Achizitionare MacBook?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.06.08

Va salut!

Sunt nou pe-aici si nu prea am experienta in domeniul Mac-urilor. Motivul pt care apelez la ajutorul dvs este ca ma tenteaza sa achizitionez un MacBook, insa nu sunt inca sigur daca este o decizie buna sau nu.

Am auzit mai multe despre el, ca OS X ar fi superior Windows-ului in ceea ce priveste viteza si stabilitatea, ca hardware-ul este perfect compatibil cu sistemul de operare si ai mai putine probleme decat cu un PC, ca tine bateria 5-6 ore etc. Acum, problema sta in felul urmator: merita sa fac aceasta achizitie avand in vedere ca piata Apple in Romania este destul de slab dezvoltata si mai ales SCUMPA in comparatie cu alte tari? Ma gandesc daca daca dupa ce iese din garantie se defecteaza ceva (se poate intampla, nu?), piesele sunt destul de scumpe (Si asta in cazul in care le gasesti; pana acum n-am vazut decat vreo 2-3 magazine care vindeau memorii Apple la preturi piperate. Spre exemplu: http://www.marketonline.ro/componente-pc/memorii/apple/)

In al doilea rand, am auzit ca ar fi fost niste probleme cu bateriile dar le-ar fi rezolvat. Astazi am descoperit ca sunt mai multi oameni care se plang de faptul ca MacBook-ul se inchide singur: http://www.youtube.com/watch?v=nZZLWEon58M

Apelez la dvs pentru ca in vara aceasta doresc sa-mi cumpar un laptop si nu stiu daca merita sa ma arunc la o suma asa mare sau sa continui sa lucrez cu Windows. Nu pot sa zic ca sunt nemultumit de Windows, dar nici f incantat. Folosesc calculatorul pentru programare, Internet, muzica si editare video.

Asa ca va rog, pe cei care detineti un MacBook, sa imi spuneti si mie cum s-a comportat calculatorul de cand il aveti, ce probleme ati avut cu el (eventual cat v-a costat repararea) sau cu sistemul de operare, orice va trece prin cap smile. Orice parere e binevenita. Ma ingrozeste ideea sa dau 40 de milioane pe el si sa fiu nevoit sa-l duc la service.

Va multumesc. smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.03.08

1.exista si partile mai putin bune ale os x ului,nici un sistem nu e perfect,conteaza ca balanta sa fie inclinata spre partile bune si in cazul nostru este
2.bateria nu tine 5-6 ore,dar 4 poti zice ca tine,de asemenea nu sunt probleme cu bateriile,nu am auzit pe nimeni
3.piata apple din romania este scumpa si pentru faptul ca apple nu are reprezentanta in ro ci produsele lor sunt aici prin iris
4.nu trebuie puse memorii neaparat apple branded
5.un mac se strica ori in primele 6 luni ori nu se mai strica cca 4 ani,cel putin eu asa am citit/auzit,desigur ca exista exceptii,dar sa speram ca ghinionul nu te urmareste
6.un mac pentru editare video,internet si programare?un vis,pentru editare video final cut,pentru internet safari s.a.m.d alte programe extraordinare care iti fac din o treaba ‘for home’ (de exemplu) una profesionala
7.daca-l folosesti in conditii normale,va tine cat se poate de mult.normal ca oamenii mai zic ca au probleme cu ele,ca sunt cazuri insa de cele mai multe ori din tantar se face armasar,ca de obicei,oricum durata de viata a unui mac este mult mai mare fata de cea a unui pc.un mac are tot ceea ce ii trebuie,de la performanta pana la design
8.oricum poti folosi windows pe mac:bootcamp
concluzie: iti iei peceu cu windows,numai windows ai.
iti iei mac,ai si cel mai dezvoltat sistem de operare din lume si…...windows.

Semnătură 

[semnatura fara anunturi de vanzare/cumparare]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
mISHOOO - 22 Iunie 2008 05:51 AM

[...]
Ma ingrozeste ideea sa dau 40 de milioane pe el si sa fiu nevoit sa-l duc la service.

Există un procent foarte mic de aparate care se strică, indiferent de producător. De aia e garanție. La Apple ai 2 ani în România, nu e puțin. MB-ul soției merge fără cusur de circa 8 luni, sper să mai meargă așa ani de zile. Dacă ar păți ceva, merg frumos cu el la service și mi-l drege, ce e tragic aici?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

nu mai sta pe ganduri just do it,eu am luat contact cu macul prima data acum 1 an de zile si iti spun sincer ca m-a fascinat,stii cum e macul?e ca si cum te-ai urca intr-un mercedes iti da aceea senzatie de siguranta si de placerea de a face tot ce vrei cu el fara dureri de cap.uite ca sa fiu cinstit al meu a crapat hdd la 7 luni de la cumparare dar cum e in garantie l-am scimbat(important-service oficial apple)si acum e totul ok.tu ai vazut partile rele in youtube(eu nu prea cred tot ce am vazut acolo dar…....)dar cauta si partile bune care sunt mult mai multe ca de la 1 milion de mertane se mai strica unu(daca poti fa-ti cont .mac si iti mai creste garantia plus ca ai o gramada de avantaje)asa ca “DACA VREI POTI”-va mai aduceti aminte reclama? cool smile

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

si uite asa te-ai apropiat de Magazinul Apple

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!