am un prieten care si-l curata cu Cilit Bang ) ... sticla mov (daca nu ma insel) ... macul lui este la fel de alb ca in prima zi, dar el si-l sterge cel putin 1 data pe staptamana ...
ai grija sa nu dai cu solutia aia si sa-ti intre printre taste ... dar cred ca stii tu ce ai de facut ...
am incercat cu acetona, terpinol, clor, lichid de curatat aragazul, spalat geamul, spray de mobila dar abia daca se cunoaste ca am sters?
Atentie: aveti grija daca lasati o picatura de acetona pe macbook aceasta va topi lacul ce e pus pe carcasa interioara, dar scoate si ingalbeneala si mizeria care patrunde in lac dar va ia mult timp si va trebui sa folositi si un smirgul foarte fin…
Tare as vrea sa stiu si eu cu ce se mananca intretinerea la un macbook alb! ca si eu moor de nervi cand vad cate o pata aparuta din senin. Acum ma refer la cele produse de utilizare excesiva, mainile pe tastatură si pe zona adiacenta. Cand vad pete ma urc pe pereti! Eu am incercat cu ajax praf de curatat, a dat rezultate, dar au reaparut.
Cu laptop ul vechi am avut aceeasi chestie ,il stergeam cu spirt, si tot unsuros il simteam, mai ales atunci cand puneam degetul pe touchpad.
Ideea e ca oricat de curat ai fi, vara tot transpiri si elimini sebum ce se depune pe tastatura, sau pe zona de care iti sprijini incheieturile mainilor. De aceea as vrea sa aflu si eu o solutie cat mai eficienta.
Nu stiu cu ce sa il sterg pentru a nu zgaria si carcasa glossy. Dupa prima stergere (spirt plus carpa) am observat ca i am facut niste zgarieturi. Apoi am incercat cu carpa pe care am primit-o o data cu macbook ul pentru a sterge displayul.
cu nimic nu iese, pt ca e suflat cu un lac foarte prost care in timp se ingalbeneste…, eu l-am dat jos cu smirgul si acetona dar e f. greu si ramane doar plastic.
Jegul datorat folosirii cu labele murdare se curata foarte bine cu solutie de curatat PC-uri (monitoare LCD, etc)... Am primit un tub cadou de la emag la o cumparatura. Eram sceptic insa l-am incercat si merge de minune. Cu o carpa curata si moale umezita cu acea solutie se curata foarte bine.
Pe de alta parte, petele precum cele din fotografiile de mai sus sunt aparute in urma stropirii cu vreo solutie, cum ar fi: pipi de pisica, transpiratie, spray de tantari, etc… In acest mod, petele apar ca urmare a unei reactii chimice intre solutia respectiva si plasticul carcasei, drept pentru care sunt convins 99% ca nu pot fi inlaturate acele pete.
Ca si sfat general: aveti grija de mac-urile voastre. Si cu folosirea, si cu depozitarea - daca doriti sa ramana albe si frumoase. Prevenirea este cea mai buna metoda.
Nu știu din ce-s făcute carcasele de la iBook-uri, dar al meu este perfect alb după 2 ani și ceva de utilizare. Plasticul arată la fel ca Macbook-uri, alb și lucios. O fi de o calitate mai bună...
Ee, da Tudor, dar nu compara iBook-ul cu MacBook-ul.. nu stiu despre plastic (care oricum cred ca e muult mai prost la MB), dar tine cont de temperaturile la care ajunge MB..
Solutia la ingalbenire e..schimbarea carcasei. Dar dupa aia se va ingalbeni iar.
Cum sa curat eu carcasa aceea alba fara sa o zgariu? mi e si mila sa ma ating de ea. Cand imi bag calcul in servieta nu l prind decat cu 4 degete sa nu i las urme ca sa nu fiu nevoit sa il curat ca mai apoi sa se zgarie!
Daca l am sters pt prima data si deja vad zgarieturi! Incep sa fiu nu doar complexat de chestia asta, dar si traumatizat psihic: ioi, sa nu l zgarii, ioi vezi cum il atingi, bla baluri foarte importante.
Cu ce sa sterg, in cele din urma, carcasa aceea glossy? Eu am primit o carpulita asemenea celor pe care le iei pentru ochelari, dar si cu aia, zgarieturile tot apar.
tie cred ca iti trebuie un tratament psihiatric ca sa nu mai vezi zgarieturi cand dai cu carpa, eu asa ceva nu am mai vazut sa apara zgarieturi de la carpa.