Powerbook Aluminium cu sVideo + Tv cu composite
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Leiderdorp, The Netherlands
Macuser din: 22.10.05

ce imi trebuie ca sa le conectez pe cele doua si sa scot semnalul din PB in TV?

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Un cablu cu S-Video la un cap si cu component (galben, rosu, alb) la celalalt. Sau diferite adaptoare ca sa-ti dea rezultatul asta.
Incearca pe la Media Galaxy, magazine de computere, intreaba pe acolo, poate ai noroc si pricepe vreunul de ce ai nevoie.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

ai Euroscart in TV ?
Se gaseste o mufa magica care intr-o parte e euroscart si in cealalta are Svideo, composite, Audio left+right
foloseste-o pe aia impreuna cu un cablu svideo (conversia de la svideo la composite se face cu pierderea calitatii imaginii) + un cablu audio jack+2*Rca

enjoy.

PS: vezi ce modele de cabluri iti recomanda aia de la media galaxy si ia-le din alta parte mai ieftin smile
daca nu sari de 5m nu ai nevoie de supercabluri - merge orice chinezism/turcism.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Daca PBul tau are S-video cu 7 pini s-ar putea sa nu-ti mearga un cablu simplu.

Trebuie sa stii ca din resume PBul stie automat sa citeasca TVul, dar si cu detect displays, deci daca nu se vede nimic atunci nu se vede, nu iti trebuie combinatii de taste sau programe speciale.

Eu am un cablu S-video RCA luat cu 40k din piata, la care am facut niste modificari (combinatii de 4 fire luate cate 2-3). A fost singurul mod sa-mi mearga, dar se vede perfect.

Ca sa recapitulez, iti trebuie:
- un PB,
- cablu s-video (4 pini) = RCA (2 mufe)
- intrari RCA video (audio il iei din iesirea audio, desi la origine cablul s-video cu 7 pini ar fi trebuit sa aiba si audio in el) la TV.
- detect displays
- noroc!

Nu are sens sa cauti cabluri s-video cu 7 pini, oricum ai slabe sperante sa gasesti, unul cu 4 e de ajuns. orice cablu orice producator, cel mai mic pret.

EDIT. N-am citit bine titlul, scuze. Las informatia poate are altcineva nevoie de ea, dar poate fi si primul pas s-video->RCA->composite?

EDIT 2: RCA=composite dar e tarziu si nu garantez.

“S-Video” to “composite video” convertor. The original “S-Video to TV” (aka S-Video to RCA) convertor / adapter is also known as “s-video to composite”, “s-video to rca”, “Y/C to composite”, “SVHS to RCA” and many other names.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

huk: Composite-ul este o mufa RCA (galbena de obicei). E bine ce ai zis smile Credeai că e vorba de Component video (3xBNC sau 3xRCA(mai rar)) ?
Dar calitatea semnalului e mai buna pe SVIDEO unde se transmit luminanța și crominanța pe pe fire diferite si nu “compuse” ca in cablul “composite” smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: craiova
Macuser din: 13.10.05
huk - 20 Martie 2006 04:58 AM

Daca PBul tau are S-video cu 7 pini s-ar putea sa nu-ti mearga un cablu simplu.
Ca sa recapitulez, iti trebuie:
- un PB,
- cablu s-video (4 pini) = RCA (2 mufe)
- intrari RCA video (audio il iei din iesirea audio, desi la origine cablul s-video cu 7 pini ar fi trebuit sa aiba si audio in el) la TV.
- detect displays
- noroc!

poti eventual da mai multe detalii ca pentru unul care n-a reusit inca sa-i dea de cap?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
fx - 19 Aprilie 2006 11:57 PM

poti eventual da mai multe detalii ca pentru unul care n-a reusit inca sa-i dea de cap?

mda, detalii:

1. Powerbook cu mufa S-video in dreapta are 4 sau 7 gaurele? daca 7 e ca la mine
2. Cablul se ia de la piata, 40k. Cablu simplu S-video (4 pini) -> RCA (2 mufe)
3. Cablul se taie cu cutitul si se obtin 2 jumatati cu cate 4 fire.
4. Se lipesc firele ca in poze.
5. Infigi mufa S-video in PB, iar cele 2 RCAuri in Video IN la TV si eventual in Audio IN la TV (sa fii sigur ca are ce detecta).
6. Pui TVul pe AV mode (sau cum se cheama la tine)
7. Dai Detect displays din System Preferences/Displays
8. Vezi ce mufa se vede mai bine la TV si o scoti pe cea din Audio.
9. Alegi mirror sau nu dupa preferinte. (Eu prefer fara si Mplayer cu force full screen to second monitor sau video as background)
9 bis. Daca infigi ceva in jackul stereo audio (linie in combina, casti) imaginea se va vedea mai bine cu diparitia unor interferente.
10 Enjoy!

Varianta II: Iei un cablu perfect si sari direct la pasul 5. Nu intreba ce e ala cablu perfect ca eu nu l-am intalnit! (pentru PBul meu: 1,25GHz)

Pot sa iau cablul maine la intalnire daca vrei.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: craiova
Macuser din: 13.10.05

a, am prins problema. adaptorul meu de la svideo cu 4 pini la rca mama are abia 3 fire smile bummer

edit: functiona perfect si inainte, dar alb/negru

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
fx - 20 Aprilie 2006 04:16 AM

a, am prins problema. adaptorul meu de la svideo cu 4 pini la rca mama are abia 3 fire smile bummer

edit: functiona perfect si inainte, dar alb/negru

Daca te uiti atent o sa vezi ca eu tot doar 3 fire folosesc de la S-video.

Semnătură