ade - 22 August 2008 11:17 PM
tie cred ca iti trebuie un tratament psihiatric ca sa nu mai vezi zgarieturi cand dai cu carpa, eu asa ceva nu am mai vazut sa apara zgarieturi de la carpa.
1, nu este frumos ce spui…
2, eu pot vedea si daca zgirieturile au santuri multi nivel si daca acestea sunt zgiriate si in ce fel!
nu este boala psi, se numeste acuitate vizuala directionata. specifica celor care lucreaza cu astfel de detalii. defect profesional, zi-i cum vrei…
______________on
singurul mod de a-l tine alb ca in prima zi… fie ca se numeste armanda, macbook, monitor sony, hunday, eizo sau ce device alb, de uz it vreti voi… trebuie sa-l pastrati exact cum a fost el stocat:
ambalat in mediu sarac in oxigen, dar cu vapori de fenol, punga sigilata sau impaturita - contra prafului, totul ambalat in polistiren sau poliuretan expandat pentru socuri si apoi intr-o cutie maron sau suficient de groasa sa poata filtra radiatiile solare.
plasticul este un material organic, imbatrineste!
plasticul alb al carcaselor este programat sa-si inceapa procesul de ingalbenire/grizare in decurs de cca. 6 luni de la expunerea contunua in mediu de lucru (temperatura, oxigen, praf, radiatii)
plasticul este un material cu densitate mica, de aici porozitatea (vizibila sau nu), aplicarea lacului se face doar anumitor produse si este rezolvarea unei mici parti a problemei. dupa lacuire porozitate este un pic atenuata, concavitatile micsorate… dar si acest lac este foarte fragil si sensibili la actiuni fizice de tip repetitiv, uzura, frecare, radiatii… la cele chimice…
eu o vad ca pe o falsa problema, este ca atunci cind te casatoresti cu o frumusete, apoi, dupa o vreme, vezi ca are cearcane, burta si i se mai lasa si carnea, nu-ti convine si-i mai dai si una!
daca o vroiai frumoasa de ai trimis-o la serviciu, la piata, de ce ai lasat-o sa gateasca si sa faca copii, s-o arda soarele, vintul si ploaia, poate era mai simplu s-o “impaiezi” si sa o incluzi intr-un cristal, si raminea frumoasa pe veci?
pastrati ce aveti si bucurati-va de ele, altii nu-s asa norocosi!