StarOffice 9 beta
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 04.10.07

În sfîrșit, Sun a hotărît să producă din nou și pentru MacOS.
Mai multe despre noua (9) versiune aici.
trebuie doar să te înregistrezi

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
erhas - 18 Iulie 2008 02:21 PM

În sfîrșit, Sun a hotărît să producă din nou și pentru MacOS.
Mai multe despre noua (9) versiune aici.
trebuie doar să te înregistrezi

StarOffice a fost versiunea comercială a lui OpenOffice sau, dacă vrei, invers: OO versiunea free a lui SO. De vreme ce există OO și pt MAC OS X, fără X11 acuma, nu văd de ce să nu fi scos și SO. În afara unor chestiuni estetice, este aceeași aplicație.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Așa e, dar pentru windows apăruse deja încă de anul trecut versiunea free inclusă în Googlepack. Poate apare și pentru mac.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

De fapt, cu ce e diferit fa†å de OpenOffice?

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Are niște template-uri și unele „chestiuni estetice” cum zicea și Cattus. În rest este aceeași aplicație doar în alt ambalaj.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
erhas - 18 Iulie 2008 06:11 PM

Are niște template-uri și unele „chestiuni estetice” cum zicea și Cattus. În rest este aceeași aplicație doar în alt ambalaj.

Păi asta e chestie știută de mult timp. Pe scurt și fără prea multe detalii, căci nu le știu: StarOffice, aflat acum la o versiune matură, a fost – de-a lungul anilor – oferta companiei Sun și a fost comercial. Cînd Sun s-a decis să se implice în proiectul open source OpenOffice, a rămas cu al său office comercial care purta sigla companiei, iar open office versiunea gratuită și, să zic așa, mai experimentală. Ele acuma converg spre o aplicație matură, o alternativă serioasă la MS Office.
În general, OO: e cam lent și, la documente lungi, cam pică mort. Lentoarea asta e dată de un fapt: e o aplicație complexă, de tip „all-in-one”, cum era Claris/AppleWorks la vremea sa.
Altfel, toate bune.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

...precum şi abuzului de Java, de care mi se pare că se face vinovat şi Sun Office, că amândouă merg ca dracu. L-am încercat mai demult şi mi s-a părut practic identic cu OpenOffice—ceea ce era de aşteptat dealtfel (adică ştiam de relație dintre ele), dar credeam c-am ratat eu ceva.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines