3 din 4
3
Noua Era pentru Microsoft… Post Bill Gates Era.
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

In ce fel tine MS userii captivi? Vrei sa spui ca Apple nu incearca sa te convinga sa folosesti exclusiv solutia lor si softurile lor. ORICE firma face asa, Apple nu e cu nimic mai sfanta ca MS. Succesul MS cu tot brainwash-ul care credeti ca il face userilor de windows, e insuccesul competitiei.
Bun si Bill “saracu” de ce e asa stigmatizat ? Un om care lasa facultatea si se duce la IBM si le vinde un OS inexistent merita oleaca de respect.
Inca ceva parca windows face probleme peste probleme zi de zi. Pentru un user obisnuit ce sta doar pe net oleaca si face 2,3 joace nu se intampla nimic. E exagerata treaba in prezent cu presupusa frecventa a problemelor XP/Vista.
Costas eu instalez ce vreau eu si pe windows. Nu ma obliga nimeni sa instalez ce vrea MS. Mai multe sunt optiunile pt Windows decat viceversa.
Cattus tot respectu pentru un lector universitar. MS nu s-a zeificat, mai degraba Apple. Toata campania lor mac vs pc ads da dovada de complexe de inferioritate. Nu am vazut pe microsoft.com Vista vs Leopard, de fapt nici o referinta la competitie.

Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
companyofheroes - 02 Iulie 2008 05:38 PM

In ce fel tine MS userii captivi? Vrei sa spui ca Apple nu incearca sa te convinga sa folosesti exclusiv solutia lor si softurile lor. ORICE firma face asa, Apple nu e cu nimic mai sfanta ca MS.

Serios? Exemplu: până acum câțiva ani era aproape imposibil să treci de la Outlook Express la alt client de email din cauza formatului proprietar în care OE își ținea baza de date și a lipsei unei funcții de export într-un alt format. Noroc că Thunderbird este acum suficient de deștept și știe să importe singur formatele proprietare Microsoft, dar cu alt client de email poate nu vei avea același noroc și va trebui să cauți alt soft care să convertească baza de date OE. Prin comparație Apple Mail folosește un format de tip plain-text, citibil cu orice aplicație care deschide TXT-uri, și poate exporta mailurile în formatul MBOX, acceptat de majoritatea programelor de email (probabil cu excepția celor de la Microsoft).

O să zici că cine mă pune să folosesc Outlook Express dacă nu-mi place, dar câți dintre useri știu despre ce e vorba? Pur și simplu găsesc pe computer un client de email și-l folosesc pe ăla dacă este suficient de bun pentru ei la momentul respectiv. Și ține cont că nu vorbesc de mai știu eu ce programe specializate gen MS Access, exemplul meu se referă la o chestie absolut banală cum e un client de email.

Orice firmă vrea să mă determine să folosesc produsele sale în detrimentul competiției. Diferența e că unele dintre ele fac chestia asta decent și-mi lasă o portiță de ieșire, pe când altele îmi îngreunează trecerea la altceva. Microsoft a câștigat o poziție de monopol printr-un marketing agresiv (nu neapărat prin calitatea produselor sale), apoi a abuzat în multe situații de această poziție. Sunt convins că multe alte firme ar fi făcut la fel în locul lor, dar deocamdată ei sunt cei în poziția asta, nu Apple sau alții.

Cât despre Bill Gates, dacă lui personal i se datorează ascensiunea Microsoft, atunci omul este un geniu în materie de business.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

...Nu am vazut pe microsoft.com Vista vs Leopard, de fapt nici o referinta la competitie.

smile pai, prosti or fi sa recunoasca de unde au copiat?
tu ai fi facut asta?
smile

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

@companyofheroes
spre deosebire de antevorbitorii mei, antevorbitori foarte echilibrati, eu te-as omora. si numai pt fraza: Un om care lasa facultatea si se duce la IBM si le vinde un OS inexistent merita oleaca de respect.
M$ nu a facut absolut nimic bun in aceasta piata. OS X este departe de a fi perfect dar pana acum nu mi-a crapat in timp ce lucram intr-un excel si ascultam o muzichie.
de-a lungul timpului s-au adunat foarte multe frustrari vis-a-vis de M$ si nu exista nimic care sa ma determine sa accept ca poate fi folositor la ceva.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 27.11.07

Salut!
a. va avea un rol destul de important in lume, dar, după părerea mea, doar atâta timp cât utilizatorii nu vor avea la îndemână o soluție mai bună sau nu le va deschide cineva capu’ la alte programe similare sau chiar mai bune.
b. probabil că da… deja s-au întins pe multe arii (ma refer aici la grafica si design unde Adobe stăpânește și va stăpâni si de-acum încolo).
c. nu cred! nu cred. sunt prea lași ca să își accepte înfrângerea.
d. posibil, deși cred că va fi destul de decrepit ca să o ia oarecum de la capăt. și nu se știe cine va domina piața software la acel moment sau cum va (in)(e)volua acea piață.
e. nu va fi cumpărată.

off topic.
zilele trecute am descărcat podcast-ul D5 de la Apple de pe site unde au discutat Jobs și Gates. știți care e diferența între cele două companii?! e exact diferența dintre cei doi. unul stă și pritocește (iertată-mi fie asocierea de termeni, poate nu e cea mai reușită) codul și nu prea dă chix sau sunt remediate rapid eventualele bug-uri, iar celălalt, în goana bolnavă de a prinde cât mai mulți utilizatori, scoate soft-uri pe bandă rulantă. după părerea mea, era dominației Microsoft se va încheia doar atunci când utilizatorii vor ști să aleagă, vor ști ca se poate trăi și fără produse “micromoale”. lucrul ăsta va fi posibil doar dacă Apple, comunitatea open-source, Sun Microsystems și restul vor fi mai activi, și, de ce nu, poate mai agresivi în a-și promova produsele.

Semnătură 

...

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 27.11.07

M$ nu a facut absolut nimic bun in aceasta piata. OS X este departe de a fi perfect dar pana acum nu mi-a crapat in timp ce lucram intr-un excel si ascultam o muzichie.
de-a lungul timpului s-au adunat foarte multe frustrari vis-a-vis de M$ si nu exista nimic care sa ma determine sa accept ca poate fi folositor la ceva.

da, așa e! imi scapă numele acum, dar fostul CEO de la Sun numea sistemul de operare al ăstora din Redmond drept “un imens ghemotoc de câlți”. o caracterizare mai plastică nici nu se putea face.

Semnătură 

...

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

[...]
Cattus tot respectu pentru un lector universitar. MS nu s-a zeificat, mai degraba Apple. Toata campania lor mac vs pc ads da dovada de complexe de inferioritate. Nu am vazut pe microsoft.com Vista vs Leopard, de fapt nici o referinta la competitie.

Cred că nu avem dialog, vorbim despre lucruri diferite așa că mă retrag. À bon entendeur, salut.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRank
Member

Dintre toate softurile , Outlook Mail ... cine foloseste asa des Outlook Mail. Thunderbird e bun daca ai 2,3 mail-uri care iti permit acces POP3/Imap. Plus nu te doare mana sa intri pe gmail.com prin browser daca ai cont acolo.  Uite ce nu imi place mie la apple, daca tot vorbea lumea de restrictii. Vreau mai multe optiuni hardware de la ei, un fel de custom imac. Software vreau sa dea bani la Microsoft sa bage directx-ul nativ in OSX. Daca fac astea doua ma duc definitiv pe OSX smile. Nu e un capat de lume ceea ce cer eu.
Alte chestii de propaganda ce face MS: de ex in facultatile din Iasi exista un program special care cum orice student beneficiaza de soft-uri MS “moca” sa zic asa(platite de stat desigur). Tot MS tine prezentari eventual si cursuri de indoctrinare legat de soft-urile lor. Insa cel mai important pentru un student ofera stagii pentru job-uri (indiferent ca e suport tehnic, poate chiar programare daca esti suficient de bun - full-time sau part-time). Sponsorizeaza competitii internationale IT pe mai multe domenii de la hardware (apropo au o divizie de robotica f buna Microsoft - un lucru ce foarte putina lume stie) pana la algoritmica si software, toate premiate generos zic eu. E foarte implicata in medile universitare, normal ca de-acolo isi suge forta de munca. Stiti ce face Apple ? Am primit un fluturas pe strada cum cica daca sunt student si iau un MB primesc un ipod gratis sau ceva de genu. Parca suna a oferta Altex dinaia cu buletinu. Dar vorba aia, daca lingvistica e domeniul tau un mac e mai bun smile.

@Mediaconvertor Nu vreau sa zic ca e neaparat folositor pentru tine si trebuie sa schimbi musai sa te treci pe MS, doamne fereste. Doar ca se exagereaza cu originea satanica a MS. Plus hai mai trebuie sa recunosti oleaca ca omu a avut ceva tupeu sa se duca la IBM sa le bage pe gat un OS eventual dezvoltat, e business pana la urma urmei. Asta e principalul motiv pentru care open-source este cam in urma, datorita factorului BANI si filozofia care inca nu se impaca bine cu ideea de a face bani din soft. 

Burebista asa e, MS a considerat foarte buna ideea de la Apple sa integreze un GUI in OS-ul lor. La fel cum azi se fac telefoane similare iPhone datorita acceptarii ca iPhone este o idee buna. Nici Samsung nici HTC si nici SE nu au furat patente Apple in aceasta treaba. La urma urmei si Apple a “furat” in acelasi fel ideea de GUI de la Xerox in caz de nu stiai sau poate nu vrei sa stii smile. In PARC(Palo Alto Research Centre) s-a dezvoltat si mouse-ul si GUI-ul pentru un OS, nu la Cupertino.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
companyofheroes - 03 Iulie 2008 03:30 AM

La urma urmei si Apple a “furat” in acelasi fel ideea de GUI de la Xerox in caz de nu stiai sau poate nu vrei sa stii smile. In PARC(Palo Alto Research Centre) s-a dezvoltat si mouse-ul si GUI-ul pentru un OS, nu la Cupertino.

Aici tu fie ești prost informat, fie dezinformezi voit ... Apple a LICENȚIAT tehnologia GUI de la Xerox.

Apple în România într-adevăr nu “sponsorizează” nici măcar reclame darămite să dea bani la studenți ... jos pălăria în fața lui Microsoft aici.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05
companyofheroes - 02 Iulie 2008 01:52 PM

Mai in loc sa ii zicem ramas bun omului Bill Gates, vad ca se ajunge la prezicerea sfarsitului MS. Ce naiba a facut asa de rau MS nu inteleg.

Saracu, Bill Gates, tare trist trebuie ca e el acuma… Sta si plange intr-un coltisor dupa copilasul pierdut…De-a dreptul induiosator, mai am putin si-mi se umple dos-ul de lacrimi, doar ca topicul il are in discutie nu pe filantropul, baiatul bun si blond Bill Gates, ci fostul CEO al MS. Cred ca intelegi diferenta. Daca vrei ne mutam la topicul F**K Microsoft, si continuam discutia acolo. Dupa tine si acum in lume erau doar Ford-uri model T, ca de, Henry a avut o idee de succes care merita perpetuata la infinit.

[ Modificat: 03 Iulie 2008 09:21 AM de p0110 ]
 Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRank
Member

Nu p0110, dupa mine MS este doar un simplu competitor care s-a impus pe piata. Eu sunt pentru competitie. Insa unii evanghelisti ar fi dorit sa nu fi existat MS sa avem si azi macintosh-uri ibm de mii de usd smile. De fapt stai, cum a zis zineva, nu toti ... ci doar unii, pentru ca sa isi pastreze firma esclusivitatea, restu lumii sa fie tinuta in bezna. Iar topicul reprezinta MS post Bill era, nicidecum Bill Gates fost CEO cum propui tu.
Psergiu pai atunci pot usor sa zic si eu dupa exemplul dat de Apple cu GUI-ul licentiat, MS a incorporat GUI in Windows recunoscand valoarea acestuia. Tot din istorie stim ca Apple NU a castigat procesul intentat MS in privinta GUI-ului, oare sa fie pentru ca GUI-ul era licentiat de ei si nu tehnologie proprietara ? Indiferent legea nu a dat castig de cauza Apple. Acuma sa nu vii sa imi zici ca a fost fraudat procesul sau chestii dinastea smile.
Acum post Bill Gates era Apple si MS: Apple cu tranzitia catre intel intra incet incet in mainstream. Deja singura bariera e platforma intre aplicatii PC si Mac. Apple deja are marafeti pusi deoparte; multi analisti spun ca se pregatesc de o achizitie importanta(Adobe ar fi cea mai buna alegere tot dupa acei analisti). MS banuiesc ca din acest motiv dezvolta Silverlight pentru a scadea dependenta de Adobe. MS va scoate un win7 demn de XP(nu cum este vista acum). Deja apare “malicious code” si pentru Leopard
si odata cu cresterea cotei de piata e inevitabil ca aceasta “piata de desfacere” sa fie accesata. Oricum ar fi la ce potential are piata IT nici MS si nici Apple nu vor muri de foame, consumatori sunt iar aceste corporatii inca se exclud reciproc pe anumite domenii.
Pentru forumul macuser.ro, in continuare se vor face dezbateri in care se va pune lumea la cale, in continuare se va astepta cu sufletul la gura urmatoarele keynote-uri Apple, si in continuare orice tentativa de a evidentia micile sau putinele incoveniente Apple vor fi starpite cu ferocitate smile

[ Modificat: 04 Iulie 2008 06:28 AM de companyofheroes ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Administrator

wow…
gata sa ramin fara rasuflare smile
prietene, e treaba ta ca-ti place windows si nu te intelegi cu macul
iar pina acuma nu cred ca te-a stirpit cineva cu ferocitate

dar cind spui lucruri gresite, adu-ti aminte ca avem internet, google si putem sa vedem unele chestii de care nu aveam habar…

zici ca singura bariera e platforma intre aplicatii PC si Mac…. care bariera? spre ce?
spui ca apple vrea sa cumpere adobe - ai vre-o sursa?
dar aplicatiile adobe au trecut de bariera aia, sunt si pe sistemele M$
spui ca M$ dezvolta Silverlight ca sa scada dependenta de adobe?
dar de aperture ce zici? si apple vrea sa scada dependenta de adobe

nu-mi plac chestiile astea partizane, mai ales cind sunt servite cu lucruri care nu pot fi argumentate
apple si microsoft au cotele lor de piata cunoscute, cifrele lor de afaceri si cotatiile la bursa
poate ca segmetele lor de piata nu se suprapun

un lucru cred - ca niciuna din companii nu ar vrea sa o inghita pe cealalta (si nici nu ar putea)
iar cum intr-0 firma, departamentul financiar o sa lucreze pe delluri cu M$ iar departamentul de creatie pe apple, ambele companii vor trai bine-mersi
restul, e marketing
smile

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
companyofheroes - 04 Iulie 2008 06:26 AM

Psergiu pai atunci pot usor sa zic si eu dupa exemplul dat de Apple cu GUI-ul licentiat, MS a incorporat GUI in Windows recunoscand valoarea acestuia. Tot din istorie stim ca Apple NU a castigat procesul intentat MS in privinta GUI-ului, oare sa fie pentru ca GUI-ul era licentiat de ei si nu tehnologie proprietara ? Indiferent legea nu a dat castig de cauza Apple. Acuma sa nu vii sa imi zici ca a fost fraudat procesul sau chestii dinastea smile

Iar ești prost informat sau dezinformezi voit (și eu deja înclin să cred că e a doua).

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRank
Member

Mai deci treaba cu adobe daca ati fi citit atent erau niste pronosticuri care le-am luat de pe un articol THG. Nu am zis nimic categoric, doar asa o idee. Am zis clar ca sunt niste supozitii date de niste analisti IT, dracu stie. Deci nu stiu nu cunosc doar asa o idee de meditat ce ar putea achizitiona Apple. Nici nu am zis ca asta are de gand sa faca Apple. Silverlight in timp vrea sa ajunga ceva “similar” flash nu sa inlocuiasca adobe(in momentul de fata). Cititi atent va rog ceea ce scriu…unde nu sunt sigur precizez sursa sau faptul ca e folclor :) .
Burebista incearca tu sa rulezi pe OSX Autocad + multe alte CAD-uri, si diverse softuri sau joace sau alte prostii care merg exclusiv Windows. Desigur lucrul asta e valabil si viceversa. La asta ma refer cand zic bariere.
In fine nu sunt nici pro-windows nici pro-mac si nu sunt anti-windows si nici anti-mac. Doar mai dau cu tifla la unii doi macoliti, care sufera de maretia mac-ului propriu, pe ici pe colo. Ambele sunt niste calculatoare da-le dracu :).

[ Modificat: 06 Iulie 2008 01:31 PM de companyofheroes ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRankRank
Administrator

de asta-mi si placea semnatura ta…

3 din 4
3