &  iPhone 8Gb

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Sfântul carnețel. Am încercat să folosesc fel şi fel de programe, telefonul, PDA-ul—nimic, mi se pare prea multă bătaie de cap. Până am scos instrumentul, până am făcut tap/click pe new task şi toate celelalte mi-am scrijelit cinci prostii pe carnețel.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Eu am incercat Things, m-am uitat la Omnifocus, am citit cartea lui Allen, si pana la urma am cumparat The Hit List
Urmeaza sa scoata si client de iPhone, interfata (dupa parerea mea, bineinteles) arata foarte bine, are f.f. multe scurtaturi de tastatura ceea ce pentru mine e un mare plus. Recomand cu caldura.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Things.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

OK. Se dau urmatoarele date:
1. Firma de managementul documentelor cu trei departamente:
a. CAD
b. DTP
c. Managementul traducerilor

Fluxul documentelor este cam acesta: Documentele tehnice vin spre traducere, dupa care se dau la DTP si, ocazional la CAD.

Intrebare: Ce software GTD ar fi mai indicat sa folosim?

Multumesc frumos.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 19.06.09

eu folosesc pe iphone appigo todo si notebook, care se sincronizeaza cu toodledo.com
am folosit mai multe, dar asta mi s-a parut cel mai ok, cam pe aceeasi treapta cu things (imi place la asta ideea de online sync).

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Salutare,

După multe căutări am descoperit GANTT. L-a folosit careva? În mare e ok pentru activitatea noastră, dar sunt câteva chestiuni pe care nu reuşesc să le înţeleg. Din păcate nu am reuşit să găsesc şi ceva materiale didactice despre el. Aşa încât, apelez la cei care l-au folosit vreodată şi mă pot ajuta cu ceva manuale sau hints.

Mulţumesc frumos!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
donkey - 27 Martie 2009 05:25 PM

Sfântul carnețel. Am încercat să folosesc fel şi fel de programe, telefonul, PDA-ul—nimic, mi se pare prea multă bătaie de cap. Până am scos instrumentul, până am făcut tap/click pe new task şi toate celelalte mi-am scrijelit cinci prostii pe carnețel.

Și eu am ajuns la concluzia că, pt note și însemnări, un carnețel în buzunar și un pix sînt totdeauna mai rapide decît, să zicem, notițe pe Notes în iPhone. Altfel, pur și simplu Stickies colorate pe ecran, fiecare culoare cu sarcina ei.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

În mod normal aş fi de acord cu voi. Dar aici e vorba de o firmă în care proiectele sunt lucrate pe departamente. Întâi vin pentru analiză, apoi se dau spre extragere texte şi imagini din PDF-uri, se fac layout-uri, se dau la tradus şi apoi vin la layout-ul final în limba ţintă. Proiectele sunt mari (nu doar ca număr de pagini, dar şi ca număr de documente) şi automat la un astfel de proiect lucră mai mulţi tehnoredactori, mai mulţi traducători. În fiecare moment trebuie să ştiu exact fiecare tehnoredactor la ce proiect lucrează, cât este de urgent proiectul şi în ce fază e cu el (cât la sută din proiect e gata). Să stau să culeg de la fiecare bileţelele sau să aştept să-mi dea statusul pe mail şi apoi să stau şi să le centralizez e foarte mult de muncă, ca să nu spun că uneori trebuie luate decizii rapide (mai putem lua proiecte, nu mai putem lua proiecte, le dăm pe extern, este necesar să se stea peste program etc.).

Înainte, se lucra după ureche. Nici acum nu am reuşit 100% să-mi conving colegii de la PM să folosească acest program. Cică durează mult să scrii. Dar din cauză că nu am folosit un program de gestiune al proiectelor s-au ajuns în trecut la tot felul de probleme, se stătea peste program, se dădeau cu întârziere proiectele se supraaglomerau colegii de la tehnoredactare.

Acum, eu sper că implementând acest program să reuşim să ne ordonăm şi să ne uşurăm modul de lucru.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

pentru project management, colaborari in echipe, brainstorming, flow charts si multe altele va recomand Xmind. Crd ca am deja vreo 30 de useri la mine in retea cu feed-back pozitiv.  A devenit extrem de popular la mine in organizatie, e simpatic si chiar ajuta..
http://www.xmind.net/
Merge si pe Mac si pe windows, se poate colabora online..

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 21.08.09

Eu folosesc SimpleTask. Pentru mine e de ajuns momentan.

Semnătură 

MacBook unibody; Apple Magic Mouse; iPad 4 32gb
—————————
PowerPC G4
iBook G3 Resurected - caut jocuri pt el, educative pt copii
Power Macintosh 7600
Macintosh Classic II
—————————
Iphone 4 32Gb iOS 6 - codat Orange

Omu cat traieste tot invata si ... tot prost moare.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: CT
Macuser din: 01.11.06

Eu sunt fan solutii minimaliste (in spiritul todo.txt), am gasit un bundle care face cam ce facei si TaskPaper dar in TextMate - care e oricum deschis non-stop.
ai un mark-up foarte simplu pentru headere (proiecte), un dash (’-’) la inceput de linie pt task-uri care se transforma (manual sau cu un short-cut) in ‘x’ si task-ul e ‘arhivat’ schimbandu-si culoarea.
Cu mici customizari de stil arata asa : twitpic.com/17ablz

Oricum pan-acum tot in .txt imi tineam lista de 2DO-uri - era un proiect de TextMate cu cateva fisiere: 2DO, idei, scrappad, referinte (contacte, adrese etc)

Pe langa asta asta mai folosesc widgetul de la paymo.biz pt time-tracking si ca sa procrastinez mai putin si google calendar cu remindere prin mail si sms pentru intalniri, task-uri pe zile etc.

1 din 2
1