1 din 2
1
stie cineva cu ce se curata plasticul ingalbenit de la utilizare la macbook-uri?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Lugoj
Macuser din: 17.05.08

am incercat cu acetona, terpinol, clor, lichid de curatat aragazul, spalat geamul, spray de mobila dar abia daca se cunoaste ca am sters?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pipera
Macuser din: 11.02.08

am un prieten care si-l curata cu Cilit Bang smile) ... sticla mov (daca nu ma insel) ... macul lui este la fel de alb ca in prima zi, dar el si-l sterge cel putin 1 data pe staptamana ...
ai grija sa nu dai cu solutia aia si sa-ti intre printre taste ... dar cred ca stii tu ce ai de facut ...

bafta

Semnătură 

MacBookPro 4.1 Intel Core2Duo 2.4 GHz, 2GB RAM, 120 SSD
iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.12.07

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/10042/

Succes! smile

Semnătură 

Cats can hear ultrasound

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
ade - 26 Iunie 2008 08:42 PM

am incercat cu acetona, terpinol, clor, lichid de curatat aragazul, spalat geamul, spray de mobila dar abia daca se cunoaste ca am sters?

Atentie: aveti grija daca lasati o picatura de acetona pe macbook aceasta va topi lacul ce e pus pe carcasa interioara, dar scoate si ingalbeneala si mizeria care patrunde in lac dar va ia mult timp si va trebui sa folositi si un smirgul foarte fin…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 19.12.06

Acum cateva zile am observat ca se ingalbeneste efectiv plasticul pe carcasa externa si incarcator. A mai patit cineva asta? Cauze?Solutii?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu mai lasa pisica pe linga computer…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 19.12.06

Îi pun lesă de acum încolo wink
Ar trebui să mă resemnez? Sau se curață cumva?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Tare as vrea sa stiu si eu cu ce se mananca intretinerea la un macbook alb! ca si eu moor de nervi cand vad cate o pata aparuta din senin. Acum ma refer la cele produse de utilizare excesiva, mainile pe tastatură si pe zona adiacenta. Cand vad pete ma urc pe pereti! Eu am incercat cu ajax praf de curatat, a dat rezultate, dar au reaparut.

Cu laptop ul vechi am avut aceeasi chestie ,il stergeam cu spirt, si tot unsuros il simteam, mai ales atunci cand puneam degetul pe touchpad.
Ideea e ca oricat de curat ai fi, vara tot transpiri si elimini sebum ce se depune pe tastatura, sau pe zona de care iti sprijini incheieturile mainilor. De aceea as vrea sa aflu si eu o solutie cat mai eficienta.

Nu stiu cu ce sa il sterg pentru a nu zgaria si carcasa glossy. Dupa prima stergere (spirt plus carpa) am observat ca i am facut niste zgarieturi. Apoi am incercat cu carpa pe care am primit-o o data cu macbook ul pentru a sterge displayul.

Sfaturi?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

cu nimic nu iese, pt ca e suflat cu un lac foarte prost care in timp se ingalbeneste…, eu l-am dat jos cu smirgul si acetona dar e f. greu si ramane doar plastic.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 21.08.08

Jegul datorat folosirii cu labele murdare se curata foarte bine cu solutie de curatat PC-uri (monitoare LCD, etc)... Am primit un tub cadou de la emag la o cumparatura. Eram sceptic insa l-am incercat si merge de minune. Cu o carpa curata si moale umezita cu acea solutie se curata foarte bine.

Pe de alta parte, petele precum cele din fotografiile de mai sus sunt aparute in urma stropirii cu vreo solutie, cum ar fi: pipi de pisica, transpiratie, spray de tantari, etc… In acest mod, petele apar ca urmare a unei reactii chimice intre solutia respectiva si plasticul carcasei, drept pentru care sunt convins 99% ca nu pot fi inlaturate acele pete.

Ca si sfat general: aveti grija de mac-urile voastre. Si cu folosirea, si cu depozitarea - daca doriti sa ramana albe si frumoase. Prevenirea este cea mai buna metoda.

Bafta!

Semnătură 

Bombing for peace is like fucking for virginity! So, think twice!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu știu din ce-s făcute carcasele de la iBook-uri, dar al meu este perfect alb după 2 ani și ceva de utilizare. Plasticul arată la fel ca Macbook-uri, alb și lucios. O fi de o calitate mai bună...

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Ee, da Tudor, dar nu compara iBook-ul cu MacBook-ul.. nu stiu despre plastic (care oricum cred ca e muult mai prost la MB), dar tine cont de temperaturile la care ajunge MB..
Solutia la ingalbenire e..schimbarea carcasei. Dar dupa aia se va ingalbeni iar.

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Si intretinerea?

Cum sa curat eu carcasa aceea alba fara sa o zgariu? mi e si mila sa ma ating de ea. Cand imi bag calcul in servieta nu l prind decat cu 4 degete sa nu i las urme ca sa nu fiu nevoit sa il curat ca mai apoi sa se zgarie!

Daca l am sters pt prima data si deja vad zgarieturi! Incep sa fiu nu doar complexat de chestia asta, dar si traumatizat psihic: ioi, sa nu l zgarii, ioi vezi cum il atingi, bla baluri foarte importante.
Cu ce sa sterg, in cele din urma, carcasa aceea glossy? Eu am primit o carpulita asemenea celor pe care le iei pentru ochelari, dar si cu aia, zgarieturile tot apar.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Freacă-l cu o perie de sârmă. Nici o zgârietură ulterioară nu va mai vedea. LOL
În afară să-l ții în vitrină n-ai ce-i face.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: 
psergiu - 22 August 2008 06:51 PM

Freacă-l cu o perie de sârmă. Nici o zgârietură ulterioară nu va mai vedea. LOL
În afară să-l ții în vitrină n-ai ce-i face.

Sincer, cred ca ar fi atitudinea cea mai inteligenta! Doar ca, saracie, te enerveaza cand vezi ca are o carcasa foarte sensibila :O

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

tie cred ca iti trebuie un tratament psihiatric ca sa nu mai vezi zgarieturi cand dai cu carpa, eu asa ceva nu am mai vazut sa apara zgarieturi de la carpa.

1 din 2
1