2 din 3
2
Power Mac G5: ce fel de SATA are?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mersi MaC penrtu informatii.

Da, nu prea cred pana la urma ca “se merita” RAID 0. Am citit mai de mult ca probabilitatea de defectare a matricei in RAID 0 creste de nu stiu cate ori (era o chestie de calcul probabilistic). Si nu fac eu chiar asa de multa editare video ca sa merite bataia de cap. Mai bine imi iau cel mai gras disc pe care mi-l permit si gata.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

si daca toate astea sint teorii (ma refer la datele chioare pe care le dau fabricantii)
poti sa-ti faci o idee de ce inseamna in practica -desi nu sint decit informatii oarecum subiective prin prisma lucrului de zi cu zi- facind urmatoarea chestie:
cu Xbench iti testezi calculatorul tau dupa care ii dai submit datelor, pe site vei fi clasat pe undeva… Sigur deasupra ta vor fi citeva calculatoare cu un scor mai bun,  identice cu al tau pina la un punct. HDD-ul.
eu personal am constatat asta facind teste cu hdd-ul stock de 60 seagate si cu un hdd WD de 200 cumparat ulterior. Ambele fiind UATA.
WD rupe, am scor aproape dublu dar in scorul final asta reprezinta doar o pondere…
Overall imi creste cam cu 15%...

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da, am facut asta cu xbench. Am vazut pe aia cu Raptoare la 10000 rpm in RAID 0: smokin’ fast!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ca tot am ajuns aici cu discutia…
crezi ca ar fi interesant daca ai deschide un topic nou cu o chestie de genul asta?
sa testam fiecare (pe calc de la serviciu si/sau acasa) cu Xbench si sa postam datele sub numele: macuserRO@nickname_de_pe_forum
Nu neaparat ca si un clasament dar ne-ar putea ajuta informatia ca unul din colegi are un scor mai bun la aceeasi configuratie… putem eventual sa ne ajutam intre noi cu sfaturi pt achizitionare hardware cu configurare soft, etc…
banuiesc ca nu ar avea nimeni nimic “touchy” in a-si arata configuratia…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pai hai ca fac un topic aici si punem rezultate noastre. Din Xbench, salvati ca text si copy/paste pe forum.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai eu am facut chestia asta acum ceva timp: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/555/ , dar doar huk a dat un reply. Deci banuiesc ca lumea nu e interesata; utilizatorii de Mac sunt recunoscuti ca nu prea dau doi bani pe teste.
Din partea mea, daca mai vor si altii, let’s do it.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Oh… copy/paste iese o mizerie…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aha, corect, nu mai facem un topic nou.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu zic ca nu am fi incarcat nici cu capturi de ecran si comparatia ar fi putut fi facuta f. repede
search dupa user name (macuserRO) si ar fi aparut lista doar cu cei care ar fi postat pe siteul xbench…
iar acea lista se poate rapid ordona dupa nume/ scor/ calculator
si in secunda in care vad - dau un exemplu, dupa ce am citit topicul la care faci referire- ca tudor are scor 85 pe dual 1,8 adica exact pe ce lucrez eu la serviciu dar al meu are 70 imi pot pune problema unde sint diferentele si daca pot face ceva cu sau fara ajutorul celui care are acel scor mai mare…
zic asta din comoditate… cheese
daca tot am facut testul ii dau submit si un nume… si gata
nu tre’ sa fac jpeg/pdf whatever si dupa aia sa postez /link… etc…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai hai sa facem si asa… eu am trimis deja.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

bag si eu imediat
dar trebuie sa inchid tona de programe deschise…. cheese

a
am observat si o chestie interesanta, sistemul de operare poate da un scor mai bun..
pe acelasi hdd pe 2 partitii una cu panther alta cu tiger, tigeru e un pic mai sus…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
MaC® - 24 Martie 2006 10:27 PM

bag si eu imediat
dar trebuie sa inchid tona de programe deschise…. cheese

Eu am restartat inainte de a face testul.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si eu ... dar n-am mai zis la nimeni ca sa ii pacalesc si sa iasa un scor mai mare….. shhhhh…

am postat

sint 2 teste, unul cu panterul si unu cu taigarul…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ahh… mai sunt si alti “macuseri” smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Singura diferenta izbitoare intre computerele noastre este testul numit “Text”, unde eu am scos de 2 ori mai bine ca tine. De ce oare?

Semnătură 

⌘-N

2 din 3
2