Depinde pentru ce iti trebuie. Daca iti trebuie documentul paginat identic il faci PDF din wrod. Daca vrei sa-l repaginezi va trebui sa importi textul separat si notele separat si sa le pui tu ca note de subsol in paginil respective. Nici Quarkul si nici indesign nu recunosc notele de subsol. Bafta!
InDesign ia notele de subsol, dar le pune la coada documentului. Va trebuie de acolo sa le cut / paste in document in locul normal. Eu am ramas de pe vremea versiunilor vechi de Word, cand nu faceam documente cu mai mult de 50 de pagini. Nici acuma nu incerc mai mult de 100 de pagini intr-un document. La o carte, un capitol este un fiser. La importul in Indesign la fel. Fiecare capitol este un fisier. Este mult mai usor de manipulat un document cu cateva zeci de pagini, decat unul cu sute de pagini. De aceea nu am avut niciodata probleme cu importul documentelor din Word in InDesign. La sfarsit creez in indesign un book si aduc toate capitolele (fisierele) in ordine acolo. Prefer importul din Word, decat copy / paste, deoarece lucrez cu documente care au stiluri de caracter diferite in aceiasi fraza (bold, italic, small caps), cu copy / paste, pierd stilurile si trebuie apoi sa recitesc fiecare fraza si sa refac stilurile. La import, stilurile raman.
Deci revin… fa cum zice Dacu. Imparte documentul Word in bucatele si apoi importa bucatele si in InDesign.
La asta m-am gandit si eu , oricum chestia asta e un bug mare la Indesign, macar daca ar da ceva mesaj de eroare sau ceva dar nimic.. te lasa sa crezi ca totul e ok, pana cand vine clientu zi zice ca lipsesc paragrafe…
am incercat; la varianta copy/paste nu ia notele de subsol.
problema e ca nici nu stiu ce a lasat peafara, decat daca citesc si compar cuvant cu cuvant ... si cand e vorba de 800 pag
Principii (elementare) de DTP și procesare text:
1. o carte se scrie pe capitole / secțiuni de mărime rezonabilă, 100 pagini A 4 fiind cam limita superioară pt un document
2. dacă ai un document de 800 pagini, musai să-l tai în bucăți mai mici; chiar și Biblia are cărți (capitole) de câteva zeci de pagini.
3. forma finală a unei cărți, fie ea și de mii de pagini, se face pe capitole, nu se toarnă toate paginile într-un singur document. cu puțin exercițiu, vei învăța ca, în orice aplicație dorești, poți turna pagina identic pe capitole, care - puse cap la cap - formează cartea întreagă.
În orice caz, a avea un singur document de 800 pagini este o mare greșeală, care îți va da NUMAI bătăi de cap inutile. Cut it into smaller pieces…
Principii (elementare) de DTP și procesare text:
1. o carte se scrie pe capitole / secțiuni de mărime rezonabilă, 100 pagini A 4 fiind cam limita superioară pt un document
2. dacă ai un document de 800 pagini, musai să-l tai în bucăți mai mici; chiar și Biblia are cărți (capitole) de câteva zeci de pagini.
3. forma finală a unei cărți, fie ea și de mii de pagini, se face pe capitole, nu se toarnă toate paginile într-un singur document. cu puțin exercițiu, vei învăța ca, în orice aplicație dorești, poți turna pagina identic pe capitole, care - puse cap la cap - formează cartea întreagă.
În orice caz, a avea un singur document de 800 pagini este o mare greșeală, care îți va da NUMAI bătăi de cap inutile. Cut it into smaller pieces…
La asta m-am gandit si eu , oricum chestia asta e un bug mare la Indesign, macar daca ar da ceva mesaj de eroare sau ceva dar nimic.. te lasa sa crezi ca totul e ok, pana cand vine clientu zi zice ca lipsesc paragrafe…
multumesc pt sfaturi
nu cred ca e bug, cred ca programatorii intentionat lasa incompatibilitati cu MS…
multumesc pt sfaturi
nu cred ca e bug, cred ca programatorii intentionat lasa incompatibilitati cu MS…
mama lor de programatori. mai mult seamana cu macelar. importati un doc in indd dupa care faceti comparatie: in mw cate caractere (cu sau fara spatii nu are imp) are docu si in indd. este extraordinar cat de mare poate fi diferenta.