soft recuperare imagini card foto
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 08.04.08

Salut

Am si eu o mare problema. Din greseala (cum altfel?!?!?!) am sters, prin formatare,  niste cateva sute de fotografii de pe un card foto - Lexar Professional de 4 gb. TREBUIE SA LE RECUPEREZ. Va rog, sa-mi recomandati un soft pt. mac.

Specific ca nu am cititor de card la mine (sunt in vacanta),  iar calculatorul este un macbook pro.

pls, help me

e foarte urgent, deoarece nu pot sa mai folosesc aparatul de fotografiat deloc. Si asa am mai facut alte cateva sute de poze dupa ce am formatat cardul si nu stiu ce se mai poate recupera.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07

Tot Lexar am şi eu şi ţi-as fi dat ImageRescue 3 care e oferit cu aproape orice card Lexar, dar uit că eşti pe mac şi că sunt pe forum mac iar eu nam aşa ceva. LOL Totuşi dacă poţi să ajungi la un PC… Face treabă bună progrămelu recuperează poze de “secole” aş putea zice smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mercic, am si un laptop PC prin preajma, da’ n-am cititor de card. Iar din ce-am citit pe forumurile cu PC-uri, am inteles ca musai trebuie cititor de card. N-am decat aparatul foto, un Nikon D200…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: away..
Macuser din: 12.10.05

eu am folosit image rescue pa mac si merge foarte bine.recomandat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

N00b me…merge şi direct din aparat, setează-l să fie detectat de calculator ca Mass Storage Device şi conectează-i cablul usb(asta dacă-l ai cu tine smile )

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Si de unde’l iau pe acest image rescue? si daca-l gasesc, poate recpera direct din aparatul foto?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Ţi-am dat eu link în primul mesaj…descarcă-l că poate merge si pe mac…dar from my knowledge e decât de pc..dacă nu poate-ţi dă tsonoqua Image Rescue de mac şi rezolvi treaba.Da merge şi din cameră garantat.Adică e cam aiurea garanţia că eu am Sony şi tu Nikon dar nu văd de ce n-am merge că doar oi avea opţiune de Mass Storage ...

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

ok, b-u-b-u. mercic mult de tot

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.10.05

Daca ai formatat cardul in mod sigur o sa pierzi cateva poze (daca nu cam toate) pentru ca deja ai suprascris bucati importante ale sistemului de fisiere.

Prima chestie care ti-as recomanda-o este sa nu mai faci nimic si sa-ti salvezi o imagine.

Chiar si cu disk utility si un card reader ceva (poate chiar prin camera daca-ti apare ca flash-drive): fa-ti o imagine a cardului. Macar asa ai un snapshot la un moment in timp pe care poti sa incerci sa-l repari.

In rest, soft nu-ti pot spune, de-as fi in cazul tau mi-as face eu un softache mic sa caute headere de JPG in imagine si sa incerce sa le recupereze. Poate exista asa ceva.

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

card raider sau photo rescue
astea te-ar putea ajuta…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

EXIF Untrasher

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP