care router Wi-Fi e mai bun?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Am un SMC care incepe sa dea semne de oboseala si ma intreb care dintre routerele Wi-Fi e mai bun.
As vrea sa fie macar asa: router Wi-Fi, sa aiba 4 porturi ethernet, firewall si NAT, poate si print server. Sa pot deschide usor porturi (prietenii stiu de ce wink )
Nu am PCuri, dar as vrea sa fie usor sa las si vreun PC sa se lege le net.
Alta chestie: vreau sa pot cripta conexiunea, ca deja vad ca am inca 2 retele pe langa mine. In principiu si SMCul pe care-l am ar trebui sa poata face asta, dar eu nu am reusit.

Mersi pentru sugestii.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Păi, se întâmplă că am avut și eu nevoie recent de unul, și vroiam să aibă neapărat WiFi. După căutări îndelungi, și eliminări ale celor ce vroiau doar să-și lichideze stocurile pe barba necunoscătorilor (2 milioane un banal ruter de 4 porturi, fără WiFi sau altceva), am găsit TrendNet TEW-432BRP la Depozitul de Calculatoare, cu 163 RON și 3 ani garanție (184 RON cu tot cu livrare acasă la ușă prin curier, joi seara am dat comanda, sâmbătă a venit).

Instalare banală cu wizard în 5 pași, interfață de administrare web (poate fi accesată și wireless, imediat după ce îl scoți din cutie), merge de o săptămână fără nici o problemă. Are server DHCP, NAT, autentificare WPA (cu Radius server), WEP și WEP-PSK pentru WiFi (știe să și oprească broadcast-ul SSIDului), opțiuni clasice de rutare (inclusiv NAT, RIP1 și RIP2), filtre de acces pe bază de MAC, filtru pentru protocoale și IPuri, virtual-server (forwarding la un range de porturi spre LAN), DMZ și firewall clasic, remote management, vpn-pass-through. Mi se pare ok la banii ăștia smile singurul lucru enervant este faptul că nu ține minte ora și data după un restart, dar nu e așa mare deranj.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da, si eu am auzit chestii bune despre TrendNet-ul asta. Nu prea imi place cum arata, dar se poate ascunde, nu? (Astia de la NetGear arata bine si cica sunt si buni)

Doua intrebari:
- si SMCul meu ascunde SSIDul, dar KisMac-ul vede tot. La al tau cum e (daca te joci cu KisMac)?
- ai reusit criptarea usor (adica, Macul primeste cheia fara probleme)?

10x

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Ieri aveam SSID vizibil, și evident că KisMac l-a văzut imediat smile așa că azi de probă l-am ascuns și spre mirarea mea nu l-a mai găsit nici KisMac-ul (mă rog, într-un minut nu l-a găsit, și n-am mai stat să-l aștept).

Criptarea am pus-o WEP-PSK, că n-am server de Radius, și s-a autentificat fără probleme, în 2 secunde (citisem că după ascunderea SSID-ului ar trebui să dureze mai mult autentificarea, dar văd că durează la fel de puțin, cum a ieșit din sleep e deja funcțională legătura).

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Suna bine!

Daca cumva ii sta mai bine topicului la Networking, poate il muta Tudor (sorry).

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

O chestie interesanta: am reusit in sfarsit sa-mi criptez conexiunea. Principala greseala era ca nu stiam ca Hex inseamna litere doar de la A la F (si cifre 0-9). Asa ca acum am si eu, dupa mai mult de 3 ani, reteaua inchisa.

Faza e ca acum nici KisMac nu mai vede SSIDul. Am si incercat sa-mi sparg parola si am renuntat dupa vreo 3 milioane de combinatii.