Sfaturi placă video PC - pentru HD
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Vreau să-mi fac un PC pe care să-l folosesc în scopuri multimedia (playback filme, HD în special). Fiind rupt de lumea PC de câțiva ani buni, nu mai sunt la curent cu “ultimele răcnete” în domeniu, așa că întreb și eu: ce plăci video știu să facă decodare h.264/x.264 hardware? De preferat ceva pe care să nu dau o căruță de bani - nu mă intersează jocurile, cu excepția câtorva vechi care oricum merg pe orice placă video mai nouă de 3 ani.

Acum partea de off-topic:
- Prefer un PC în locul unui Mac pentru chestiile multimedia, pentru că orice s-ar spune PC-urile sunt mult mai flexibile atât hardware cât și software. Când e vorba de bibilit plăci și codecuri, PC rulez.
- Am ales să întreb aici și nu pe un forum PC pentru a evita răspunsurile de genul “caută fraiere, s-a mai discutat de n-șpe ori”  cheese

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

Din cate stiu eu, placa video nu prea are a face cu HD (daca aici te referi la .mkv-uri). Spun asta, pentru ca fratele meu are un amarat de Celeron cu placa video GMA 950. Cele 480 merg bine, 720 sacadat, dar se vede bine, iar 1080 deloc. Tind sa cred ca va conta mai mult procesorul in faza asta ( Si Core2Duo sunt cele mai bune). Placa video conteaza si ea, dar doar in masura in care trebuie sa afiseze video la rezolutii mari (1080p). Astea sunt concluziile trase de mine, daca ma insel… oh well omu traieste si invata!

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Am mai citit pe ici pe colo și am aflat că trebuie să caut o placă video care știe accelerare hardware DXVA - DirectX Video Acceleration. Cu un codec care știe să trimită plăcii video decodarea H264, procesorul nu mai are prea multe de făcut. Exemplu auzit de la alții: la un video 1080i, cu o placă ATI Radeon HD 3200 și codec H264 Cyberlink, procesorul lucrează pe la 10-20% în condițiile în care imaginea este impecabilă. Deci se poate.

Semnătură 

⌘-N