Dual boot cu Ubuntu & Leopard?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.02.06

Am instalat Ubuntu 8.04 pe un laptop HP si as vrea sa pun si Leopard x86 pe el. Stie cineva daca bootloader-ul (sau cum ii zice) din Ubuntu poate sa recunoasca si sa incarce si Leopard-ul? [Stiu ca Ubuntu mergea in dual boot cu vindozu’].

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Da, dar numai prin chainloading. Vezi pe osx86project, locul ăsta nu e chiar cel mai potrivit pentru astfel de discuții wink.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
donkey - 05 Iulie 2008 12:03 AM

Da, dar numai prin chainloading. Vezi pe osx86project, locul ăsta nu e chiar cel mai potrivit pentru astfel de discuții wink.

Multumesc mult pentru raspunsul prompt! Dupa ce am vazut cat de usor se poate face dual boot cu Ubuntu si xp, ma gandeam ca daca instalez si Leo peste (pe o a treia partitie de exemplu) o sa mi-l recunoasca si o sa mi-l dea ca optiune de boot. Ar fi fost chiar nice & simple in comparatie cu varianta prin chainloading de pe osx86project. Multumesc de sfat!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
edi - 05 Iulie 2008 12:36 AM
donkey - 05 Iulie 2008 12:03 AM

Multumesc mult pentru raspunsul prompt! Dupa ce am vazut cat de usor se poate face dual boot cu Ubuntu si xp, ma gandeam ca daca instalez si Leo peste (pe o a treia partitie de exemplu) o sa mi-l recunoasca si o sa mi-l dea ca optiune de boot. Ar fi fost chiar nice & simple in comparatie cu varianta prin chainloading de pe osx86project. Multumesc de sfat!

Leo instalat pe un PC intră în categoria hacking, care nu este discutată aici, pe acest forum. Ai alte soluții pt asta.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Da, am priceput. Insa consider ca odata ce am cumparat Leopard, sunt liber sa-l instalez pe orice vreau, chair si pe masina de tuns iarba de exemplu.
Pana la urma si “windousu” se “pupa” cu macu’, nu? ...bineinteles ca asta e “hacking” legal…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ai dreptate
daca mai citesti si disclaimerul, vezi ca ti-ai mai dat odata acordul inainte sa faci install
smile
acasa la el, fiecare face ce vrea

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
edi - 07 Iulie 2008 04:50 PM

Da, am priceput. Insa consider ca odata ce am cumparat Leopard, sunt liber sa-l instalez pe orice vreau, chair si pe masina de tuns iarba de exemplu.
Pana la urma si “windousu” se “pupa” cu macu’, nu? ...bineinteles ca asta e “hacking” legal…

OOOO, daaa, dacă reușești pe mașina de tuns iarbă chiar te rog să-mi dai șpilu, am două la țară și cam stau între sesiunile de lucru.
Îmi plac aceste viziuni de-a dreptul poetice, în care un sistem de operare se instalează pe mașina de tuns iarba, iar iarba se tunde cu un calculator.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

asta doar de la căldură...

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 01.10.08
edi - 04 Iulie 2008 11:38 PM

Am instalat Ubuntu 8.04 pe un laptop HP si as vrea sa pun si Leopard x86 pe el. Stie cineva daca bootloader-ul (sau cum ii zice) din Ubuntu poate sa recunoasca si sa incarce si Leopard-ul? [Stiu ca Ubuntu mergea in dual boot cu vindozu’].

ubuntu va recunoaste celalalt sistem de operare, daca e deja instalat. daca incerci sa instalezi leopard DUPA ubuntu, vei pierde primul sistem (chiar daca partitiile raman intacte).

pe de alta parte, asa cum s-a spus deja, leopard va merge cum trebuie pe un mac, nu pe un pc. daca e hackuit, numai mac os x nu mai e (in materie de stabilitate, securitate etc.)

una peste alta, un triple boot cu leopard, windows si ubuntu ar merge (in principiu) doar pe un mac cu procesor intel. adica instalezi intai mac os x, apoi windows cu bootcamp si in fine, linux (daca ai lasat suficient spatiu pe hard initial - vei avea nevoie de cel putin doua partitii suplimentare - root si swap)