Probabil bravez eu, dar ma refuz (formal) sa accept inderdictia respectiva!
Intermezzo: Referitor la metalitatea romanilor, balcanicilor: cand n-am argumente, eu recurg la folclor, Cred ca traditia culturala a romanilor nu respecta ea drepturile de autor, dar autorul ala anonim era mai neamt decat neamtul (parerea mea), mai ortodox decat patriarhul si ... (e alta discutie, iar bravez, ma opresc aici).
Pe bune, acum, are cineva dreptul sa interzica un astfel de lucru? Adica e legal sa declari ilegal asa ceva?
Evident, orice interdicție poate fi încălcată. De suferit, suferă doar cei cu cont subțire în bancă, cei cu conturi grase – niciodată.
Nu discutăm aici de mentalitatea balcanicilor, nici de raportul ortodocși-catolici, că deviem mult de la scopul propus.
Cine are frîiele în mînă dictează și legile, tot el le și aplică sau nu. Acuma, tu știi mai bine ce poți și ce nu poți.
Oricine la el acasă este liber să facă ce vrea - să-și pună OSX și pe mașina de spălat dacă dorește.
Treaba e că peste 99% din oamenii care fac asta o fac cu ajutorul unul kit de instalare OSx86 și nu cu un MacOS original cumpărat din magazin.
Cum acel kit de OSx86 constă 99.9% din software proprietar Apple de pe DVD-ul de instalare de MacOS distribuirea sa prin torrente & co este ilegală - piraterie software.
Conform legii este ilegal să îndemni și să înveți pe cineva să facă ceva ilegal.
Așa că vă rog - pe forumul ăsta nu.
Dacă cineva are cojones mari și nu îi e frică de mascații de la BSA și își înregistrează http://www.OSXpePC.ro și face un forum acolo doar despre OSx86 venim și noi acolo și postăm că e interesant din punct de vedere tehnic OSx86-le ăsta.
După cum spuneam şi mai sus, nu eşti NICIODATĂ proprietarul unui soft. Cumperi doar dreptul de a te folosi de el în anumite condiţii, descrise în licenţă. Orice altceva faci cu el e ilegal. Punct. E la fel cu orice operă. Dacă cumperi un film de la Media Galaxy nu înseamnă că poţi să-ţi deschizi cinematograf. Nu e filmul tău, ai cumpărat doar dreptul de a te uita la el de câte ori vrei la tine acasă.
1. o fi ceva cu fiinta umana (asa, in general); ma gândesc că cei cu PC-uri se străduiesc sa instaleze OSX pe hardware-ul lor, iar cei cu Mac-uri - sa instaleze windows-uri cu/fara BootCamp .
2. la Europa, s-au mai bagat unii sa vîndă “hibrizi” PC+OSX. se pare ca la Germanica e voie, adica: PC+OSX= Love (legal)
Daca unii vand nu inseamna ca e legal. Daca scrie in ziar nu inseamna ca e adevarat… Uneori legea devine evidenta dupa un proces civil in care clonerii pierd.