Mai.. eu fiind obisnuit cu ipod mini meu, mi se pare excesiv de lent acest ipod, cand il incarc cu muzica. si se incalzeste (nu numai el, cat si Mac Mini-ul meu) . E NORMAL ?
transferurile pe USB (spre deosebire de cele pe FireWire) taxează CPU-ul
Ma bag si eu aici cu o intrebare, ca n-are rost sa deschid alt topic:
cand copiez prin FireWire fisiere de sute de megi de pe PowerBook (G4, 867 MHz) pe discuri externe sau pe Power Mac, procesorul urca invariabil la 98 - 100 %. Eu banuiesc ca e de la Finder, ca sunt mari fisierele. Asa e? (data viitoare o sa ma uit in Activity Monitor, sa vad ce se intampla pe acolo)
Nu a renuntat (sau cel putin eu asa sper!!!). La iPoduri a renuntat pentru ca, totusi, sunt mai multe PCuri pe lume decat Macuri, iar pe PC e mai rar FireWire-ul. La noile MacBook Pro au scos FireWire 800, dar a ramas cel 400. Eu zic ca asta a fost din cauza ca Intelul e mai prostanac deocamdata si nu stie FireWire 800 (poate intr-o viitoare revizie sa se reintroduca). Altii zic ca nu, mai degraba Apple o sa promoveze noua interfata Card Express (asa ii spune?), prin care se poate implementa FireWire 800.
Daca cumva Apple o sa renunte la FireWire in favoarea jucariei de USB, eu unul o sa incep sa casc ochii la alternative, ca ar fi un semn tare prost.
Chip-ul de controller de firewire din iPod costă mai mult decât ăla de USB (protocol mult mai complex cu rezervare de banda, banda garantata, host-uri multiple)
Asa că l-au lăsat doar pe ăla USB si ai caștigat și niste bani si au si mai putine piese pe placa putând astfel să facă un iPod mai mic.
În afară de PowerMac-uri (zic eu) mai toate masinile au un singur port FW400 (ala de 800 e insignificant că e ul alt tip de cablu care nu în găsești nicăieri) și cine il foloseste are pe el un disk sau ceva important (doar sculele bune au firewire) pe care NU are de obicei schf sa il scoată ca să lege ipodul.
Eu la macmini-ul meu pe firewire am legat dvdwritter-ul si in curand si un hdd. Nu o sa scot firul ala gros din matzaraia din spate ca sa leg un ipod - am un prelungitor USB2 adus pana in fatza langa tastatura. Chiar - prelungitoare FireWire a vazut cineva ?
Firewire față de USB e cum era SCSI față de IDE la mac-urile vechi. Vă obișnuiți voi până la urma și cu USB-ul ăsta
Cablu FireWire 800 se gaseste la Media Galaxy. Costa de te rupe (peste 1 bulion) si nu au decat de la 9 la 9 pini. Am incercat sa fac comanda pentru un cablu de la 9 la 6 si unul de la 9 la 4 pini, dar au zis ca nu aduc doar pentru mine…
Cat despre USB, cand o fi in stare sa treaca prin el constant, sustinut, fara pierderi zeci de gigi de date, sa faca captura video serioasa si asa mai departe, atunci o sa zic ca a trecut de stadiul de jucarie.