nu se conecteaza la retea, trebuie sa dau eu cu mouseul. ce fac?
asta sa intamplat dupa ce am facut update acum 2-3 zile si apoi am ras cu onyx tot, cred ca erau toate casutele bifate. in fine, m-a intreba de keychan de fiecare data si mergea, dar azi si ieri nu se mai conecta deloc. azi am mai facut un update care oricum nu are legatura cu airport si nu merge.
btw, muzica merge non stop aici(nu de la mine) si nu am auzit macu prea bine, dar azi am observat ca hardu caraie, am foarte mult spatiu liber, 130 din 160 sau cam asa ceva.
nu se conecteaza la retea, trebuie sa dau eu cu mouseul. ce fac?
asta sa intamplat dupa ce am facut update acum 2-3 zile si apoi am ras cu onyx tot, cred ca erau toate casutele bifate. in fine, m-a intreba de keychan de fiecare data si mergea, dar azi si ieri nu se mai conecta deloc. azi am mai facut un update care oricum nu are legatura cu airport si nu merge.
btw, muzica merge non stop aici(nu de la mine) si nu am auzit macu prea bine, dar azi am observat ca hardu caraie, am foarte mult spatiu liber, 130 din 160 sau cam asa ceva.
e vorba de iMacintel
parca era vorba ca nu te mai joci cu onyxu ala? scoate airport-un din priza si pune-l iar in priza, peste circa 30 secunde ar trebui sa se regleze singur. sau nu de asta e vorba, de un base station?
daca te mai joci cu onyx-ul ala (sau cu altele similare), s-ar putea sa nu mai raspunda nimeni, toti care se joaca in felul asta isi parlesc mac-urile, asta cand nu au ce face…
dupa o mica pauza(nu eram logat si nu stiam de ce nu pot posta) revin. e vorba de airportu din mac ca sa ma conectez la reteaua wireless, ala nu se mai conecteaza automat si trebuie sa dau eu cu mouseul click pe numele retelei.
care-i treaba cu onyx? l-am folosit dupa update la osx, asa cum stiam ca se foloseste. nu pentru asta exista? sunt deja confuz rau.
in principiu nu se prea foloseste… eu nu am avut nevoie de el, l-am folosit doar sa vad ce face dar nevoie nu ai decat in cazuri extreme si daca stii ce faci…
nu inteleg care-i treaba cu stiutu ce fac, stiu ca vreau sa-mi stearga cacheul si asta face. in fine, voi mi l-ati recomandat si am reusit sa bootez cu 30 de sec mai rapid din cauza asta.
Vezi ce optiuni gasesti la System Preferences/ Network/ Airport /Options
Ar trebui sa fie pe By default, join: Automatic, dar daca e Preffered Network, vezi sa fie reteaua ta acolo.
Uita-te in pozele de jos si te orienteaza
P.S. ONYX face si el ceva, dar sigur nu ti-a imbunatatit boot time-ul cu 30 de secunde, dupa un update de sistem primul reboot intotdeauna ia mai mult. ONYX e bun la curatat chestii vechi si pentru rezolvarea unor probleme. Cand sistemul e bun , n-ai ce repara cu el: If it ain’t broken, don’t fix ‘em!
dupa o mica pauza(nu eram logat si nu stiam de ce nu pot posta) revin. e vorba de airportu din mac ca sa ma conectez la reteaua wireless, ala nu se mai conecteaza automat si trebuie sa dau eu cu mouseul click pe numele retelei.
care-i treaba cu onyx? l-am folosit dupa update la osx, asa cum stiam ca se foloseste. nu pentru asta exista? sunt deja confuz rau.
1. setarea default este sa se conectteze automat cand vede retea wl. daca nu o face, probabil este setat pe manual.
2. Onyx este recomandabil cand stii ce sa faci cu el, in nici un caz sa-l rulezi dupa instalare sau upgrade; cum sapa adanc in system, mai bine cu grija sau seteaza-l sa-ti curete doar cache, nu tot si toate.
Ce e recomandat sa faci inainte si dupa update de sistem, e sa repari permisiunile. Asta o faci cu Disk Utility.
OnyX (si alte utilitare de sistem third party) se poate folosi numai in caz de nevoie si NUMAI daca stii ce faci. Eu unul nu mai folosesc OnyX dupa ce mi-a busit Finderul. Mi se par mai bune Cocktail sau Tiger Cache Cleaner.