1-Apple Hardware Test Apple gratis probe pentru ram,placi,ram video si alte hardware
2-Carbon Copy Cloner 3.1 Mike Bombich donationware 7.5 utilitate a copiei de securitate care creeaza o clona a hd
3-Compost 1.9 Fastforward 20$ 7.0 imbunatatire a trashului care se goleste automat in fct de planificare sau marime continut
4-DiskWarrior 4.1 Alsoft 100$ 8.0 realizeaza repararea directorului de disc si monitorizare smart
5-Drive Genius 2 Prosoft 99$ reparare disc,recuperare de arhive,defragmentare
6.Font Finagler 1.0 Mark Douma 10$ verifica si sterge ,in caz necesar,cacheurile
7.GrandPerspective 0.9.11 Eriban gratis 7.0 permite de forma rapida verificarea discului(ceea ce face discul intr-un anumit moment)
8-Leopard cache cleaner Northern 9$ 7.0 sterge cache(are ceva functii care daca nu sunt bine intelese…..-a nu se utiliza)
9-Maintidget Mike Vande Ven gratis 6.5 widget de dashboard care permite executarea manuala a script de unix
Ai muncit ceva, numai că multe dintre cele citate nu sînt „pentru a menține macul în formă”. Pt așa ceva, Onyx sau MainMenu ar fi exemple tipice.
Multe dintre cele citate de tine au alt rol.
eu le-am gasit in ultimul nr al revistei macworld spain si eu am tradus acolo exact ceea ce spun ei ,am facut o selectie din vreo 20 care erau pe acolo dar unele faceau cam acelasi lucru si am considerat innecesar punerea in mesaj
titlul articolului este :cutia de scule pentru a-ti mentine macul in forma ......si ei incep sa iti spuna acolo lucruri bazice pt a prevedea vreun inconvenient gen sa iti cumperi un protector de alimentare retea electrica,sa stergi constant cache ,sa faci copi de securitate etc dupa care iti propun si ceva programe pentru a executa acele revizii, sa le zic asa periodice, ale macului
eu le-am gasit in ultimul nr al revistei macworld spain si eu am tradus acolo exact ceea ce spun ei ,am facut o selectie din vreo 20 care erau pe acolo dar unele faceau cam acelasi lucru si am considerat innecesar punerea in mesaj
titlul articolului este :cutia de scule pentru a-ti mentine macul in forma ......si ei incep sa iti spuna acolo lucruri bazice pt a prevedea vreun inconvenient gen sa iti cumperi un protector de alimentare retea electrica,sa stergi constant cache ,sa faci copi de securitate etc dupa care iti propun si ceva programe pentru a executa acele revizii, sa le zic asa periodice, ale macului
Mă rog… dacă nu le testezi personal și nu știi exact ce fac eu zic mai bine să nu recomanzi, nu tot ce zboară se mănîncă. Drive Genius este o aplicație bună, numai că trebuie să știi foarte bine ce faci cu ea, de exemplu.
Păi ca să conchid: în clipa cînd recomanzi ceva, se presupune că ai testat și ești (foarte) mulțumit. A înșirui o listă de aplicații nu înseamnă mare lucru, din contra, poți încurca lumea cu deja o lume plină de aplicații. În avalanșa asta de informații, a găsi ceea ce cauți și ceea ce ai nevoie e mare lucru.
De ex., cînd am recomandat iBackup ori Mellel ori Nisus… am făcut-o după cel puțin un an de teste și după ce am fost mulțumit, mai ales a recomanda o aplicație de backup este riscant, totuși mi-am asumat răspunderea. Pînă acum, nimeni nu a reclamat că aș fi bătut cîmpii.
Revin….cand am spus ok am retinut ideea am vrut sa spun ceea ce ai trimis in ultimul msj adica, daca nu ai probat o aplicatie e recomandat sa nu o dai mai departe pana nu stii ce face ...numai ca eu nu am pus acele aplicatii de capul meu ci le-am luat dintr-o revista de specialitate in care ,banuiesc,ca nu oricine isi da cu parerea…
in alta ordine de idei ceea ce am scris eu acolo poate fi de ajutor multor useri care au ceva vechime pe aici astfel:eu cel putin asa fac ,inainte sa deschid un nou thread prima dat caut in forum ceva apropiat problemei mele si daca nu reusesc sa gasesc atunci da-discutie noua ...pai la cate probleme zilnice intimpin eu pe aici ar trebui sa deschi un thread la fiecare 5 minute
in proportie de 70%iti dau dreptate dar eu nu cred ca sunt singurul de aici care recomanda o aplicatie fara sa o probeze
oricum am mai invatat ceva astazi ....sper sa ramanem “prieteni”(pun ghilimele pt ca nu va cunosc personal) si sa ne vedem la o intalnire ca “face to face” e altceva
lucrurile se inteleg de alta manera….un salut
Sa încerc sa comentez: (ca sa intelegi ce îţi reproşează Cattus). CCC NU îmbunătăţeşte macul, ci execută operaţia de copiere identică a unui conţinut. Compost goleşte automat coşul, lucru pe care îl poţi face şi tu, macul nu e cu nimic îmbunătăţit! Ceea ce face FontFinagler (bun în urmă cu patru-cinci ani) face şi Font Explorer (de o mie de ori mai util, acum) sau OnyX. De aceea, e bine sa nu crezi întotdeauna o revistă, ci să te propteşti tu însuţi în programe, să vezi dacă e aşa. Iată, Leopard Cache Cleaner face varză calculatorul, în anumite versiuni şi în anumite cazuri! De aceea, l-aş scoate de pe listă. Apoi, e o MARE diferenţă între utilitarele gratuite şi cele pe bani. OK?
Iar despre asta, crede-mă, am discutat luni, ani de-a rîndul. Şi cu folos. Nu cred că mai e vreun macuser care să nu le cunoască pe alea bune.
atunci inseamna ca cei de aici sunt putini in urma cu toate lucrurile astea sau din dorinte de a umple paginile au pus lucrurile astea acolo ,ceea ce cred ca e posibil ,si atunci jos palaria
eu doar am vrut sa fiu de ajutor ....dar acum imi dau seama si va dau dreptate
Hai sa incerc si eu sa lamuresc lucrurile. Pe vremuri cand eram un vajnic windowzar, cunparam de la chiosc aproape orice revista de computere: CHIP, PCWorld, PCMagazin, ExtremPC, etc. In Toate erau liste cu cele mai votate produse hardware si cele mai utilizate produse software ale momentului. Culmea ca in respectiva luna, chiar daca revistele erau diferite abordau cam acelas subiect: Plci video, routere wireless, etc. La software la fel, doar ca diferea pozitia unora sau a altora in clasament.
La fel, si MacWorld este sponsorizata de producatorii de solutii hardware /software care contribuie si isi fac reclama mai mult sau mai putin mascata. E normal. Si tu ca si producator de solutii, atata timp cat sponsorizezi o revista iti vei face cunoscute produsele. Daca sponsorizezi mai consistent ai si pretentia sa apara anumite genuri de articole.
Eu citesc in fiecare luna MacWorld US si ma informez de acolo. De obicei, ce aflu acolo am aflat deja inainte parcurgand VersionTracker, MacUpdate sau MacUser.ro.
vezi poate ai tradus titlul gresit
eu nu folosesc niciun soft din alea. leopardul nici nu-l mentin de fapt, iar pe tiger am si uitat de cand am dat onyx.
atunci inseamna ca cei de aici sunt putini in urma cu toate lucrurile astea sau din dorinte de a umple paginile au pus lucrurile astea acolo ,ceea ce cred ca e posibil ,si atunci jos palaria
eu doar am vrut sa fiu de ajutor ....dar acum imi dau seama si va dau dreptate
Păi ar fi culmea ca un creator de soft să spună: stimați clienți, am făcut și eu un soft, e prost, așa zice lumea, dar eu zic că e bun., luați-l și vedeți dv.
Sigur că soft-urile astea sînt uneori utile, adesea deloc utile, mai rău, pot strica sistemul. Utilitarele de sistem își fac loc greu pe piață, e și normal. Eu folosesc acuma numai MainMenu, îl rulez cam săptămînal, uneori mai des, dacă fac instalări/dezinstalări, lucrez cu fonturi etc. Mai mult nu am nevoie.
Nici nu pricep de ce CCC e pus la categoria utilitare de sistem, nu de backup. Fiecare cu căciula lui.