EXE
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.01.06

stie cineva daca a aparut ceva pt. formatul asta ?
din cate stiu a ramas singurul format care nu-l desface Mac-ul .

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 31.03.08
eliade - 23 Iunie 2008 01:04 PM

Formatul exe reprezinta un program EXEcutabil pe sistemul de operare windows. Daca programul a fost scris .NET (de ex: Visual Studio 2005 C#) il poti deschide cu ajutorul MONO

What is Mono?
Mono provides the necessary software to develop and run .NET client and server applications on Linux, Solaris, Mac OS X, Windows, and Unix. Sponsored by Novell, the Mono open source project has an active and enthusiastic contributing community and is positioned to become the leading choice for development of Linux applications.

Alta varianta ar fi sa rulezi programul pe windows (il poti instala pe mac, in paralel cu programe specializate: vmware,parallels sau instalare nativa daca ai un sistem compatibil x86: cu procesor intel).

In concluzie: Mac OS nu ruleaza, si nu va rula nativ vreodata fisiere executabile de tip EXE.

Semnătură 

Să vrei, să știi, dar să nu poți.
Să poți, să vrei, dar să nu știi.
Să știi, să poți, dar să nu vrei.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

din cate stiu exista aplicatia CrossOver care “executa” .exe cu conditia ca executabilul sa nu depinda de alte librarii din windows (directx etc).

Later edit…
intr-un fel ma bucur ca nu “poate” ca nu se stie ce si cati virusi ar contine…  acel “.exe”

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ia sa vedem
photoshop.exe = photoshop.app
corel.exe = illustrator.app
internet explorer.exe = safari.app
smile
exemplele pot continua
smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

001xvdf09d.exe (a.k.a. trjan) =>  ohh
oin11klcaocjaah0001.exe (a.k.a. worm32) = >  question

cred ca executabilele astea nu le gasesti?
acum fara gluma, inclusiv jocurile se fac PC/Mac (unele) ...
problema este ca in momentul in care se foloseste engine Directx 3D, acel joc va merge pe PC Only…

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
eliade - 23 Iunie 2008 01:04 PM

E ca și cum ai vrea să rulezi pe Windows Safari.app sau Pages.app. Evident că nu se poate.
Dacă însă prin .exe înțelegi, de ex., o arhivă autoexpandabilă, StuffIt știe să facă asta, numai că nu e, desigur, un .exe „la mama lui”.
Sau dacă, așa cum spune Dacu, prin nume_aplicație.exe echivalezi nume_aplicație.app, atunci da, se găsesc.
Nu cred că echipa Apple își bate capul prea mult cu așa ceva, tot ce a făcut a fost să ofere instalare windows pa un mac intel, ceea ce e cu totul altceva. Nici aici nu fac eforturi prea mari, ci doar așa, un pic, se joacă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.01.06

mda .multumesc mult fratilor de recomandari .dar cel mai bine este sa nu-mi bat capul cu jucariile astea windoase.
pt. un format nu merita sa-mi instalez windows pe frumosul meu iMAC .nu are decat nenea Steve sa fac un program clar de exe .