2 din 2
2
stie cineva cu ce se curata plasticul ingalbenit de la utilizare la macbook-uri?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
ade - 22 August 2008 11:17 PM

tie cred ca iti trebuie un tratament psihiatric ca sa nu mai vezi zgarieturi cand dai cu carpa, eu asa ceva nu am mai vazut sa apara zgarieturi de la carpa.

ade - încearcă să nu jignești lumea. Acesta este un avertisment.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

tie cred ca iti trebuie un tratament psihiatric ca sa nu mai vezi zgarieturi cand dai cu carpa, eu asa ceva nu am mai vazut sa apara zgarieturi de la carpa.

Ok, e una sa glumesti si alta sa jignesti pe cineva! Ar trebui sa stii care e limita. Probabil ar trebui sa ti raspund ceva de genu ”sa ti bag mac ul pe gat daca sunt zgarieturi dupa ce am dat cu carpa”, sau sa te intreb daca mai ai nevoie de scolarizare primara, poate chiar de cei 7 ani de acasa. In cazul in care nu ai solutii, gaseste ti alt loc unde sa postezi diagnosticul tau profesionist. Prin urmare, chiar nu pot face altceva decat sa te salut cu respect. Nu prea cred ca forumul acesta este facut tocmai pentru a jigni pe cineva, dar ma rog, fiecare dupa bunul plac.

Iti sade foarte frumos sa jignesti asa omul la varsta pe care o ai. Scuze, VA SADE foarte frumos SA JIGNITI omul la varsta pe care o AVETI. Fiecare dupa facultatile lui mintale.
Oricum, sa CRESTETI mare, si nu ma refer acum la inaltime, ci la MINTE. Sa VA CERETI scuze nu cred ca ma pot astepta, asa ca voi trece cu vederea aceasta replica de mahala.

Iar prin fapul ca spuneam ca nu stiu cum sa l prind subliniam de fapt impresia pe care ti o da un macbook alb, si anume ca este foarte fragil, nicidecum ceva ce ar putea fi purtat peste tot. Personal, mi as fi luat modelul negru, dar din lipsa de fonduri (as vrea sa spun PHARE, ca sa fiu ironic, dar poate iar ma trimiti la medicii care se ocupa de tratarea schizofreniei). Banuiesc ca asta era ideea centrala. Cat despre vizita la pshiholog, pe langa faptul ca iti recomand calduros acelasi lucru, asa ca o revizie tehnica, vreau sa ti spun ca nu trebuie sa te strezezi pe tema asta pentru mine. Pardon, nu trebuie SA VA STRESATI (in cazul in care nu V ATI PRINS, este o aluzie la varsta pe care o aveti care ar trebui sa mearga mana in mana cu o atitudine si un comportament model pentru noi cei tineri, dar nu e cazul DOMNIEI VOASTRE).

Informatii tehnice: cred ca, pana la urma, conteaza foarte mult si carpa, pentru ca, da, pot aparea zgarieturi de la datul cu carpa. De aceea, cred ca nu degeaba au pus cei de la apple in pachetul macului. Dar in fine, in cazul in care vei da cu carpa abraziva si nu ai sa vezi diferenta, probabil iti voi face o trimitere la oftalmolog. Si, oricum, de zgariat in timp tot se va zgaria pentru ca este ceva lac, dar si pentru ca e suprafata glossy ( vezi acest link pentru cuvantul ”glossy” http://www.thefreedictionary.com/gloss). E logic acest lucru, dar, dupa cum spunea cineva de pe forum, e mai bine sa previi, decat sa o patesti.

P.S. Invata sa jignesti mai subtil. În cele din urma, cred ca poti mai mult.

[ Modificat: 23 August 2008 04:40 AM de sebastianH ]

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

sebastanH - certați-vă pe PM cât vreți, nu în public - nu interesează pe nimeni.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08
psergiu - 24 August 2008 12:36 AM

sebastanH - certați-vă pe PM cât vreți, nu în public - nu interesează pe nimeni.

Cred ca am si eu dreptul la replica. Oricum e prima si ultima. Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

1, nu este frumos ce spui…
2, eu pot vedea si daca zgirieturile au santuri multi nivel si daca acestea sunt zgiriate si in ce fel!
nu este boala psi, se numeste acuitate vizuala directionata. specifica celor care lucreaza cu astfel de detalii. defect profesional, zi-i cum vrei…

______________on

singurul mod de a-l tine alb ca in prima zi… fie ca se numeste armanda, macbook, monitor sony, hunday, eizo sau ce device alb, de uz it vreti voi… trebuie sa-l pastrati exact cum a fost el stocat:

ambalat in mediu sarac in oxigen, dar cu vapori de fenol, punga sigilata sau impaturita - contra prafului, totul ambalat in polistiren sau poliuretan expandat pentru socuri si apoi intr-o cutie maron sau suficient de groasa sa poata filtra radiatiile solare.

plasticul este un material organic, imbatrineste!

plasticul alb al carcaselor este programat sa-si inceapa procesul de ingalbenire/grizare in decurs de cca. 6 luni de la expunerea contunua in mediu de lucru (temperatura, oxigen, praf, radiatii)

plasticul este un material cu densitate mica, de aici porozitatea (vizibila sau nu), aplicarea lacului se face doar anumitor produse si este rezolvarea unei mici parti a problemei. dupa lacuire porozitate este un pic atenuata, concavitatile micsorate… dar si acest lac este foarte fragil si sensibili la actiuni fizice de tip repetitiv, uzura, frecare, radiatii… la cele chimice…

eu o vad ca pe o falsa problema, este ca atunci cind te casatoresti cu o frumusete, apoi, dupa o vreme, vezi ca are cearcane, burta si i se mai lasa si carnea, nu-ti convine si-i mai dai si una!

daca o vroiai frumoasa de ai trimis-o la serviciu, la piata, de ce ai lasat-o sa gateasca si sa faca copii, s-o arda soarele, vintul si ploaia, poate era mai simplu s-o “impaiezi” si sa o incluzi intr-un cristal, si raminea frumoasa pe veci?

pastrati ce aveti si bucurati-va de ele, altii nu-s asa norocosi!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

2 din 2
2