eu lucrez de cativa ani pe canon si sunt destul de multumit…
daca vrei sa gasesti alt obiectiv pt 450d-ul tau, es propune sa tragi un ochi la tamroane la f64.
pt ce vrei tu, eu zic ca te-ar satisface mai mult ca acel abiectiv canon de stoc
p0110, cand ai spus Sony pentru nunti nu m-am putut abtine. De ce sony? Eu pe toti care-i stiu folosesc Canon pentru nunti. Acu nu ma pot abtine iarasi. Pe luna trebuie conditii speciale. Toti presedintii lumii adunati gramada… WTF? De ce se poate numai cu o firma? National Geographic nu prefera nimic, oamenii care fac poze pt ei folosesc ce au. Pt peisaje spre exemplu unii folosesc dihanii pe format mare, altii fac foarte bine si pe digitale, iar altii camere dedicate care scot direct panorame, deci nu exista vreo regula.
Asta cu montura care variaza la Canon iarasi n-o inteleg, eu stiu ca au una singura, ce difera este pentru ce tip de senzor au fost facute obiectivele, si nu mi se pare nimic gresit, ele tot se pot monta.
Poate ce ai vrut tu sa zici este ca in functie de subiect iti trebuie o anumita focala, si nu firma de camere. Canon are cam pentru orice focala, Nikon are si el, ce-i mai jos de astia au din ce in ce mai putine si nu vad de ce le-ar folosi cineva.
p0110, cand ai spus Sony pentru nunti nu m-am putut abtine. De ce sony? Eu pe toti care-i stiu folosesc Canon pentru nunti. Acu nu ma pot abtine iarasi. Pe luna trebuie conditii speciale. Toti presedintii lumii adunati gramada… WTF? De ce se poate numai cu o firma? National Geographic nu prefera nimic, oamenii care fac poze pt ei folosesc ce au. Pt peisaje spre exemplu unii folosesc dihanii pe format mare, altii fac foarte bine si pe digitale, iar altii camere dedicate care scot direct panorame, deci nu exista vreo regula.
Asta cu montura care variaza la Canon iarasi n-o inteleg, eu stiu ca au una singura, ce difera este pentru ce tip de senzor au fost facute obiectivele, si nu mi se pare nimic gresit, ele tot se pot monta.
Poate ce ai vrut tu sa zici este ca in functie de subiect iti trebuie o anumita focala, si nu firma de camere. Canon are cam pentru orice focala, Nikon are si el, ce-i mai jos de astia au din ce in ce mai putine si nu vad de ce le-ar folosi cineva.
NASA dupa dezbateri prelungi a concluzionat ca Hasselblad 500EL cu lentile Carl Zeiss (construite special si folosite ceva mai tarziu de Stanley Kubrick in nus’ce film), e singura camera capabila sa duca job-ul pana la capat. Faza cu presedintii din 95 (tensiune mare pe arterele fotografului), iar e antologica, cu un Sinar 4X5, scara, podium, lumina la 6000-9000 Watt/S, si 189 de subiecti unii mai importanti ca altii, da e si Iliescu pe-acolo (si btw, te-ai baga la un assignment de calibrul asta?) .Ral:cr, excluzi din start, Sony-ul (A-700), care in opinia mea e destul de bun pentru un mid range, cost eficient pentru nunti si compatibil cu Minolta Lenses, si cum de nu stiai… Canon si-a schimbat de cel putin 2 ori sistemul de montare al obiectivului, in 71 si in 87 (din FL in FD si in sfarsit in EF), iar acum in 2008 inca se mai vand pe eBay tot felul de adaptoare si convertoare de lentile vechi pentru dSLR-uri noi. Bine, poate toate astea nu au nici un fel de relevanta pentru Stanley, iar eu sunt doar un umil amator… care-si cheltuie banii pe lentile fixe.
NASA a mai cumparat si nikonuri normale pentru statia spatiala internationala. Cu montura la Canon chiar nu stiam, dar nici nu am de gand sa folosesc tehnologie de 20-35 de ani. Cei care sunt la inceput si folosesc nikon sau pentax, cel putin, se lupta cu obiective fara focus automat, la Canon nu exista fara.
Poza cu presedintii putem s-o vedem undeva? Ca sa vad daca m-as baga
Eu sunt sigur ca nu exista firma care face camere speciale pentru fotografiat presedinti, si daca ai lumini, stii sa le folosesti, stii sa expui si ai o camera si obiectiv mai breaz, multi pot face o poza unui grup de oameni pentru ca nu necesita nimic prea creativ.
[...]
Sfatul meu: nu te lasa descurajat. Am facut poze excelente cu Smena 8.
Ce vremuri…
Un amic mi-a dat recent un Fed luat prin 1990 din (încă) URSS, încă miroase a nou, a fost ținut în cutie aproape toți cei 17 ani ce s-au scurs de atunci. Ce vremuri, ce poze alb-negru frumoase făceam acasă, la țară, fără apă curgătoare și cu substanțele cîntărite migălos cu balanța farmaceutică.
Mai am aparat de mărit, ceva filme ținute la frigider, cred că și 2 seturi de revelator și de fixator… ce vremuri.
M-am luat cu vorba. voiam să subliniez că da, just, la un aparat foto cel mai important lucru este optica, sticla, obiectivul. Apoi posibilitatea de a lucra și manual, și automat, nu numai automat.
... dar nici nu am de gand sa folosesc tehnologie de 20-35 de ani..
Contessa Nettel este un aparat de prin 1920… cât să fie de atunci? bunicul meu era un copilandru… el a murit, Dumnezeu să-L odihnească dar aparatul încă lucrează foarte bine.
un aparat absolut excepțional prin simplitatea și calitatea lui.
il am, și dacă vreau ceva deosebit il folosesc, un port plan film l-am transformat intr-un holder de caseta de film 6/7 de linhof
acest aparat, prin ce am făcut cu el, mi-a cumpărat o trusă bunicică de nikon F3 T - hs (high speed), tot el m-a ajutat să-mi iau 2 camere Contax RTS 3 și ceva optică... Nikonul F5 are o datorie la acest bunic, deasemenea!
_________
părerea ta mi se pare totuși justificată, de ce să lucrezi cu o vechitură? să-ți pierzi vremea cu întreținerea ei, mai ai și impresia că râde lumea de tine, când poți avea la gât ultimul model - entry level - al oricărui producător major de aparatură fotografică.
_________
deși declanșarea (click-ăitul) este un fenomen de masă, fotografi din ce în ce mai puțini!
Am fost, cum ziceam, pasionat fotograf de la 10 ani. Ce vremuri: cîntăream substanțele acasă, cu balanța farmaceutică, rețetele erau publice, developam totul acasă, făceam și poze color, aveam filtre, testam manual etc. etc. am fost și membru AAF. La un moment dat, mi-am dat seama că tehnica foto devine, tot mai mult, goană după ultimul răgnet de tehnică, fotografii alb-negru, unde se vede meseria de fotograf, erau tot mai puține… brusc, am abandonat fotografia, mai făceam poze din cînd în cînd, ca acum.
Goana după ultimul răgnet de aparat foto e o nebunie, începuse să fie așa de pe vremea juneței mele. Cînd s-a trecut la digital, s-a reluat goana, încă fotografia pe film e mai frumoasă decît cea digitală, unde nu te poți juca așa frumos cu efectele luminii, un contre-jour iese, de regulă, aiurea… s-a ajuns uzual la 10 mP și se continuă goana după megapixeli. Ei și? Ochiul uman nu discerne detalii peste 6 MP.
Dacă ar fi să-mi iau acum un aparat foto digital, aș vrea ceva manual și automat, cu 1 obiectiv la zoom 1/10 sau, cel mai bine, cu 2 obiective superangular-normal + teleobiectiv. Să știți că pe film încă se fac fotografii mai bune și mai frumoase, mai ales cînd vrei efectele de lumină (răsărit, amurg etc. etc.)
bineinteles. altfel are o sensibilitate o pelicula tratata chimic, si altceva este un proces de captare optic, convertit in semnal electric
faza cu megapizelii se vede doar daca ai aparat fullframe si obiective cu diametru mai mare de 50.
in fine e mult de vorbit, cert e ca acest 450D e seria noua de la Rebel [denumirea americana], un aparat destinat segmentului de entry level in fotografia “profesionista”
intr-un final..tot ceea ce tine de fotografie se rezuma la ochi si imaginatia fotografului in sine.. nu neaparat a “masinii”