1 din 2
1
vreau un sfat - imi cumpar Mac?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.06.08

cine imi poate da un sfat?
vreau sa imi achizitionez un Mac Book si toti imi spun ca o sa imi fie foarte greu ca nu o sa gasesc programe, ca nu o sa fie compatibil cu multa lume, ca este greu de folosit in comparatie cu windows. ce sa fac?

[ Modificat: 25 Iunie 2008 09:44 PM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Salut, încearcă să arunci o privire aici: http://www.macuser.ro/index.php/wiki
După aia, dacă mai ai nelămuriri (sigur o să ai, nu se poate să nu ai, noi de ce am avut?), întrebă aici. O să plouă cu răspunsuri. Cît despre (in)compatibilitate, softul pentru editat documente, pentru vazut filme, pentru ascultat muzica, în fine, formatul fişierelor nu mai e de mult o problemă. Dar uită-te în WIKI şi vei mai vedea ce şi cum.
Succes.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

multumesc mult de tot. iti urmez sfatul si cu siguranta mai vorbim.tu esti multumit de Mac?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07

Nu-ți lua dom’le Mac, că e scump și nu e compatibil… smile ... de câte ori am auzit vorbele astea de la unii care nu s-au atins măcar de un Mac…
1.Ignoră-i că nu știu ce spun
2.După ce citești la wiki vezi http://www.apple.com/findouthow/mac/ unde ai sute de tutoriale scrise și video despre cum devine treaba cu Mac-ul.
3.Așteptăm să ne spui care MacBook ți-ai luat smile

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

monica, macurili are multe probleme de incompatibilitate. nu e compatibil cu imbecilitatea unora, cu prostia altora si cu indiferenta noastra

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

uite ce imi place mie sa spun, si o spun (din pacate?) din propria experienta smile)

Atentie la MAC si OS X, s-ar putea sa ajungi sa-ti neglijezi prietenul/sotul/familia smile) Mie imi place la nebunie, cred ca a fost facut pentru -ma scuzati- prosti, atata-i de simplu de folosit (asa mi se pare mie, cel putin). Stabilitate, performanta ridicata 24/24 - 7/7, apasarea unui buton sau un drag&drop;si-ti faci treaba fara batai de cap cam in orice program.

Eu mi-am luat MacBook-ul in urma cu 8 luni si cu toate astea relatia noastra se imbunatateste zilnic (cand mai descopar cate ceva…), suntem foarte fericiti impreuna :D. Filme, muzica, documente, internet, instant messaging, foto, organizare de idei etc… O sa-l iubesti! smile Trust me!

Pe acest forum cam toate problemele legate de echivalentul programelor de window$ pe MAC sunt discutate si paradiscutate, iar’ daca apar chestii neprevazute sigur se gasesc destui utilizatorori care iti sar in ajutor smile.

Multa bafta!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Iti dai seama ca aici mai toti o sa te indemnam catre Mac. Ai ceva cerinte speciale? Ce vrei sa faci cu Macul?
Poate te ajuta si cartea recent aparuta, scrisa de 2 forumisti, Despre Macintosh si Sistemul de Operare Mac OS X, editura Meteor Press.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.03.08

si eu am avut aceiasi dilema,exista orice program care ruleaza pe windows disponibil pentru mac,unele chiar mai bune..nu se compara cu windows,oricum il poti folosi in paralel cu os x…deci nu e nici o problema.nu te va mai lua nimeni de langa el dupa ce ti-l cumperi.

Semnătură 

[semnatura fara anunturi de vanzare/cumparare]

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Sfatul meu e sa te duci la un magazin sau o firma care are macuri in vitrina si la testare. Joaca-te o ora, intteaba ce-ti trece prin cap si apoi te hotarasti.
Eu iti spun sigur ca martienii sint veninosi, iar in miezul pamintului sta un balaur care maninca oameni. Nu i-am vazut, dar sigur stiu ca e asa. Nu se poate altfel!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
monica - 25 Iunie 2008 06:43 PM

vreau sa imi achizitionez un Mac Book si toti imi spun ca o sa imi fie foarte greu ca nu o sa gasesc programe, ca nu o sa fie compatibil cu multa lume, ca este greu de folosit in comparatie cu windows. ce sa fac?

Noi aici sîntem toți macuseri, deci evident ne plac și le lăudăm. La ce ai dori să folosești acel mac? Ai vreun domeniu special sau, pur și simplu, editare text, mail, internet, prezentări…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.02.08

nu iti lua mac! ai sa regreti mult si bine ca ai pierdut ani din viatza omorandu-ti nervii cu ferestrele lui mr. billy. iti recomand o terapie cu hipnoza care sa iti stearga din memorie tot ce a insemnat MicroShit si ... GET A MAC!  wink

Semnătură 

MacBook Pro “Core Duo” 2.0 15”
MacBook “Core Duo” 1.83 13” White
iPhone 3G 8Gb 3.1.2
iPod Nano 4th gen 4Gb
Airport Express Base Station with Airtunes

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07
monica - 25 Iunie 2008 06:43 PM

cine? baietii de la bloc care au pentium 3? smile

stim noi fazele cu: am auzit de la cineva ca…

astea is abureli abstracte. da un nume, o data, o locatie si un argument si abia atunci credem. pana atunci, eu am auzit ca romanii se pricep la politica, fotbal, femei si alea alea…

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

cu un Mac toti suntem datori…

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad

Dupa “n” ani pierduti aiurea intr-o gaura neagra numita Windows, intr-un final m-am desteptat si eu si am trecut la OS. Si iti spun sincer ca e cea mai buna alegere pe care am facut-o in ultima vreme. Deci, definetly get a Mac. Join our big happy family.  tongue wink

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Ati speriat biata fata! Nu a mai intrat pe macuser.ro….smile. Cred ca din cauza lui iaru ca i-a zis ca-s veninosi martienii si ca exista acel balaur in miezul Pamantului (apropo iarule: si doar ti s-a zici sa nu mai spui la nimeni…:) ).

@monica: in functie de ce vrei tu sa faci cu calculatorul merita sa-ti iei sau nu Mac. Ideea e urmatoarea: vrei stabilitate dpdv al sistemului de calcul (masina + OS) si timp sa-ti poti realiza ce ti-ai propus cu calculatorul respectiv? Daca da, ia-ti un Mac. Daca cele doua conditii nu sunt necesare si-ti place sa ai timp de o tigara cat timp booteaza calculatorul din cauza ca la un moment dat sistemul de operare s-a blocat si nu a mai mers decat solutia de a apasa pe butonul de restart, ia-ti un sistem de calcul cu OS Windows. In principiu cam toate aplicatiile care se gasesc sub Windows isi au corespondent in Mac OS cu tot cu posibilitatea de a importa/exporta fisierele in formatul cunoscut de una din cele doua platforme.

L.E.: nu stiu cat de greu/usor de folosit este MacOs-ul fata de Windows insa iti dau un exemplu: am fost cu prietena mea la ea acasa si am luat si MacBook-ul cu mine ca aveam de lucru. La un moment dat noi am plecat in oras si la intoarcere tatal ei m-a intrebat de niste poze pe care le aveam eu in MacBook ca-i placeau si le vroia si el. Ideea e ca el nu se descurca deloc cu Windows-ul (asta are acasa) si era prima oara cand punea mana pe un Mac. Totusi, cat am fost noi plecati, a reusit sa se descurce in MacOs fara probleme.

[ Modificat: 27 Iunie 2008 07:27 PM de Alex Toderascu ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Alex Toderascu - 27 Iunie 2008 07:21 PM

Ati speriat biata fata! Nu a mai intrat pe macuser.ro….smile. Cred ca din cauza lui iaru ca i-a zis ca-s veninosi martienii si ca exista acel balaur in miezul Pamantului (apropo iarule: si doar ti s-a zici sa nu mai spui la nimeni…:) ).
[...]

Eu cred că l-a și luat deja, fiind așa de fascinată de aparat, nu mai are timp de prostii!

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

1 din 2
1